Κατασχέσεις λογαριασμών από απλήρωτες κλήσεις στους Δήμους – «Ανάσα» η ρύθμιση των 100 δόσεων

Χιλιάδες οφειλέτες χρεών στους δήμους της χώρας βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο δέσμευσης του τραπεζικού τους λογαριασμού ή και δέσμευσης του Αριθμού Φορολογικού τους Μητρώου.

Οι απλήρωτες κλήσεις είναι η συνηθέστερη αιτία για τα συσσωρευμένα χρέη στους δήμους, καθώς μόνο στην Αθήνα το ύψος τους φτάνει στα 70 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Τα Νέα» στις εφορίες, τα φαινόμενα αγανακτισμένων φορολογουμένων, οι οποίοι διαπίστωσαν πως το ΑΦΜ τους είναι κλειδωμένο για κάθε συναλλαγή ή οι όποιες αποταμιεύσεις τους στην τράπεζα έχουν δεσμευθεί χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο, είναι καθημερινό φαινόμενο.

Παρά το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζουν αρμόδιοι παράγοντες του δήμου, αποστέλλονται ειδοποιητήρια στους οφειλέτες πριν ξεκινήσει η διαδικασία μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, δεν λείπουν τα φαινόμενα – συνήθως λόγω αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας – όπου τα ραβασάκια δεν φτάνουν στον προορισμό τους και οι φορολογούμενοι διαπιστώνουν κατόπιν εορτής ότι ο ΑΦΜ τους έχει κλειδώσει όταν ζητήσουν την έκδοση φορολογικής ενημερότητας ή αναζητώντας την επιστροφή φόρων εισοδήματος.

Η πρακτική της δέσμευσης ΑΦΜ ή της δέσμευσης τραπεζικού λογαριασμού είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη για τις οικονομικές υπηρεσίες των δήμων ανά τη χώρα. Είναι συνήθως ο προάγγελος – μετά τα απαραίτητα ειδοποιητήρια, εφόσον φτάσουν στον προορισμό τους – των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, κυρίως με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Ρύθμιση των 100 δόσεων

Σημειώνεται ότι οι οφειλέτες μπορούν να κάνουν ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους δήμους έως και 100 δόσεις και τα κλειδωμένα ΑΦΜ να ενεργοποιηθούν και πάλι.

Η ρύθμιση προβλέπει πως οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, που έχουν βεβαιωθεί μέχρι και δύο μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου, μπορούν κατόπιν αίτησης του οφειλέτη να ρυθμίζονται σε έως εκατό δόσεις με έως και πλήρη απαλλαγή από προσαυξήσεις. Ειδικότερα:

Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό 100%.

Από δύο έως 24 δόσεις, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη από 20 ευρώ, με απαλλαγή κατά ποσοστό 80%.

Από 25 έως 48 δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό 50%.

Από 49 έως 72 δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό 30%.

Από 73 έως 100 δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό 10%.

Η καθυστέρηση καταβολής δόσης επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της κάθε δόσης. Εάν υπάρξει καθυστέρηση καταβολής έστω και μίας εκ των δόσεων, τότε θα επανέλθει το μέτρο της μη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας με «μπλόκο» του ΑΦΜ.

loading...

2 thoughts on “Κατασχέσεις λογαριασμών από απλήρωτες κλήσεις στους Δήμους – «Ανάσα» η ρύθμιση των 100 δόσεων

  1. ΓΙΑ ΤΗΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΘΟΣΟΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕ(Σ)ΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑΝ ,ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧ@@ΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ! ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ ΟΙ ΟΤΑ,ΕΣΥ ΡΑΓΙΑ ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ.

  2. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΗΝ…ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΩΦΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ, ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ' 1. 120 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΟΥ. 2. 1.500 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΣΟΥ. 3. 120 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ ΤΟ Τ.Ε.Β.Ε. ΣΟΥ. 4. 620 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ Δ.Ε.Η. ΣΟΥ. 5. 940 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ. 6. 30 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. 7. 85 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ. 8. ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΣΤΟΝ ΝΕΚΡΟΦΑΦΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΟΛΟ ΚΙ' ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ 2 ΧΑΙΡΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΠ' ΟΤΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 6.583 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ …ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ? ΕΑΝ ΝΑΙ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ "ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ. ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΟΧΙ, ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΑΤΙΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ. ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΙΟ "ΟΜΟΡΦΟ" ΔΩΡΟ. ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΕΞΩΔΙΚΗ – ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΤΑΜΕΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΗΜΟΥΣ, ΔΕΗ, ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΓΓΙΞΕΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΥΔΑΙΟ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΕΔΩ ΣΤΟ Ξ/Ρ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ BLOG ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΥΔΑΙΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΣ, ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ, ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΩΜΟΠΑΙΧΝΙΔΟ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ 120.000 ΕΞΩΔΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΞΑΜΟΛΥΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ, ΛΟΙΔΟΡΩΝΤΑΣ, ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ, ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑ ΣΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΙΣ 500.000 ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΟΛΟΙ ΟΙ "ΜΕΓΑΛΟ-ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ, ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΕΥΤΕΙ ΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΦΡΑΓΚΟΚΚΟΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ…ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙΑ…..ΕΥΤΑΞΙΑΣ

Comments are closed.