Ένα είναι το φάρμακο για υπέρταση, καρδιά και αϋπνία


To σεξ μπορεί να ωφελήσει περισσότερο την υγεία μας από
το να πάρουμε άδεια από την δουλειά, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Epidemiology and Community Health, κάνοντας σεξ, διατηρούμε σε χαμηλά επίπεδα την αρτηριακή μας πίεση, βελτιώνουμε την ποιότητα του ύπνου και καταπραΰνουμε τυχόν πόνους και πονοκεφάλους.

Οι Βρετανοί επιστήμονες εξηγούν πως, κάνοντας σεξ δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακού επεισοδίου κατά το ήμισυ στους άνδρες σε σχέση με αυτούς που κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά το μήνα.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι, κάνοντας σεξ επί μισή ώρα, «καίμε» 85 θερμίδες (ίσως και περισσότερες) ενώ , κάνοντας σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ενισχύουμε το ανοσοποιητικό σύστημα θωρακίζοντας τον οργανισμό μας από το κρύωμα και τις λοιμώξεις.

Η διατροφολόγος Σόνα Γουίλκινσον επισημαίνει χαρακτηριστικά στην βρετανική εφημερίδα «Express»:

«Κάνοντας σεξ ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενισχύoυμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, κρατάμε υγιή την καρδιά μας και βελτιώνουμε την ποιότητα του ύπνου μας».

Ωστόσο, «ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να χρειάζεται να γυμνάσουν ορισμένους μύες στο σώμα τους για να ενισχύσουν την λίμπιντο επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη απόλαυση στο σεξ», εξηγεί από την πλευρά της η Λιν Ρόμπινσον, ειδική στο Pilates.

Την ίδια ώρα, η διατροφολόγος Μέριλιν Γκλένιβλ, εστιάζει στην σπουδαιότητα της σωστής διατροφής.

«Η διατροφή είναι το "κλειδί" για μία καλή σεξουαλική ζωή. Για παράδειγμα, τα ακόρεστα λιπαρά που εμπεριέχονται σε λιπαρά ψάρια (σολομός και σαρδέλα), αλλά και στους ξηρούς καρπούς βοηθούν το σώμα να απολαμβάνει καλύτερα το σεξ», υποστηρίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια :