Ανεπιθύμητος ο Φίλης στην Ομογένεια των ΗΠΑ


Ο διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College, έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσης ότι ο υπουργός παιδείας της Ελλάδας, Νίκος Φίλης, είναι ανεπιθύμητος στην Ομογένεια των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα με επιστολή του προς το Greek News, ο διευθυντής του κέντρου Δρ. Χρήστος Ιωαννίδης ξεκαθαρίζει πως η στάση του αυτή έχει να κάνει με τις δηλώσεις του κ. Φίλη σχετικά με τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η ανακοίνωση λέει :
"Το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College επιθυμεί να ξεκαθαρίσει την θέση του όσο αφορά το θέμα της πιθανής επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας της Ελλάδας, κυρίου Νίκου Φίλη, στο Queens College.
Η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός.
Το Κέντρο τιμά και σέβεται την μνήμη των αδελφών μας Ποντίων που υπήρξαν θύματα της γενοκτονίας.
Το Κέντρο συμπαρίσταται στον αγώνα τον Ποντίων της Αμερικής και των απανταχού Ποντίων για την αναγνώριση της Ποντιακής γενοκτονίας.
Το Κέντρο σέβεται την μνήμη του ιδρυτή του και Διευθυντή για 30 χρόνια, καθηγητή Χάρρυ Ψωμιάδη, Ποντιακής καταγωγής, του οποίου η οικογένεια υπήρξε θύμα της γενοκτονίας και ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του στον αγώνα για την αναγνώριση της Ποντιακής γενοκτονίας από το Αμερικανικό Κογκρέσο.
Για τους πιο πάνω λόγους, το Κέντρο καθιστά σαφές ότι όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση με την πιθανολογούμενη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, αλλά και αντιτίθεται αύτη την επίσκεψη.
Δρ. Χρήστος Π. Ιωαννίδης
Διευθυντής»


9 σχόλια :