Μπολσονάρου πρόεδρος της Βραζιλίας: Αφού δεν κολλάνε τα παιδιά γιατί να κλείσουν τα σχολεία;


Ημουν αθλητής, αν κολλούσα κοροναϊό δεν θα πάθαινα κάτι, σημειώνει σε άλλη σημείο ο πρόεδρος της Βραζιλίας
Απίστευτες δηλώσεις από τον Ζαΐχ Μπολσονάρου. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, που βρίσκεται εκτός πραγματικότητας, υποστήριξε δημόσια σε τηλεοπτική του ομιλία την ΄Τετάρτη ότι δεν φοβάται τον κοροναϊό, επειδή έχει υπάρξει αθλητής. Σε άλλο σημείο σημειώνει “Αφού δεν κολλάνε τα παιδιά γιατί να κλείσουν τα σχολεία;” ο επικίνδυνος πρόεδρος της Βραζιλίας.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος επιμένει να υποβαθμίζει την απειλή του ιου, τη στιγμή που στη χώρα έχουν διαγνωστεί 2.200 κρούσματα και 46 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. «Τον πολεμάμε και θα περάσει σύντομα», είπε απλά.

«Ως πρώην αθλητής, σε περίπτωση μόλυνσής μου από τον ιό δεν θα είχα κανένα λόγο να ανησυχήσω.  Δεν θα ένιωθα τίποτα, θα ήταν το πολύ μια ελαφριά γρίπη ή ένα κρυολόγημα», δήλωσε, χωρίς να έχει αίσθηση ότι είναι πρόεδρος μιας χώρας πολλών εκατομμυρίων πολιτών.

Ωστόσο, δεν υποτίμησε μόνο τον ιό, αλλά και τις πρωτοβουλίες δημάρχων της χώρας που έχουν λάβει μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωσή του. Σημειώνεται, ότι στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο έχει επιβληθεί μερική καραντίνα.

«Οι ζωές μας πρέπει να συνεχίσουν. Οι δουλειές πρέπει να διατηρηθούν. Πρέπει, ναι, να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», είπε ο Μπολσονάρου στο διάγγελμα που προκάλεσε νέο γύρο διαμαρτυριών από πολίτες που βγήκαν με κατσαρόλες στα μπαλκόνια, ζητώντας του να παραιτηθεί. 

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος υποστήριξε ότι οι περιορισμοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, την τήρηση αποστάσεων και το κλείσιμο επιχειρήσεων και σχολείων είναι πολιτικές «καμμένης γης». «Αφού σε όλο τον κόσμο βλέπουμε ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο οι άνθρωποι άνω των 60 ετών, γιατί να κλείσουν τα σχολεία;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τις τελευταίες εβδομάδες 22 αξιωματούχοι που συνόδευσαν τον Μπολσονάρου σε πρόσφατο ταξίδι στις ΗΠΑ έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Ο ίδιος έχει δηλώσει δύο φορές ότι το τεστ του ήταν αρνητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :