Περίεργη δήλωση Ερντογάν για το πραξικόπημα του 2016: ''Μου είπαν να πάω σε ελληνικό νησί''


«Το βράδυ της 15ης Ιουλίου με συμβούλεψαν να πάω σε ένα (ελληνικό) νησί. Αλλά εγώ τους είπα ‘Εγώ σε τούτα τα εδάφη γεννήθηκα, σε τούτα και θα πεθάνω’», είπε σε τόνο ηρωικό για να καταχειροκροτηθεί από βουλευτές και κοινό μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα.

«Αν αργούσαμε 10-15 λεπτά ακόμη, τότε θα μας χτυπούσαν εκεί που ήμασταν. Το ελικόπτερό μας απογειώθηκε με διαφορά 10-15 λεπτών και φτάσαμε στο Ντάλαμαν και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε. 

Ήταν οι πρώτες στιγμές μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος στην Τουρκία. Η ΜΙΤ είχε υποκλέψει τη συνομιλία που έδειχνε ότι οι πραξικοπηματίες κινούνταν εναντίον του Ερντογάν και είχαν ενημερώσει ότι πρέπει να εγκαταλείψει το ξενοδοχείο του.

Αμέσως η προεδρική φρουρά του ζήτησε να εγκαταλείψει τον χώρο. Έγινε σύσκεψη με τους συμβούλους του για το που θα έπρεπε να πάει. Κάποιοι από αυτούς, όπως λέει ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που ήταν παρόν στη σύσκεψη αυτή, του πρότειναν να διαφύγει με πλωτό μέσο προς την Ελλάδα.

Όπως λένε μάλιστα είπαν στον Ερντογάν ότι εύκολα μπορεί σε λίγη ώρα να βρίσκεται στη Σύμη ή τη Ρόδο.
Ο “Σουλτάνος” όμως εξερράγη. Τους είπε μάλιστα “εγώ σας ζητών να με πάτε στην Κωνσταντινούπολη και σεις μου λέτε να πάω σε ελληνικό νησί;”.

Η αντίδραση αυτή του Ερντογάν οδήγησε τους συμβούλους του σε εκπόνηση άλλου σχεδίου.

Οι στιγμές, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπου ήταν κρίσιμες. Εναντίον του ξενοδοχείου είχαν σταλεί τουλάχιστον 40 Τούρκοι κομάντος με εντολή να συλλάβουν ή ακόμη και να σκοτώσουν τον Ερντογαν.

Δεν ξέρουμε τελικά τι ισχύει, αλλά σίγουρα δεν κάνει τυχαία αυτές τις δηλώσεις ο Ερντογάν, που μάλιστα βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω Ιντλίμπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :