Πολλές φορές έχω φιλοξενήσει σε αυτήν εδώ τη στήλη μου τις απόψεις του κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, Υποστράτηγου ε.α., συγγραφέα και μέλους της εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών! Και τις οποίες βεβαίως θεωρώ χρήσιμες:
«Η ενέργεια της Γερμανίας να μην μετάσχει η Ελλάδα στην διάσκεψη για το λιβυκό πρόβλημα, είναι άκρως εχθρική και πρέπει να αντιμετωπιστεί με τετελεσμένα γεγονότα. Διότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που θίγεται άμεσα από τις εξελίξεις στο πρόβλημα της Λιβύης εξ αιτίας του Μνημονίου Τουρκίας – κυβέρνησης Τρίπολης και όχι μόνο…
Αν η Γερμανία δεν επανορθώσει άμεσα, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει:
1/ Να κλείσει τα ανατολικά μας σύνορα διά πυρός και σιδήρου.

2/ Να ανοίξει τα δυτικά σύνορα της χώρας μας προς τη Δυτική Ευρώπη και να επιτρέπει – όπως κάνει και η Τουρκία – τη διαρροή των παράνομων μεταναστών προς τη Γερμανία. Ως πότε θα ζει η Ελλάδα κάτω από τον γερμανικό ζυγό κατοχής;

Τα νησιά μας στενάζουν από τους παράνομους μετανάστες. Η Ελλάδα έγινε χώρος αποθήκευσης μεταναστών. Η χώρα των Ελλήνων αλλάζει τον ελληνικό πληθυσμό της με μουσουλμάνους τριτοκοσμικούς. Τα σύνορά μας είναι ορθάνοιχτα, αφύλαχτα λόγω φιλανθρωπίας. Ο ρατσισμός πλέον στρέφεται εναντίον των Ελλήνων, που βλέπουν το σπίτι τους να κινδυνεύει, η ζωή τους να ανατρέπεται, η ασφάλειά τους να εξαφανίζεται, το μέλλον των παιδιών να καταστρέφεται και αυτά να φεύγουν στο εξωτερικό, τα ήθη, τα έθιμα, η γλώσσα και η ιστορία να αλλάζουν, το αύριο να είναι σκοτεινό και μαύρο.

Συμπέρασμα:

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε τον ελληνικό λαό στο θέμα του μεταναστευτικού. Όλα δείχνουν ότι οι μεταναστευτικές ροές είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου διχοτομήσεως του Αιγαίου και περάσματος των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου στον έλεγχο της Τουρκίας. Η οποία θα επικαλεστεί και την πληθυσμιακή μουσουλμανική προστασία για να τα ενσωματώσει.

Τώρα που οι Έλληνες το κατάλαβαν, ίσως είναι αργά. Αλλά πάλι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Αρκεί ενωμένοι να αγωνιστούμε, όπως τώρα κάνουν οι νησιώτες μας και οι κάτοικοι της ενδοχώρας στην οποία φυτεύουν μετανάστες…»!

Παίζει με τα νεύρα μας ο Ντόναλντ Τραμπ…

H “Εστία” προ ολίγων ημερών αποκάλυψε τον άγνωστο διάλογο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Και όπως αναφέρει η “Εστία”, πίσω από τις κλειστές πόρτες ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξήγησε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη τυχόν προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε λόγο για “θερμό επεισόδιο” μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εξήγησε πως η χώρα μας θα αντιδράσει σε περίπτωση που αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

“Κι αν χάσετε;”, ρώτησε χαρακτηριστικά σε εκείνο το σημείο τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την “Εστία”.

“Δεν θα χάσουμε, κ. πρόεδρε”, ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

To συμπλήρωμα των όσων είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήλθε από την Ντόρα Μπακογιάννη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ:

«Το πρώτο που είναι σαφές είναι η αντίδραση της Ελλάδας σε περίπτωση καταπάτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και θα είναι παρά πολύ συγκεκριμένη. Αυτή η αντίδραση κοινοποιήθηκε στον κύριο Τραμπ. Άρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή ξέρει ποια θα είναι η απάντηση της χώρας μας σε περίπτωση καταπάτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων»!

Όπως εξήγησε, η Ουάσινγκτον θα στείλει το επόμενο διάστημα μέσω της διπλωματίας το μήνυμα ότι δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και της περιοχής μια ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα skai.gr.!

Μακάρι και το ευχόμαστε ολόψυχα!!

“Σκέψεις” του Ρ. Τ. Ερντογάν…

Ακριβής και φερέγγυα πηγή μου, μας ενημέρωσε με τα παρακάτω:

«Ανάμεσα στο πολύνησο της Καλύμνου (15 νησιά), της Αστυπάλαιας (20 νησιά) και της Νισύρου (10 νησιά), νησίδες, βράχους, βραχονησίδες, δεσπόζει η περιοχή της Κεφάλου, η οποία κείται στο κέντρο αυτού του πολυνησιακού συμπλέγματος.

Τα έτη 2018-2020 η Τουρκία αμφισβήτησε όλη την ως άνω αναφερθείσα πολυνησιακή έκταση με πιο πρόσφατη την έντονη αμφισβήτηση για τα νησαία εδάφη και τον θαλάσσιο χώρο, ανάμεσα στην Νίσυρο και την Κέφαλο της Κω.

Τον Νοέμβριο του 2019 είχε αμφισβητηθεί το σύμπλεγμα της πολύνησου Αστυπάλαιας (κυρίως επί και περιμετρικώς της νήσου Σύρνας-Σειρήνας)»!

Η πηγή μου, θεωρεί πως αυτά τα πολύνησα συμπλέγματα, είναι κατά τον Ρ. Τ. Ερντογάν ιδιαίτερα ευάλωτα!

Τι λέει η κυβέρνησή μας και ο Στρατός μας;;

Είναι αλήθεια;

Αληθεύει η πληροφορία, ότι δόθηκε εντολή στους πλοιάρχους – υπαλλήλους ελληνικών πλοίων Ε/Γ και Ο/Γ, πως δεν θα αποπλέουν αν πρώτα δεν γεμίζουν με οχήματα, επιβάτες και εμπορεύματα, με αποτέλεσμα τα νησιά μας να αντιμετωπίζουν σοβαρότατες ελλείψεις σε είδη βασικής ανάγκης; Αν αληθεύει αυτή η καταγγελία, γίνεται αντιληπτό ότι οι νησιώτες μας οδηγούνται στις αγορές της απέναντι Τουρκίας;;

loading...