Δες πώς σε παρακολουθεί το facebook και πώς μπορείς να το σταματήσεις

Το εντυπωσιακό με αυτό το εργαλείο είναι ότι αποκαλύπτει πόσα πολλά δεδομένα για εσάς συλλέγει το Facebook από πηγές που ούτε μπορείτε να φανταστείτε
Το Facebook τελικά έκανε διαθέσιμο ένα εργαλείο που είχε υποσχεθεί στους χρήστες από το 2018.

Ονομάζεται «Off-Facebook Activity» και σας παρουσιάζει μια λίστα όλων τους διαφόρων ιστοτόπων και εφαρμογών που στέλνουν δεδομένα στο Facebook για εσάς – και σας επιτρέπει να αποσυνδέετε αυτούς τους ιστότοπους και τις εφαρμογές ωστε να μην στέλνουν περισσότερα προσωπικά δεδομένα σας στο Facebook.

Το εντυπωσιακό με αυτό το εργαλείο είναι ότι αποκαλύπτει πόσα πολλά δεδομένα για εσάς συλλέγει το Facebook από πηγές που ούτε μπορείτε να φανταστείτε:

Αυτές οι πηγές περιλαμβάνουν ιστότοπους και εφαρμογές που μπορεί να μην έχετε καν συνδέσει απευθείας με το λογαριασμό σας στο Facebook (και δε συνδέεστε μέσω Facebook σε αυτές).

Τα καλά νέα είναι ότι το εργαλείο ξεκινά σήμερα παγκοσμίως και σας επιτρέπει να «κόψετε» αυτή τη συνεχή και ευρεία ροή προσωπικών δεδομένων σας στο Facebook, αναφέρει το newmoney. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει διακοπή;

Όπως ίσως έχετε μαντέψει, το Facebook θα εξακολουθεί να λαμβάνει δεδομένα από αυτές τις εφαρμογές και τους ιστότοπους, αλλά τα δεδομένα αυτά δεν θα συνδέονται πλέον με το λογαριασμό σας.

Όπως λέει το Facebook στην ιστοσελίδα του για το νέο εργαλείο δραστηριότητας Off-Facebook: Οι πληροφορίες που αποσυνδέετε δεν θα είναι πλέον συνδεδεμένες με το λογαριασμό σας. Αυτά τα δεδομένα μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν χωρίς να συνδέονται με έναν μεμονωμένο χρήστη, για να μας επιτρέψουν να ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις για την απόδοση του ιστότοπου, της εφαρμογής ή των διαφημίσεών τους.

Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε το νέο εργαλείο:
Στην εφαρμογή για κινητά του Facebook: Πατήστε το εικονίδιο χάμπουργκερ (τρεις γραμμές) και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις και ιδιωτικό απόρρητο> Ρυθμίσεις> και στην επικεφαλίδα «Πληροφορίες σας στο Facebook» πατήστε «Δραστηριότητα εκτός Facebook».

Σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στην επιφάνεια εργασίας: Πηγαίνετε στο facebook.com και από το αναπτυσσόμενο μενού της γραμμής μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή «Οι πληροφορίες σας στο Facebook» και κάντε κλικ στο «Off-Facebook Activity».

Και πως χρησιμοποιείτε το νέο εργαλείο δραστηριότητας Off-Facebook;
Μόλις «μπείτε» στο εργαλείο «Δραστηριότητα εκτός Facebook», θα δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές και τους ιστότοπους που στέλνουν δεδομένα στο Facebook για εσάς. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε στοιχείο αυτής της λίστας για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποιος στέλνει τα δεδομένα σας στο Facebook.Με την κεφαλίδα «Τι μπορείτε να κάνετε» στη σελίδα, πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή «Διαγραφή ιστορικού».

Αυτό θα αποσυνδέσει το ιστορικό δραστηριότητας εκτός Facebook από το λογαριασμό σας.

Ωστόσο, αυτές οι ίδιες εφαρμογές και ιστότοποι θα εξακολουθούν να στέλνουν δεδομένα στο Facebook. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε και όλες τις μελλοντικές δραστηριότητες εκτός Facebook από το να συνδεθείτε με το λογαριασμό σας, κάντε κλικ ή επιλέξτε την κεφαλίδα «Περισσότερες επιλογές» και στη συνέχεια επιλέξτε «Διαχείριση μελλοντικής δραστηριότητας . »

Στην οθόνη Διαχείριση μελλοντικής δραστηριότητας/Manage Future Activity ενεργοποιήστε το διακόπτη «Future Off-Facebook Activity» στη θέση OFF (λευκή) και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε την επιλογή σας πιέζοντας ή κάνοντας κλικ στο κουμπί «Turn Off».

Βεβαίως, το Facebook εξακολουθεί να συλλέγει ένα τεράστιο όγκο δεδομένων σχετικά με τους χρήστες, αλλά αυτό το νέο εργαλείο προστασίας προσωπικών δεδομένων αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την εταιρεία.

Ας ελπίσουμε ότι περισσότερα παρόμοια εργαλεία θα έρθουν σύντομα.

loading...