ΥΨΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΧΑΦΤΑΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Επικίνδυνη και υψηλού ρίσκου η άφιξη και συνάντηση  του Λίβυου Στρατάρχη Χάφταρ με το νόμιμο Έλληνα πρωθυπουργό. Η Ελλάδα εγκαταλείπει το πιο ισχυρό όπλο της, την προσκόλλησή της στο Διεθνές Δίκαιο με βάση τη νομιμότητα και αναιρεί τη δική της απόφαση αναγνώρισης της νόμιμης διεθνώς Κυβέρνησης της Λιβύης, δίνοντας επιχειρήματα σε όσους επιδιώκουν να επιβάλλουν το διεθνές δίκαιο διά της ισχύος των όπλων.

Η Ελλάδα όφειλε να κάνει τη συγκεκριμένη διπλωματική της κίνηση ανεπίσημα και το ρίσκο που αναλαμβάνει ο κ.Μητσοτάκης είναι υψηλό. Ευχόμαστε να μη γυρίσει εναντίον των εθνικών συμφερόντων η επίσημη συνδιαλλαγή Μητσοτάκη με κάποιον χωρίς ακόμη διεθνώς αναγνωρισμένη νόμιμη εξουσία.

Θα μπορούσε να περιμένει για να αστράψουν τα φλας ο κ.Μητσοτάκης αν και μάλλον το ζητούμενο είναι ακριβώς αυτό από τους άγνωστες Έλληνες διαμεσολαβητές που έφεραν τον κ.Χαφτάρ. Η επικοινωνιακή απόκρυψη άλλων κρίσιμων αποφάσεων του κ.Μητσοτάκη σήμερα για την Εθνική Άμυνά μας, η οποία διεξάγεται πλήρως αυτές τις ώρες.

Καλό το στημένο σκηνικό λοιπόν, αλλά ποιος θα το πληρώσει δεν έχει ειπωθεί. Ευχόμαστε όχι η Ελλάδα.

Λ.ΚΑΛ.

https://thedayaftergr.blogspot.com/

loading...