ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: «ΔΑΙΜΟΝΙΖΕΤΑΙ» ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ 2006 ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΤΑΝ

Από το Γραφείο Τύπου της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η προτεινόμενη από την «πατριωτική» Ν.Δ., Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ως νέα Πρόεδρος της Ελληνικής(;) δημοκρατίας, θεσμού που υποτίθεται ενώνει όλους τους Έλληνες, ΔΙΧΑΖΕΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, αφού το 2006 με έγγραφο που συνυπέγραψε δήλωσε ότι καταπατούνται οι θρησκευτικές ελευθερίες και η θρησκευτική ουδετερότητα του ΣτΕ, επειδή ο Πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου τόλμησε ……να τελέσει αγιασμό(!!!) εν όψει του νέου δικαστικού έτους, χοροστατούντος του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

ΔΙΧΑΖΕΙ ΕΘΝΙΚΑ υπερασπιζόμενη την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών στο ΣτΕ, ΔΙΧΑΖΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ εφαρμόζοντας πιστά την μνημονιακή πολιτική εις βάρος των Ελλήνων. Αυτή η κυρία, παρουσιάζεται με σκεπτικό ΣΥΡΙΖΑ, ως κατάλληλη για τον θεσμό αυτό, επειδή «είναι γυναίκα» που «λατρεύει την φύση και τα ζώα» και «της αρέσουν τα ταξίδια»… λες και αντί για Πρόεδρο διαλέγουμε παρέα για εκδρομή. Τελικά ο Μητσοτάκης έγινε Τσίπρας, παρά την αντίθετη ανακοίνωση των συριζαίων και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να έφυγε από την κυβέρνηση αλλά κυβερνά ακόμη….

————-

Ακολουθεί άρθρο του Αλεξίου Σίλα στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, με ημερομηνία 13 Σεπτεμβρίου 2006 και τίτλο:

Άγιος… εμφύλιος στο ΣτΕ

Σε πόλεμο μεταξύ – σχεδόν – του συνόλου των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας και του προέδρου του δικαστηρίου εξελίσσεται η διαφωνία που ανέκυψε με αφορμή την πρωτοφανή πρωτοβουλία του Γ. Παναγιωτόπουλου να εγκαινιάσει το νέο δικαστικό έτος με αγιασμό, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλο.

Υπέρ των 30 δικαστών του ΣτΕ που αντέδρασαν εξ αρχής τάσσεται ο νομικός κόσμος της χώρας, ενώ το ζήτημα εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα. Σήμερα αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ευθυγραμμιστεί με τη στάση των 30 διαφωνούντων, οι οποίοι αποτελούν την πλειονότητα των παρόντων στο δικαστήριο δικαστών αυτή τη στιγμή, λόγω διακοπών.

Χθες ακόμη ένας δικαστής εκδήλωσε εγγράφως τις αντιρρήσεις του, με το επιχείρημα ότι στο ΣτΕ εκκρεμούν πολλές υποθέσεις σχετικές με το θρήσκευμα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου όμως φέρεται αποφασισμένος όχι μόνο να μην υπαναχωρήσει, αλλά – αναλόγως της επιτυχίας που θα έχει η εκδήλωση – να καθιερώσει τον θεσμό του αγιασμού στην έναρξη κάθε δικαστικού έτους. Τις προθέσεις του αυτές πάντως δεν αποκλείεται να ανακόψει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, της οποίας τη σύγκληση θα ζητήσουν – σύμφωνα με πληροφορίες – ορισμένοι σύμβουλοι προκειμένου να λάβει απόφαση για το θέμα.

Οι αιτιάσεις των 30 ανωτάτων και ανωτέρων δικαστών – μεταξύ των οποίων είναι και τέσσερις αντιπρόεδροι του ΣτΕ – όπως διατυπώθηκαν στην έγγραφη διαμαρτυρία τους προς τον πρόεδρο του δικαστηρίου, εστιάζουν στο γεγονός ότι η πρόσκληση σε αγιασμό θέτει εν αμφιβόλω τη θρησκευτική ουδετερότητα του ΣτΕ, το οποίο η συνταγματική ιστορία έχει αναδείξει ως τον βασικό εγγυητή της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων, ιδιαίτερα στο θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας.

Στο έγγραφό τους οι δικαστές επισημαίνουν ότι ο αγιασμός δεν είναι απλή κοινωνική εκδήλωση, αλλά πράξη θρησκευτικής λατρείας που εμφανίζει το δικαστήριο ως θεσμό να θρησκεύεται. Προσθέτουν μάλιστα πως παρουσία ή απουσία των δικαστών στην τελετή του αγιασμού που θα λάβει χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής, θα δώσει αφορμή να αποκαλυφθούν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις τους.

Σημειώνεται ότι το έγγραφο υπογράφουν μεταξύ των άλλων οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ Κ. Μενουδάκος, Γ. Σταυρόπουλος, Γ. Ανεμογιάννης και Π. Ν. Φλώρος, έντεκα σύμβουλοι Επικρατείας, οι κ.κ. Αγγελική Θεοφιλοπούλου, Ν. Ρόζος, Ελένη Δανδουλάκη, Χ. Ράμμος, Ν. Μαρκουλάκης, Π. Κοτσώνης, Γ. Μαντζουράνης, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Μ. Γκορτζολίδου, Ι. Γράβαρης, Δ. Γρατσίας.

http://www.makeleio.gr/

loading...