Aπίστευτος Ερντογάν: Απειλεί με αναγνώριση «γενοκτονίας Ιθαγενών Αμερικανών»!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να αναγνωρίσει την εξόντωση των Ιθαγενών Αμερικανών από την πλευρά των Ευρωπαίων εποίκων ως αντίδραση της απόφασης της Ουάσιγκτον να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων.

Συγκεκριμένα ο κ. Ερντογάν απείλησε ότι θα απαντήσει στις ΗΠΑ αναγνωρίζοντας «αμερικανικές δολοφονίες ιθαγενών Αμερικανών» – λέγοντας ότι οι θάνατοι εκατομμυρίων αυτόχθονων ανθρώπων στα χέρια των Ευρωπαίων εποίκων θα πρέπει επίσης να θεωρούνται γενοκτονία.

Μιλώντας στο κυβερνητικό κανάλι ειδήσεων A Haber, είπε: «Πρέπει να αντιταχθούμε [στις ΗΠΑ] με την ανάληψη τέτοιων αποφάσεων στο κοινοβούλιο. Και αυτό θα κάνουμε.

«Μπορούμε να μιλάμε για την Αμερική χωρίς να αναφέρουμε τους αυτόχθονες Αμερικανούς; Είναι μια επαίσχυντη στιγμή στην ιστορία των ΗΠΑ», είπε

Η Άγκυρα αρνείται την γενοκτονία των Αρμενίων, των Ποντίων και των Χαλδαίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και του Νεότουρκους στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των θανάτων είναι μικρότερος από εκατοντάδες χιλιάδες.

loading...