Το Μουσικό Σχολείο Σερρών καλωσορίζει την εγκατάσταση στην πόλη των αλλοδαπών παράνομων μεταναστών


Το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του Μουσικού Σχολείου Σερρών, αντίθετα με όλους τους φορείς και τους πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας που αντιδρούν στην εγκατάσταση αλλοδαπών παράνομων μεταναστών στις περιοχές τους, τους καλωσορίζει στις Σέρρες και τους περιμένει να ενταχθούν στην τοπική κοινωνία.

Οι μαθητές εξέδωσαν ανακοίνωση καλωσορίσματος προς τους πρόσφυγες που θα μεταφερθούν από τα νησιά στις Σέρρες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση 15μελούς Συμβουλίου Μουσικού Σχολείου Σερρών:

«Είναι γνωστό ότι το σχολείο μας, το Μουσικό Σχολείο Σερρών από την επόμενη εβδομάδα θα εντάξει στο μαθητικό του περιβάλλον προσφυγόπουλα ηλικίας 12-16 ετών από το κέντρο φιλοξενίας. Εξαρχής αυτό το γεγονός δημιούργησε κάποιους προβληματισμούς, όπως ήταν αναμενόμενο, όμως αυτοί γρήγορα παραμερίστηκαν, όταν κατανοήσαμε τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν αυτοί οι συνάνθρωποι μας.

Έτσι, εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σερρών, καλωσορίζουμε τα παιδιά των προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας που θα φοιτήσουν φέτος στο σχολείο μας.

Μάλιστα ύστερα από συζήτηση που είχαμε με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες μας, αποφασίσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε τα παιδιά αυτά, οι νέοι συμμαθητές και συμμαθήτριές μας, να αισθανθούν το σχολείο μας σαν δικό τους σχολείο, να νιώσουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι και ότι εμείς είμαστε χαρούμενοι που θα τους έχουμε δίπλα μας.

Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι η ανθρωπιά, η φιλοξενία και η μουσική μπορούν να ενώσουν βαθιά ανθρώπους διαφορετικών λαών, χρωμάτων, θρησκειών και πολιτισμών.

Καλώς ήρθατε παιδιά στο σχολείο μας, στο Μουσικό Σχολείο Σερρών».
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :