Χίος: Έκαψαν την Αγία Τράπεζα του Αγίου Χαραλάμπους -Ο ναός «πολιορκείται» από χιλιάδες μουσουλμάνους αλλοδαπούς (φώτο)

Με μια ανατριχιαστική εικόνα ήρθαν αντιμέτωποι σήμερα το πρωί κάτοικοι του χωριού Χαλκειού της Χίου, όπου πιστοί και ιερείς αντίκρισαν την Αγία Τραπέζα του Ιερού ναού Αγίου Χαραλάμπους καμμένη από «αγνώστους».

Η ταυτότητα των «αγνώστων» παραμένει «μυστήρια», αλλά το ότι πρόκειται για την τρίτη απόπειρα βανδαλισμού εκκλησίας που βρίσκεται 500 μέτρα από στρατόπεδο αλλοδαπών είμαστε σίγουροι πως πρόκειται για… σύμπτωση.

Ο πρόεδρος του χωριού Χαλκειός Βασίλης Βίγκας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, σχολίασε χαρακτηριστικά, ότι πρόκειται για την τρίτη επίθεση που δέχεται εκκλησία από «αγνώστους».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου, κάποιος έσπασε το παραθυράκι της εκκλησίας και πέταξε μέσα ξερά χόρτα ξύλα και στουπιά, βάζοντας φωτιά στην Αγία Τράπεζα.

Οι κάτοικοι του χωριού Χαλκειός, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται έντονα, λόγω της παρουσίας χιλιάδων αλλοδαπών, ήρθαν αντιμέτωποι για τρίτη φόρα με επίθεση στις εκκλησίες τους και έχουν αγανακτήσει.

Η καταστροφή έγινε αντιληπτή το πρωί της Κυριακής όταν ανοίχθηκε ο Ιερός Ναός προκειμένου ο νεωκόρος να ανάψει τα καντήλια και να καθαρίσει την εκκλησία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο χωριό Χαλκειός υπάρχει χώρος φιλοξενίας αλλοδαπών όπου ο συνολικός αριθμός τους έχει υπερβεί κατά πολύ τις δομές που αντέχει.

«Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι μια εκκλησία η οποία βρίσκεται στα 500 μέτρα από τις δομές φιλοξενίας. Σήμερα το πρωί, πήγε στην εκκλησία μια γυναίκα να ανάψει τα καντήλια και διαπίστωσε ότι κάποιοι είχαν σπάσει το παραθυράκι του Ιερού και έχουν πετάξει μέσα χόρτα και χαρτιά, προφανώς αναμμένα, και πήρε φωτιά η Αγία Τράπεζα. Κάηκαν τα καλύμματα της Αγίας Τραπέζης, κάηκε το Ιερό Ευαγγέλιο και ότι άλλο είχε απάνω στην Αγία Τράπεζα. έχει έρθει η αστυνομία και η σήμανση. Μέσα σε μια εβδομάδα είναι το τρίτο ξωκκλήσι που παραβιάζεται στο χωριό.

Πρώτα παραβιάστηκε το ξωκκλήσι της Παναγιάς που άνοιξαν το παράθυρο και έκλεψαν τα λάδια και τα καντήλια, το δεύτερο ήταν το ξωκκλήσι των Αγίων Απόστολων Πέτρου και Παύλου που πήραν τα καλύμματα της Αγίας Τραπέζης και τώρα έσπασαν το παράθυρο και έβαλαν φωτιά. Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι εκκλησία μεγάλη δεν είναι μικρό ξωκκλήσι και αν ήταν στρωμένη με χαλιά τώρα θα είχε καεί όλη» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του χωριού Βασίλης Βίγκας.

Αναρωτιόμαστε ποιοι να ευθύνονται…

loading...