ΑΠOKΑΛYΠTIKH ΣYNENTEYΞH ΓΚΙΟΥΛΕΝ! ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ




Μια αποκαλυπτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στο αιγυπτιακό δορυφορικό κανάλι TeN ο περιβόητος ιμάμης Φτεγκιουλάχ

Γκιουλέν, ηγέτης του κινήματος Γκιουλέν, τον οποίον ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ως τον υποκινητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.


Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει σήμερα σε σπίτι στις ΗΠΑ, κατήγγειλε τον Ερντογάν ότι έχει διαπράξει πολλές καταχρήσεις εναντίον του λαού του από τότε που ανέλαβε την εξουσία, συμπεριλαμβανομένης και της αναδιάρθρωσης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με σκοπό την υλοποίηση της δικής του ατζέντας.

Ο Ερντογάν ανέτρεψε πολλούς αξιωματικούς του στρατού που αντιτίθενται στους στόχους του, ανέφερε, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την επιρροή του στην περιοχή.

Μεταξύ άλλων, ο Γκιουλέν επαίνεσε την Αίγυπτο, την οποία χαρακτήρισε ως έθνος μοντέλο, καθώς κατέχει σημαντική θέση στην ιστορία του ισλαμικού κόσμου.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο οι σχέσεις Αιγύπτου-Τουρκίας βρίσκονται σε αυτή την δυσμενή κατάσταση και συμβαίνουν όσα συμβαίνουν στο όνομα της θρησκείας, απάντησε:

«Στην πραγματικότητα, δεν άκουσα ότι οποιοσδήποτε Αιγύπτιος αξιωματούχος, σε οποιοδήποτε επίπεδο είχε προσβάλει τον τουρκικό λαό.

Αλλά όταν τα γεγονότα του 2013 συνέβησαν, ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης τότε, ο Ερντογάν, ξεκίνησε λέγοντας ότι “υπάρχει ένας Μωυσής σε κάθε Φαραώ”, αποκαλώντας τον Πρόεδρο της Αιγύπτου ‘”Φαραώ”’ πριν τον γνωρίσουν σωστά και κατανοήσουν τον χαρακτήρα του, γεγονός που δημιούργησε ένταση μεταξύ των δύο πλευρών».

«Στον αιγυπτιακό λαό αρέσει ο τουρκικός λαός και οι δύο συμπάσχουν μεταξύ τους, αλλά οι Τούρκοι πολιτικοί συνήθως τείνουν να επικρίνουν τους Αιγυπτίους λόγω πολιτικών λόγων και αυτή η κριτική συμβαίνει μέχρι τώρα», ισχυρίστηκε.

Κληθείς να σχολιάσει τις φυλακίσεις δημοσιογράφων στην Τουρκία, απάντησε: «Οι σημερινοί ηγέτες της χώρας μας δεν είναι αληθινοί γιοι της Ανατολίας.

 Μάλιστα, λέγεται ότι προέρχονταν από τον βορρά. Έχασαν την επαφή με τις αρχικές αξίες του λαού της Ανατολίας. 

Αλλά προσποιούνται ότι σέβονται τις αξίες αυτών των ανθρώπων και τις θρησκευτικές, ηθικές, παραδοσιακές και πολιτιστικές τους αρχές. 






loading...