Ν.Δένδιας για Τουρκία: «Ταραξίας περιχαρακωμένος σε αδιέξοδα»


Ο Νίκος Δένδιας προχώρησε σε δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας από την Λευκωσία όπου βρίσκεται.

Για «ταραξία περιχαρακωμένο στα αδιέξοδα των δικών του άστοχων επιλογών» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στην Τουρκία και στις προκλήσεις και παράνομες δραστηριότητές της σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τις δηλώσεις του μαζί με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο είχε το απόγευμα συνομιλίες στη Λευκωσία.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως “η Κύπρος δεν είναι μόνη”, ενώ, αναφερόμενος στο Κυπριακό, επισήμανε πως “η τουρκική παραβατικότητα δεν πρόκειται να κάμψει τη βούλησή μας για άρση της απαράδεκτης τουρκικής κατοχής στο νησί”.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε στις δηλώσεις του πως Κύπρος και Ελλάδα έχουν λάβει πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις για αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας, σε πολιτικό, διπλωματικό και νομικό επίπεδο, και ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στο προεδρικό μέγαρο, για να συναντήσει τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :