Ο Βόλος «βούλιαξε» από 80 αμερικανιικά επιθετικά & μεταφορικά ελικόπτερα: Θα μείνουν στην Ελλάδα για 5 μήνες! (βίντεο)


Νέα βίντεο και εικόνες δημοσίευσε η αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα με την εκφόρτωση δεκάδων AH-64 Apaches, HH-60 και UH-60 Black Hawks από την 3η Αεροπορική Ταξιαρχία των ΗΠΑ στον Βόλο στις 27 Οκτωβρίου 2019.

Τα αμερικανικά ελικόπτερα φτάνουν στην Ευρώπη στο πλαίσιο της Επιχείρησης Atlantic Resolve για διμερή συνεκπαίδευση με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επαναλαμβάνοντας την διαδικασία που είχε υλοποιήσει πριν από ένα χρόνο η 2η CAB.

Αναμένεται να παραμένουν σε ελληνικό έδαφος για πέντε περίπου μήνες! Αυτό βέβαια είναι κάτι που προκαλεί απορίες ως προς το τον μακρύ χρόνο παραμονής, εκτός εάν οι ΗΠΑ θεωρούν ότι υπάρχει κάτι άξιο του ενδιαφέροντός τους στην περιοχή.

Συνολικά στην άσκηση θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 1.700 στρατιώτες,50 UH-60 και HH-60 Black Hawks, 10 CH-47 Chinooks, 20 AH-64 Apaches, ενώ για τις δυνάμεις στεριάς έχουν δρομολογηθεί περίπου 2,000 τεθωρακισμένα οχήματα.

Η Atlantic Resolve αποτελεί επίδειξη της συνεχιζόμενης δέσμευσης των ΗΠΑ για συλλογική ευρωπαϊκή ασφάλεια μέσω μιας σειράς ενεργειών που αποδεικνύουν την έμπρακτη αφοσίωση της Αμερικής στη διαρκή ειρήνη και σταθερότητα σε όλη την Ευρώπη.

Δείτε φωτογραφίες από τα ελικόπτερα στο Βόλο:


 Επίσης, αναμένεται να εκσυγκρονισθούν και να επεκταθούν οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους Αμερικανούς στρατιωτικούς, τόσο στο Στεφανοβίκειο όσο και στον Βόλο, στο στρατόπεδο «Γεωργούλα», όπου εδρεύει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :