Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!

Της Λέττας Καλαμαρά

Στην Λέρο βρέθηκε o Αρχηγός Ναυτικού να τιμήσει τη θυσία του Κυβερνήτη, των 6 Αξιωματικών και των 65 Υπαξιωματικών του ένδοξου Πολεμικού Ναυτικού μας του ιστορικού πλοίου “ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ” που βυθίστηκε από τους Γερμανούς το 1943, την 26η Σεπτεμβρίου 1943.


Η Λέρος του 2019 δυστυχώς έγινε γνωστή για εγκλήματα κλοπής του στρατιωτικού υλικού του Πολεμικού Ναυτικού από επίορκους Έλληνες που ακόμα καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου. Αποτελεί άμεση υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού Ναυτικού προς τους εκατοντάδες Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς που ταξιδεύουν στα διάφανα νερά του Αιγαίου και τις φουρτουνιασμένες θάλασσες η εξιχνίαση αυτής της περίεργης κλοπής και η ενημέρωση του κοινού.

Η καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της έρευνας και απόδοσης ευθυνών μέχρι σήμερα αφήνει περιθώρια για σκέψεις σε πολλούς για πολιτική συναλλαγή και εκβιασμού Αξιωματούχων από σκοτεινά κέντρα. Σε μία εποχή μάλιστα που αχυράνθρωποι επενδυτές πιέζουν μαζί με τους ξένους μέντορές τους για αναθέσεις (!) επισκευής πολεμικού υλικού εκτός στρατιωτικών εγκαταστάσεων, πολλοί μπορούν να παρεξηγηθούν. Είναι αυτές οι συμπτώσεις εξάλλου που κλοπές πολεμικού υλικού σε Στρατό και Ναυτικό συμπίπτουν χρονικά με φήμες για αναθέσεις ή με περίεργους διαγωνισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς προδιαγραφές και με τη συμμετοχή επιχειρηματιών που ακόμα δεν έχουν δείξει το χρώμα του χρήματος παρά την τεράστια επικοινωνιακή καμπάνια και την απόπειρα φίμωσης όσων αντιστέκονται στη διάβρωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Συμπτώσεις που δημιουργούν σε πολλούς, αδίκως ίσως, δεύτερες σκέψεις.

Εν κατακλείδι, καλές και οφειλόμενες οι τιμές και φωτογραφίσεις στους ηρωϊκά ή όχι πεσόντες της φυλής μας αλλά αυτό που είναι ανάγκη σήμερα με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για την επαναφορά στην κανονικότητα είναι η σκληρή και δημόσια τιμωρία των επίορκων καθώς και η διαφανής διαχείριση του δημοσίου χρήματος.


Η “Βασίλισσα Όλγα” πάντως θα είναι πάντα στην καρδιά μας ως παρελθόν. Όσοι μένουν προσκολλημένοι όμως στο παρελθόν χωρίς να διδάσκονται από τα λάθη του δεν μπορούν να έχουν μέλλον, όπως τόσες φορές έχει αποδειχτεί…

loading...