Αποκάλυψη-«βόμβα»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε επαναπροωθήσεις στην Τουρκία!» – Έτσι «βούλιαξε» την Ελλάδα ο Τσίπρας


Το Βερολίνο σήμερα εξέφρασε μέσω εκπροσώπου της καγκελαρίας την πλήρη εμπιστοσύνη του στη νέα ελληνική κυβέρνηση σε ότι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό. Ακόμα ο εκπρόσωπος δήλωσε πως τι το «κλειδί» για τη βελτίωση της κατάστασης στα ελληνικά νησιά είναι η εφαρμογή των επαναπροωθήσεων στην Τουρκία.

Παράλληλα όμως έγινε μια μεγάλη αποκάλυψη η οποία αφορά την προηγούμενη κυβέρνηση. Το Βερολίνο τόνισε πως τα όσα είχαν συμφωνηθεί για τις επαναπροωθήσεις, δεν υλοποιήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «σε ό,τι αφορά αυτές τις επαναπροωθήσεις, τα τελευταία χρόνια δεν έγινε η υλοποίηση όσων είχαν σχεδιαστεί και συμφωνηθεί, όπως θα επιθυμούσαμε».

Αναλυτικά:


«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στα ελληνικά νησιά με μεγάλη προσοχή και η πρόσφατη αύξηση του αριθμού των αφίξεων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν», δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. «Παραταύτα οι αριθμοί είναι σημαντικά χαμηλότεροι από ό,τι πριν από την συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος ωστόσο σημείωσε ότι, αν συγκριθεί ο αριθμός των αφίξεων από θάλασσα και ξηρά τον Σεπτέμβριο του 2019 με την ίδια περίοδο του 2018, έχει σημειωθεί αύξηση κατά 8%. «Είναι επιτακτικό να αφιερώσουμε την δέουσα προσοχή σε αυτή την εξέλιξη και για αυτό βρισκόμαστε σε επαφή και με την ελληνική και με την τουρκική πλευρά», τόνισε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι το κεντρικό σκεπτικό της συμφωνίας είναι «να εγγυηθούμε για τους πρόσφυγες στην Τουρκία επαρκή ασφάλεια και να δημιουργήσουμε προοπτικές ώστε να μην έχουν κανέναν λόγο να μεταναστεύσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Αυτή η συμφωνία προσφέρει και το «κλειδί» για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στα νησιά, διότι προβλέπει επαναπροωθήσεις», συνέχισε ο κ. Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «σε ό,τι αφορά αυτές τις επαναπροωθήσεις, τα τελευταία χρόνια δεν έγινε η υλοποίηση όσων είχαν σχεδιαστεί και συμφωνηθεί, όπως θα επιθυμούσαμε».

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση συμμερίζεται αυτήν την οπτική και λέει η ίδια ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη εφαρμογή και έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι θα κάνει τα σωστά βήματα. Στεκόμαστε δε έτοιμοι να την στηρίξουμε, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της Ε.Ε.», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε και κατά την πρόσφατη συνάντηση της καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βερολίνο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων στα ελληνικά νησιά συνάδει με τον «ευρωπαϊκό τρόπο ζωής», όπως περιγράφεται στο αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι όπου υπήρξαν πολύ δύσκολες καταστάσεις στα ελληνικά νησιά, «δεν έλειψε και δεν επιτρέπεται να λείψει η ευρωπαϊκή υποστήριξη» και επανέλαβε ότι η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας προβλέπει την επαναπροώθηση από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία, η οποία αποτελεί και το «κλειδί» για την αποσυμφόρηση της κατάστασης στα ελληνικά νησιά.

«Κανείς δεν θα πει ότι η κατάσταση στα καταλύματα στα ελληνικά νησιά είναι εύκολη για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Είναι απολύτως σαφές ότι οπουδήποτε στην Ευρώπη φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες πρέπει να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπειά τους. Παραταύτα ισχύει και το ότι η συμφωνία που έκλεισαν η Ε.Ε. με την Τουρκία προβλέπει την επαναπροώθηση μεταναστών από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία.

Εκείνοι που αναζητούν άσυλο, πρέπει να μπορούν να επιστρέψουν στην Τουρκία, ώστε εκεί να τους παρασχεθεί προστασία, την οποία η Τουρκία έχει δώσει εκατομμύρια φορές. Αυτό είναι κάτι που πρέπει απολύτως να αναγνωρίσουμε και στο οποίο η Ευρώπη βοηθάει και οικονομικά, με δύο δόσεις των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά την υποδοχή ανηλίκων μεταναστών και προσφύγων από ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι τόσο η Γερμανία όσο και άλλα κράτη παίρνουν ανηλίκους από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της Διαδικασίας του Δουβλίνου.


https://www.pentapostagma.gr/
loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. Ε ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ...ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΠΛΥΤΩΝ ΣΤΑΛΙΝΟΓΕΝΩΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΣΙΒΟΛΕΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΝΑ'ΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ''ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ'' ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ! ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΠΗΡΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΣΟΣΟΤΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΑΝΕ ΕΚΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΒΑΡΝΑ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. 70 ΕΚΑΤ. ΤΟΥΡΚΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 21.00 ΩΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΡΑΜΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΚΡΗ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΝΕΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ. ΣΚΤΑΤΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΚΤΟΣ? ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ''ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ'' ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ! Τ'ΑΚΟΥΣΕΣ ΘΑΝΑΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή