Χρυσή Αυγή: Οχτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή σε Λαγό και Μίχο για την επίθεση στο «Συνεργείο»


Το δικαστήριο καταδίκασε τα δύο πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής μετατρέποντας την κατηγορία από απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη σε επικίνδυνη σωματική βλάβη
Την απόφασή του για τους κατηγορουμένους που εμπλέκονται στην επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο», το 2013, εξέδωσε πριν από λίγο το δικαστήριο που εκδίκασε τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Με την απόφασή του το δικαστήριο καταδίκασε τον Ιωάννη Λαγό και τον Νίκο Μίχο σε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών με αναστολή, υιοθετώντας μόνο κατά ένα μέρος την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που ζητούσε την παύση της ποινικής δίωξης για το σύνολο των κατηγορουμένων με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα.

Ειδικότερα, η καταδίκη του ευρωβουλευτή Ι. Λαγού και του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου αφορά στο αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση στο στέκι. Το δικαστήριο καταδίκασε τους Λαγό και Μίχο μετατρέποντας την κατηγορία από απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ακόμη το δικαστήριο κρίθηκαν ένοχοι για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής. Τα τέσσερα εξ αυτών καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών, ενώ σε έναν εκ των κατηγορουμένων αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών.

Αντίθετα, οι δικαστές αποφάσισαν, όπως είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας, παύση της ποινικής δίωξης για την πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και για τους εννέα κατηγορούμενους. Μάλιστα οι δικαστές απάλλαξαν δυο εκ των κατηγορουμένων από το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου μόνο σε έναν από τους κατηγορουμένους αν και η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να γίνει δεκτό για όλους.

Να σημειωθεί τέλος ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, καθώς -όπως είχε εξηγήσει- ο νέος ποινικός κώδικας έφερε σημαντικές αλλαγές.
loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ? 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΕ ΟΥΤΕ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΙΑ ΞΩΑΝΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΠΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΙΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΔΕΝΔΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΟΥΣΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ...ΝΤΡΟΠΗ ΦΤΟΥΥΥ ΦΤΟΥΥΥ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΜ ΣΚΑΤΑ ΒΡΩΜΙΑ ΑΙΣΧΟΣ ΜΠΟΡΔΕΛΟ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΓΙΝΟΝΤΓΑΙ ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΠΡΩΗΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΟΥΥΥΣΤΤΤ.....

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΘΑ ΣΑΡΩΣΟΥΜΕ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!!! ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή