Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΚΥΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ


ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΟΛΕΜΩΝ...
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Να μας συμπαθείτε για τους μεγάλους τίτλους, αλλά είναι αντίστοιχοι με την μεγάλη αγωνία και τα μεγάλα προβλήματα που διακατέχουν την
επικαιρότητα.

Η ανθρωπότητα εισήλθε σε τραγική ΣΤΕΝΩΠΟ για αυτό και η ιστορία των ημερών μας θα παιχτεί στα στρατηγικά ΣΤΕΝΑ που είναι κόμβοι μεταφοράς ενέργειας.


Αυτό που κάνει εντύπωση είναι οι καθημερινές απειλές και οι εκβιασμοί της τουρκικής πλευράς έναντι της Ελληνικής.
Κάθε μέρα αυτό το βιολί αλλά καθίσταται άχορδο και κενό περιεχομένου.

Αλλά και στην Συρία μπαίνει – βγαίνει και επαναφέρει το προσφυγικό, χρησιμοποιώντας το σαν στρατηγικό όπλο εκβιασμών.

Ο τούρκος γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι που παίζεται σε όλη την ευρύτερη περιοχή και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να διεκδικήσει αστραπιαία αυτά που θέλει να αρπάξει στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Κύπρο.

Η κατάλληλη στιγμή για αυτόν είναι, όταν η παγκόσμια γνώμη θα έχει στραμμένη την προσοχή της σε τυχόν μεγάλη πολεμική εμπλοκή στον Περσικό Κόλπο με οικονομικές επιπτώσεις.
« Αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου διατάχθηκαν να σχεδιάσουν ενδεχόμενη αντίδραση των ΗΠΑ στην επίθεση που δέχθηκαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας και σε συνάντηση που είχαν χθες με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος αναμένει από το βασίλειο να αποφασίσει το τρόπο της δικής του αντίδρασης, πριν αποφασίσει για τις (πολεμικές) κινήσεις των ΗΠΑ, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και πηγές που έχουν λάβει γνώση για το σκεπτικό που υπάρχει κι αναπτύσσεται στην Ουάσινγκτον.

Δύο Αμερικανοί αμυντικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Πεντάγωνο διατάχθηκε να καταρτίσει ένα “ σχέδιο” αντίδρασης στην διάρκεια της συνάντησης στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, τόνισαν ότι δεν έγινε μία λεπτομερή παρουσίαση των διαθέσιμων αμυντικών επιλογών που υπάρχουν.

Μία πηγή που έχει λάβει γνώση για τις συζητήσεις που γίνονται στον Λευκό Οίκο δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει την αίσθηση πως ο χρόνος είναι με το μέρος της, καθώς αναπτύσσει την επιχειρηματολογία της κατά του Ιράν.
Από την άλλη μεριά, η Τεχεράνη έχει αρνηθεί κάθε ευθύνη για τις επιθέσεις.

Τις σχετικές διαβουλεύσεις με την Σαουδική Αραβία έχει αναλάβει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στην Τζέντα με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν “ για να συντονίσουν τις προσπάθειές τους και να αντικρούσουν την ιρανική επιθετικότητα στην περιοχή,” όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια μέχρι την επιστροφή του Πομπέο στην Ουάσινγκτον και την πραγματοποίηση σύσκεψης της ομάδας εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τραμπ.

Όχι αυθόρμητες αντιδράσεις σε αυτό. [Οι κινήσεις] είναι προγραμματισμένες, ώστε να αποφευχθεί μία ανόητη ενέργεια,» τόνισε η ίδια πηγή.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑloading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :