Με αφορμή ένα εξαιρετικό άρθρο του Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Μάριου Ευρυβιάδη, με τίτλο «Ποιος απειλεί την Τουρκία;» (που θα σταλεί στη συνέχεια) και με αφορμή σχόλιο σε αυτό ενός υποθέτω Κωνσταντινοπολίτη που αναφέρεται στο Μίκη, λυπούμαι που θα παρατηρήσω τα εξής.

Πρώτα παρατηρώ χρησιμοποιώντας κάτι που είχε ο ίδιος πει προ καιρού, ότι αυτό που προτείνει είναι απείρως χειρότερο από αυτό που ζητούσε ο Μουσολίνι από την Ελλάδα το 1940 για να μην επιτεθεί.

Πίστευα ότι για κάποιον που από κακή εκτίμηση και όχι κακή πρόθεση κάνει λάθος σε κάτι μπορεί να υπάρχει κατανόηση. Λυπούμαι ότι πλέον δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Βέβαια κάποιος θα πει και ποιος είσαι εσύ που θα το πεις αυτό;.

Δεν θα το πω όμως εγώ. Αυτό αλλά θα εξαχθεί από γεγονότα.

Θυμίζω τα προηγούμενα λάθη του Μίκη Θεοδωράκη

Πρώτα την άρνηση της εντροπής της Ελλάδας, της παράδοσης του Οτσαλάν, στους τούρκους. Όταν είχε ξεσπαθώσει εναντίον της διαμαρτυρόμενης Κούρδισας και ζητούσε τα ρέστα

(https://www.tovima.gr/2008/11/24/politics/anthelliniko-paralirima-kataggellei-i-kybernisi-2/, και https://www.rizospastis.gr/story.do?id=3764027,

Θυμίζω μετά τη δήλωση του στο ΡΕΞ, ότι εκλήθη στις ΗΠΑ λίγο πριν το πραξικόπημα του 1974 στην Κύπρο για να εγκρίνει τη λύση Καραμανλή. Ως τώρα δεν πίστευα με όλα όσα αφορούσε η λύση Καραμανλή (Ελεύθερη εισβολή, Αττίλας1 στους τούρκους κτλ).

Μίκης Θεοδωράκης Σπίθα Rex 17.01.2011, https://www.youtube.com/watch?v=ZdR0j7RWBgA)

Την ίδια κατανόηση έδειξα βλακωδώς, όταν το 2010 ζητούσε να μοιραστούμε με τους τούρκους τον φυσικό μας πλούτο στο Αιγαίο.:

“Επιστολή Μίκη Θεοδωράκη για τα πετρέλαιο του Αιγαίου

http://laoskaterinis.blogspot.gr/2010/10/blog-post_4550.html

Τότε το 2010, που η τουρκία ήταν μέλι – γάλα με τον εφιάλτη Γιωργάκη, που ενώ εμείς διαδηλώναμε στην πλατεία Κλαυθμώνος εναντίον της επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, αυτός δεχόταν την «τιμητική» επίσκεψη του Ερντογάν στο σπίτι του.

Το ότι όμως επανέρχεται τώρα στο θέμα του να δώσουμε τον εθνικό μας πλούτο στον ληστή τουρκία, δείχνει ότι δεν ήτα τυχαία όσα τότε χωρίς αιτία δήλωνε.

Έγραψε επίσης πολλά απαράδεκτα που για Κύπρο και Ελλάδα (και αν χρειαστεί θα αναλύσω περισσότερο). Ανακριβώς ότι δήθεν αρνήθηκε η Κύπρος να μοιραστεί με τους καημένους τουρκοκυπρίους το φυσικό της αέριο κτλ.

Που ουσιαστικά η τουρκία απαιτούσε και απαιτεί διχοτομικά και όχι σε μια Κύπρο μετά την επίλυση του Κυπριακού να μοιραστεί εκείνη το φυσικό αέριο της Κύπρου.

Που η Κύπρος ποτέ δεν αρνήθηκε να δώσει μετά τη λύση του κυπριακού μερίδιο στους τουρκοκυπρίους.

Έγραψε επίσης ότι δήθεν η τουρκία ασφυξία από τα εμπόδια γι αυτή νησιά μας (που συμπληρώνω τα διεκδικεί) με συμπέρασμα ότι την απειλούμε και την αδικούμε αφού δεν την αφήνουμε να ληστέψει τον μισό εθνικό μας πλούτο (αν όχι όλο) κτλ. Πέραν όσων ανακριβών έγραψε για την Κύπρου

Δείτε το σχόλιο του υποθέτω Κωνσταντινοπολίτη για τον κ. Μίκη Θεοδωράκη στο άρθρο του Καθηγητή Μάριου Ευρυβιάδη.

«Το άρθρο του Καθηγητή κ. Ευρυβιάδη, αποτελεί την καλλίτερη απάντηση στο άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΠΑΡΟΛΙΤΙΚΑ το περασμένο Σάββατο,- δηλαδή ότι δήθεν οι Τούρκοι ασφυκτιούν και φοβούνται, διότι περιβάλλονται απο ΄Ελληνικά νησιά!

Λέγει ο θεοδωράκης, πως για αυτόν τον λόγο, επειδή οι οι Τούρκοι ασφυκτιούν και φοβούνται, διότι περιβάλλονται απο ΄Ελληνικά νησιά, οφείλουμε να τα βρούμε με τους Τούρκους όσον αφορά το Φυσικό Αέριο κ.τ.λ. και να συνεκμεταλευθούμε το δικό μας πλούτο, για να ησυχάσουν οι καϊμένοι…..οι Τούρκοι!

Ερώτηση: Τολμώ να ρωτήσω τον διάσημο Μίκη Θεοδωράκη, ιστορία διαβάζει, διάβασε πως συμπεριεφέρθηκαν σε εμάς οι Τούρκοι στην κατοχή και μετά από αυτήν, όταν ζήτησαν από τους συμμάχους να “μας απελευθερώσουν……!” από την φοβερή τριπλή μας κατοχή και να παίξουν τον ρόλο του χωροφύλακα στα Βαλκάνια!!

Έχει ακούσει άραγε για το Varllik Vergisi, το διαβόητο και άτιμο βαρλίκι το οποίο επέβαλαν στους Έλληνες της Τουρκίας όταν εμείς πεθαίναμε της πείνας, από το οποίο μακροσυγγενής μου που εστάλει στα “τάγματα εργασίας”, …..γύρισε τρελός!!!

Ντροπή κ.Θεοδωράκη, Εσείς που μιλήσατε τόσο πατριωτικά στην Πλατεία Συντάγματος, να γράψετε τέτοιες .. ανακρίβειες… για το μόνιμο “Δίκαιο των Τούρκων”!

΄Oπως γράφει στο βιβλίο του “Τουρκικός Επεκτατισμός” ο ιστορικός Ι. Πικρός, – Le droit de Turk”- “Δίκαιο του Τούρκου” που πάντα υπερισχύει του Διεθνούς Δικαίου……!
Ευμένης Καρδιανός»

Με λύπη μου λέω «κρίμα Μίκη».

Ευριπίδης Μπίλλης

loading...