Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου - Επανέρχονται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας - Νέο καθεστώς για άδειες κρατουμένων


Οι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης για τα ζητήματα Δικαιοσύνης, περιγράφονται στις οδηγίες που έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Τσιάρα.


Μεταξύ αυτών, είναι η κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, η επαναφορά φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ' και νέο καθεστώς για τις άδειες των κρατουμένων. Επίσης, προβλέπεται ότι θα τροποποιηθούν οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκε πρόσφατα και «επιτρέπει την πρόωρη αποφυλάκιση σε δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, συμπεριλαμβανομένων και των τρομοκρατών».

Αναλυτικά οι προτεραιότητες Μητσοτάκη για το υπουργείο Δικαιοσύνης:

Στρατηγικές Επιλογές

-Ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη και στη χώρα

-Σύγχρονο Κράτος λιτό και αποτελεσματικό στην υπηρεσία του πολίτη

Στόχοι

-Αποτελεσματική και ανεξάρτητη δικαιοσύνη

-Διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών με μηδενική ανοχή στο έγκλημα και την παραβατικότητα

-Καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής

Άμεσες Κυβερνητικές Προτεραιότητες

-Κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου, επαναφορά φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ' και νέο καθεστώς για τις άδειες των κρατουμένων.

-Τροποποιήσεις των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκε πρόσφατα και επιτρέπει την πρόωρη αποφυλάκιση σε δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, συμπεριλαμβανομένων και των τρομοκρατών.

-Θέσπιση μιας ισχυρής Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας, στην οποία συνενώνονται όλοι οι σχετικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.

-Σύσταση ειδικών τμημάτων στα δικαστήρια, όπου θα εκδικάζονται ειδικού χαρακτήρα υποθέσεις (όπως επενδύσεων, εμπορικών συμβάσεων, ανταγωνισμού κ.α.) από δικαστές με αντίστοιχη εξειδίκευση.

-Δημιουργία Παρατηρητηρίου Δικαιοσύνης με σκοπό τη συγκέντρωση και επεξεργασία στατιστικών στοιχείων από τη λειτουργία των δικαστηρίων.

-Επέκταση της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων, έκδοση ηλεκτρονικών πιστοποιητικών, και ψηφιακή καταγραφή και αποθήκευση των πρακτικών.

Ενδεικτικά συμπεφωνημένα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης στο πλαίσιο της Ενισχυμένης Εποπτείας από τους Θεσμούς

-Διενέργεια του διαγωνισμού για την δεύτερη φάση του Ολοκληρωμένου Συστήματος για την Διαχείριση Δικαστικών Υποθέσεων (ΟΣΔΔΥ-ΠΠ).

-Υιοθέτηση όλων των συστάσεων της επιτροπής GRECO σχετικά με την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. Νομιμοποιηστε την οπλοκατοχη κανονικα με αδεια τροποποιηστε τον νομο συμφωνα με τα διεθνη προτυπα περι χρησησ οπλων διοτι δεν μπορει να ζητας και να τιμωρεις κι'απο πανω εναν αστυνομικο επειδη πυροβολησε και σκοτωσε εναν ληστη που ηταν ενοπλος η να του ζητασ να τον πυροβολησει εν'αναγκη στο δαχτυλακι του δεξιου του ποδιου π.χ ..αυτα ειναι ανοησιεσ made in greece μονο εδω γινοντραι να του ριχνουν μολοτοφ εκλρηκτικα μολοτοφ να παιρνει φωτια και να μην μπορει να πυροβολησει το κοπρανο που γνωριζοντασ οτι δεν θα πεθανει απο ια ριοπη συνεχιζει να προσποαθει και να καιει τουσ αστυνονικουσ καλυπτομενος απο το πανεπιστημιακο ασυλο! Ποιο ασυλο? τι σχεση εχει το ασυλο με αυτα τα κοπορανα τουσ αναρχοφασιστες? μπηκαν τα κτηνομορφα υποκειμενα αλλοδαποι αλλα και εντοπιοι τουρκογυφτοι στο σπιτι μου να με ληστεψουν και να με σκοτωσουν και εοειδη τους τελειωσα κανοντασ χρηση τησ καραμπινασ μου να με τραβαει ο νομοσ για δολοφονια εκ προμελετησ!!! τι οραγματα ειναι αυτα? μπαινει ο γυφτος με το καλασνικοφ και επειδη τον καθαρισα θελουν να παω φυλακη? Αυτα ειναι θεματα που πρεπει με νομο να τελειωσουν και το ρητο Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΗΜΑ ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή