ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Κύριε Μητσοτάκη,

Ειλικρινά έχω χαρεί ιδιαίτερα μετά τις προγραμματικές σας δηλώσεις που διαπνέονται από σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Είναι φανερό ότι ήσασταν προετοιμασμένος γι αυτή την δύσκολη αποστολή της διακυβέρνησης της χώρας και έχετε σχέδια που και κοστολογημένα είναι , όπως λέγατε προεκλογικά, και προς τις σωστές κατευθύνσεις για την ανακούφιση των πολιτών. Μέχρι εδώ όλα καλά. ΄Εχω όμως κάποιες απορίες.

–          Γιατί ζητήσατε αυτοδυναμία αφού είχατε αποφασίσει να συνεργαστείτε και με άλλα κόμματα;  Και δεν θα με πείραζε αν δεν είχατε συμπεριλάβει στην κυβέρνηση τον κ. Μαυρωτά που ψήφισε την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών και τον κ. Τσουβάλα που είχε και αυτός μερίδιο ευθύνης για την φωτιά στο Μάτι, ενώ και τα δύο αυτά γεγονότα  ήταν σημαία της προεκλογικής εκστρατείας σας.

–          Γιατί τόσο πολύ βαθύ ΠΑΣΟΚ  σε καίριες θέσεις;  Δεν γνωρίζετε ότι αυτοί οι άνθρωποι έκαναν μεγάλο κακό στην παράταξη της ΝΔ; Δεν γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι διαπλεκόμενοι; Πού είναι το μητρώο πολιτικών στελεχών που φτιάξατε; Εκεί δεν υπήρχαν επιστήμονες και ειδικοί για να τοποθετηθούν σε αυτές τις θέσεις;

–          Που είναι τα στελέχη από την βάση του κόμματος της ΝΔ που χάρη σε αυτούς είστε σήμερα Πρωθυπουργός; Ούτε ο Μαυρωτάς, ούτε ο Τσουβάλας, ούτε η Μενδώνη, ούτε η Στρατινάκη, ούτε η Χαραλαμπογιάννη αγωνίστηκαν για να μαζευτούν οι ψήφοι για να έχετε με αυτοδυναμία Κυβέρνηση.  Τα κομματικά στελέχη αγωνίστηκαν μέρα νύχτα και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους τα οποία εσείς σήμερα όχι μόνο δεν υπολογίζετε, αλλά στην ουσία τους λέτε ότι δεν υπάρχουν.

Δεν είναι κακό να διοικούν οι άριστοι, άλλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο. Να αποκομματικοποιηθεί η δημόσια διοίκηση. Όμως μετά από τόσα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που μόνο δικά τους στελέχη προωθούνταν και με νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους, πιστεύετε ότι έχει ξεμείνει κανένα στέλεχος που να ανήκει στην ΝΔ σε κάποια καίρια θέση. Σας προκαλώ να ψάξετε όλα τα Υπουργεία και να δείτε οι γενικοί διευθυντές που κρίθηκαν, όπως και οι διευθυντές , που ανήκουν κομματικά. Και ας έγιναν οι κρίσεις μέσω ΑΣΕΠ. Αφού μέσω της συνέντευξης ο τελευταίος γινόταν πρώτος.  Μετά λοιπόν από όλη αυτή την λαίλαπα που υπήρξε στο δημόσιο και με τις τοποθετήσεις που κάνατε,  δεν είναι σαν να μουντζώνετε στα μούτρα όλους αυτούς που όχι μόνο σας ψήφησαν, αλλά έκαναν τα πάντα για να υπάρξει αυτοδυναμία; Δεν είναι σαν να τους λέτε ότι στην ουσία δεν άλλαξε τίποτε και δεν υπάρχει αξιοκρατία. Γιατί μην μου πείτε ότι δεν υπήρχαν άξια στελέχη στην Ν.Δ, ικανά να στελεχώσουν όλες αυτές τις θέσεις ;

ΡΟΥΛΑ ΤΑΚΗ

loading...