Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει κολώνες - ΒΙΝΤΕΟ


«Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει κολώνες, είναι σε άσχημη κατάσταση δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, κανείς δεν είναι τρελός να την πάρει» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.
Όπως είπε ο υπουργός Ενέργειας, η ΔΕΗ είχε 90 εκατ. ευρώ κέρδη το 2014 και τώρα έχει 900 εκατ. ευρώ ζημιές το χρόνο. «Ποιος θα πάρει τις ζημιές με το ‘’καλημέρα’’;» διερωτήθηκε.

«Παλεύουμε να μη μείνει η χώρα στο σκοτάδι, ήδη έχουν γίνει τοπικά μπλακ άουτ όπως στην Αθήνα και στο Λασίθι. Αν πέσει η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση των Βαλκανίων, θα πέσει η χώρα» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

«Το σύστημα ηλεκτρικής ενεργείας είναι σε οριακή κατάσταση... Την Πέμπτη το πρωί έπαιρνα εγώ ο ίδιος τους μεγάλους παίκτες της αγοράς ηλεκτρικής ενεργείας και ζητούσα γεννήτριες, δεν υπήρχαν, έχουν πάει σχεδόν όλες σε Κρήτη, Ρόδο Σαντορίνη για να κρατηθούν (η ηλεκτροδότηση) τα νησιά δεν έχουν γίνει τόσα χρόνια οι συνδέσεις των νησιών με υπόγεια καλώδια ιδίως της Κρήτης» ανέφερε.

«Οι στύλοι του ΔΕΔΔΗΕ, οι κολώνες, δεν είναι σε μεγάλη επάρκεια διότι η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά για να δώσει στη θυγατρική της το ΔΕΔΔΗΕ να αγοράσει κολώνες εκεί είμαστε» είπε και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να προχωρήσει σε αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

«Μού ειπώθηκε ότι η ΔΕΗ είναι παγιδευμένη δεν μπορεί να ανεβάσει τα τιμολόγια γιατί θα χάσει πελάτες δεν είναι πια μόνη της – μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δεν θα ήθελαν πολλοί πολιτικοί να είναι στη θέση μου», πρόσθεσε, ενώ έκανε λόγο για σειρά άστοχων επιλογών από την προηγούμενη κυβέρνηση στην υπόθεση της ΔΕΗ.


loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. ΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΕΙΙ ΤΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CITY PLAZA ΤΕΛΟΥΣΕ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΣΙΒΟΛΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΗΞΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΔΕΛΟΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΒΕ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΥΣΤΗΔΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΟΛΟΝΕΣ ΝΑ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΟΙΣΜΟΣ Ο ΑΠΛΥΤΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΚΥΤΤΑΖΕ Ο ΑΠΛΥΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή