Κλείνουν το τμήμα Υποδοχής Βρεφών στο ΜΗΤΕΡΑ λόγω έλλειψης προσωπικού – Που θα πηγαίνουν;

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), όχι μόνο δεν ενισχύθηκε το προσωπικό του Κέντρου αλλά απεναντίας η διοίκηση του Κέντρου ανακοίνωσε την αναστολή του Τμήματος Υποδοχής Βρεφών του ΜΗΤΕΡΑ.

Υπενθυμίζει δε η ΠΟΕΔΗΝ πως τον περασμένο Απρίλιο οι κυρίες Έφη Αχτσιόγλου και Θεανώ Φωτίου, είχαν επισκεφθεί το Κέντρο Βρεφών για να εγκαινιάσουν την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία.

“Υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους προσλήψεις προσωπικού. Στο Κέντρο φιλοξενούνται 68 παιδιά. Σε κάθε τμήμα στη βάρδια υπάρχει μία βρεφονηπιοκόμος για να φροντίζει 12 βρέφη – παιδιά. Αντί λοιπόν να προσλάβουν προσωπικό όπως υποσχέθηκε η κυρία Αχτσιόγλου κατά την επίσκεψή της, πήραν απόφαση να αναστείλουν τη λειτουργία του τμήματος Υποδοχής Βρεφών” αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της και επισημαίνει πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο τμήμα στην προετοιμασία για τη φιλοξενία των βρεφών στο Κέντρο.

“Τα βρέφη τώρα θα μεταφέρονται για φιλοξενία απευθείας σε τμήματα με μεγαλύτερα βρέφη – παιδιά. Κι αυτό σημαίνει ότι γίνεται μεγάλος ο κίνδυνος τραυματισμού των βρεφών καθώς επίσης και η προσαρμογή τους πάρα πολύ δύσκολη” υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Υποδοχής Βρεφών ήταν αναγκαία σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου να μεταφερθούν οι 5 βρεφονηπιοκόμοι από το συγκεκριμένο τμήμα σε άλλα τμήματα για να καλύψουν ανάγκες και κενά προσωπικού.

loading...