Μητσοτάκης: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του Καστελόριζου από κάθε αμφισβήτηση και πρόκληση


«Η παρουσία μου εδώ δεν είναι μόνο συμβολική. Δηλώνει την ενότητα του Έθνους μας που αποτελεί ασπίδα για την ασφάλεια της πατρίδας και σηματοδοτεί την προσήλωση μας στην ειρήνη και τη
σταθερότητα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος το Καστελόριζο. Από το ακριτικό νησί στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε σύμφωνα με ενημέρωση του κόμματος μήνυμα με σαφείς αποδέκτες.

«Το Καστελόριζο έχει όλα τα απαράβατα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και αυτά τα δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε απόλυτα από κάθε αμφισβήτηση και κάθε πρόκληση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε βόλτα στο πανέμορφο φυσικό λιμάνι και συνομίλησε με κατοίκους αλλά και τουρίστες οι οποίοι του ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεγίστης, τον οποίον, σύμφωνα με ενημέρωση της ΝΔ, διαβεβαίωσε ότι για την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι μείζονος σημασίας η αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών των νησιών μας. «Με μικρές παρεμβάσεις που συνήθως δεν κοστίζουν πολύ μπορούμε να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων των νησιών πολύ καλύτερη. Θα εκπονήσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο ειδικά για τα μικρότερα νησιά. Πρώτη προτεραιότητα ο βιολογικός καθαρισμός και από εκεί και πέρα να διευκολύνουμε την ζωή των πολιτών. Εδώ στο Καστελόριζο η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει πιο δυνατά», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις του τόνισε «σύντομα η χώρα μας γυρίζει σελίδα. Με σκληρή δουλειά θα κάνουμε πραγματικότητα την ελπίδα και θα κάνουμε πράξη την ισχυρή, τη βιώσιμη ανάπτυξη. Θα φέρουμε μια καλύτερη ζωή που αξίζουν όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι ακρίτες του Αιγαίου μας».

Επισκέφθηκε, επίσης, την Πυραυλάκατο «Ρίτσος» που είναι αγκυροβολημένη στο λιμάνι καθώς και το αστυνομικό τμήμα του νησιού, το οποίο μεταξύ άλλων διενεργεί και τον διαβατηριακό έλεγχο για τους επισκέπτες του νησιού που έρχονται από την Τουρκία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε, ακόμη, με γιατρούς από το Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού όπου διαπίστωσε από πρώτο χέρι τις ελλείψεις που εξαναγκάζουν συχνά τους κατοίκους να αναζητούν ιατρική βοήθεια στη Ρόδο η οποία απέχει 72 μίλια από το Καστελόριζο δηλαδή 3 ώρες με το πλοίο, το οποίο έχει δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκατίας είχε σύντομη συνομιλία και με στελέχη του λιμενικού σώματος που ετοιμάζονταν για τη νυχτερινή περιπολία τους.

Ο κ. Μητσοτάκης σε λίγη ώρα θα μεταβεί στην Κάλυμνο και αργότερα στην Κω που είναι οι δύο τελευταίοι προορισμοί της περιοδείας του.
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

2 σχόλια :

 1. Να προσέξει να μην σχίσει καμμιά κάλτσα όταν θα υπερασπίζεται το Καστελόριζο «το κουλό».
  Απορώ πώς είναι δυνατόν, να υπάρχη κόσμος ακόμη, που πιστεύει σε αυτούς τους απατεώνες.
  Πόσο ηλίθιοι και ύπνοι καταντήσαμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει τους εγκληματίες.

  Με το νέο ποινικό κώδικα η εγκληματική αμέλεια που προκάλεσε 100 και πλέον θανάτους στο Μάτι, από κακούργημα που ετιμωρείτο με ποινή κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια, μετατρέπεται σε πλημμέλημα με ποινή 5 το πολύ χρόνια φυλάκιση.

  Αυτό σε συνδυασμό με τον νόμο Παρασκευόπουλου, σημαίνει ότι η Δούρου και οι συγκατηγορούμενοι της δεν θα παραμείνουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΥΛΑΚΗ.
  Γι αυτό και ψηφίστηκε άρον-άρον σε μία μόνο συνεδρίαση.
  Με τον νέο ποινικό κώδικα και τον νόμο Παρασκευόπουλου σύντομα θα αφεθούν ελεύθεροι χιλιάδες βαρυποινίτες, γιά να συνεχίσουν την δράση τους.

  Γι αυτό και στις τελευταίες εκλογές στις φυλακές,
  ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε πολύ υψηλά ποσοστά (60 - 75%).

  ΑπάντησηΔιαγραφή