Ο σύριζα ήταν πρώτο κόμμα στις εκλογές στους φυλακισμένους!


Τυχαίο??????Στον νέο ποινικό κώδικα σε πολλές περιπτώσεις ο βιασμός μετατρέπεται απο κακούργημα σε πλημμέλημα!
Τα πάντα απο τον σύριζα του <ηθικού πλεονεκτήματος> για ακόμη λίγα ψηφαλάκια απο τα <καλόπαιδα> της φυλακής!


Διεθνής Αμνηστία: Απαράδεκτος ο ορισμός του βιασμού στο νέο ΠΚ
"Δεν υιοθετείται ο ορισμός ενός φάσματος επιβαρυντικών περιστάσεων», όπως επίσης κι «ένας σαφής ορισμός της πράξης του βιασμού", σημειώνεται στην ανακοίνωση

«Απαράδεκτο» χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία το άρθρο 336, που εμπεριέχει τον νομικό ορισμό του βιασμού, στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «ο νέος ορισμός στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση στη δικαιοσύνη για το σοβαρό αυτό έγκλημα». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, «κύριο ζήτημα αποτελεί το γεγονός ότι ο βιασμός εξακολουθεί να ορίζεται με βάση τη βία και όχι με βάση την απουσία συναίνεσης».

«Ο νομικός ορισμός του βιασμού με επίκεντρο τη βία ή την αντίσταση, όπως αυτός που περιλαμβάνεται στο νέο σχέδιο Ποινικού Κώδικα, σηματοδοτεί ότι μια σειρά εγκλημάτων βιασμού, στα οποία δεν φαίνεται η άσκηση ή η απειλή σωματικής βίας, ή η απόδειξη ή αδυναμία αντίστασης, ή δεν τεκμαίρεται εξαναγκασμός σε γενετήσια πράξη μετά από απειλή με παράνομη πράξη (όπως προβλέπεται στην παράγραφο 5), δεν θα διώκονται ως τέτοιοι. Επιπλέον, υιοθετείται ένας ακόμα πιο περιοριστικός από τον υπάρχον, ορισμός της απειλής», συμπληρώνει η Διεθνής Αμνηστία.

Ακόμη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δεν υιοθετείται ο ορισμός ενός φάσματος επιβαρυντικών περιστάσεων», όπως επίσης κι «ένας σαφής ορισμός της πράξης του βιασμού».

«Στην πραγματικότητα, το υπουργείο δεν συμπεριέλαβε κανένα από τα σημεία που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, τόσο από τη Διεθνή Αμνηστία, με επίσημο υπόμνημα που καταθέσαμε, όσο και από όλους τους υπόλοιπους φορείς και οργανώσεις, και το γυναικείο κίνημα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, η Διεθνής Αμνηστία σημειώνει: «Επαναλαμβάνουμε ότι ο μόνος ορισμός του βιασμού που μπορεί να γίνει αποδεκτός είναι αυτός που θα συνδέεται με την απουσία συναίνεσης. Καλούμε το υπουργείο Δικαιοσύνης, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να αποσύρει το άρθρο 336 και να αντικαταστήσει τον ορισμό του βιασμού, έτσι ώστε αυτός να ορίζεται με βάση την απουσία συναίνεσης».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

3 σχόλια :

 1. ΠΟΛΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ!

  Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΒΟΥΤΣΗ, ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ, ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ...

  Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ, ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΝΑ ΡΙΧΝΗ ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ...

  Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ (ΚΑΙ ΠΑΡ΄ΟΛΙΓΟΝ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε....) ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ...

  Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ"!!

  ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ..ΠΑΡΘΕΝΑ!!!

  ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ:

  ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

  ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΚΚΕ, Η Ν.Δ., ΟΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΑΝΕΧΘΗΚΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ "ΚΛΕΦΤΕΣ". ΚΙ ΑΝ ΑΝΑΛΑΒΗ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΩΣ "ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"!

  ΤΟ ΚΚΕ..ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ("ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ" ΤΟ ΕΙΧΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ Ο "ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..)

  ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΜΗΔΕ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ...

  ΟΠΟΤΕ;

  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΜΕΧΡΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΝΑ ΒΓΑΛΗ ΣΠΥΡΙΑ.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όταν κάποιος ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής παρανομεί, αμέσως στηλιτεύεται το κόμμα στο οποίο ανήκει.
  Όταν παρανομεί κάποιος ψηφοφόρος άλλου κόμματος, γιατί δεν αποκαλύπτονται τα πολιτικά του φρονήματα και δεν κατηγορείται το κόμμα στο οποίο ανήκει;
  Απορία ενός πολίτη, που πιστεύει στην ισονομία, στην ισότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΝΑ ΠΑΛΙ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΞΥΠΝΗΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑ...ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΤΕΙΛΛΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ....Η ΜΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή