Κατρούγκαλος: Η Τουρκία απομονώνεται, επιθυμούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας

Ο υπουργός Εξωτερικών, τόνισε ότι τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, καταγγέλλει τόσο η ΕΕ όσο και το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.

Τις προκλήσεις της Άγκυρας με αιχμή τις δραστηριότητες του τουρκικού ναυτικού δυτικά της Κύπρου, καταδίκασε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο news 247, o κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα αλλά δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τίποτα. Πρόσθεσε πως η χώρα μας λειτουργεί στη βάση του διεθνούς δικαίου, ιδίως του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για την περιοχή. «Αντίθετα, η Τουρκία λειτουργεί αποσταθεροποιητικά», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Εμείς είμαστε δύναμη που κινείται βάσει του Διεθνούς Δικαίου. Η Τουρκία είναι δύναμη αναθεωρητική χρησιμοποιώντας την προβολή ισχύος. Δεν χαιρόμαστε με την απομόνωσή της Τουρκίας, επιθυμούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Η αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της χώρας αποτελεί αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας τόσο στην ΝΑ Μεσόγειο, όσο και στα Βαλκάνια -ΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλος @gkatr στον ρ/σ @News247gr

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) May 6, 2019

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ΕΕ μιλά για παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νοτιοανατολική μεσόγειο «με τον πιο απόλυτο τρόπο» ενώ οι ενέργειες της Άγκυρας καταγγέλλονται από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.

Επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία

Ο υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, επεσήμανε τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις Αθήνας — Μόσχας «που επιδιώκουμε να τις ενισχύσουμε». Είπε ότι θα συμμετάσχει στο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, οπότε και θα επιδιώξει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είμαστε σε φάση περαιτέρω βελτίωσης των διμερών μας σχέσεων», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος θυμίζοντας ότι πρόσφατα συνεδρίασε με «σημαντικά αποτελέσματα» η μικτή διυπουργική επιτροπή Ελλάδας — Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, η αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στο διεθνές γίγνεσθαι αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ποτέ η Ελλάδα δεν είχε καλύτερες σχέσεις τόσο με τις ΗΠΑ, όσο και την Κίνα, κάτι που είναι πολύ δύσκολο με δεδομένα τα αντικρουόμενα συμφέροντα. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι «να βάλουμε και τη Ρωσία στο πλαίσιο αυτό».

loading...

1 thought on “Κατρούγκαλος: Η Τουρκία απομονώνεται, επιθυμούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας

  1. ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΑ 15 ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΟΙΚΟΡΕΥΕΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?

Comments are closed.