Ο Άρειος Πάγος «έκοψε» κόμμα από τις ευρωεκλογές επειδή εμφανιζόταν ο Σταυρός στο σήμα του


Εντύπωση έχει προκαλέσει η απόφαση του Αρείου Πάγου να αποκλειστεί ο πολιτικός σχηματισμός «Διέξοδος Ελλάς» με επικεφαλής Γεωργίας Μπιτάκου από τις Ευρωεκλογές λόγω χρήσης θρησκευτικού συμβόλου, τουτέστιν του Σταυρού.


Εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως αφενός μεν στην σύνθεση του σήματος που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο, ο Σταυρός αποτελεί ένα μέρος της συμβολολογίας πους χρησιμοποιείται αφετέρου δε υπάρχει κόμμα το οποίο δραστηριοποιείται πολλά χρόνια, το «ΛΑΟΣ» του Γ.Καρατζαφέρη το οποίο επίσης χρησιμοποιεί το Σταυρό ως μοναδικό σύμβολο στο σήμα του κόμματος και το οποίο ποτέ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα αποκλεισμού του από ευρωεκλογές ή και εθνικές εκλογές.

Η Γεωργία Μπιτάκου, η επικεφαλής του κόμματος, αναζητεί νομική λύση στο πρόβλημα, μέσω ένστασης αλλά η ουσία είναι ότι ο Σταυρός πλέον είναι σαφές ότι ενοχλεί, αν σκεφτούμε ότι κάποιοι σκέφτονται να τον βγάλουνε από την ελληνική Σημαία.

Προσφάτως το pronews.gr είχε αναρτήσει σχετική αρθρογραφία για τους σχεδιασμούς κάποιων κύκλων εντός και εκτός Ελλάδος για την απομάκρυνση του Σταυρού από την ελληνική Σημαία και γενικώς για την απομάκρυνσή του από παντού.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει επαναφέρει την συζητήση που ξεκίνησε το 2000 από τον τότε βουλευτή και πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ περί κατάργησης του Σταυρού από την σημαία.

Το 2000 σε μια δήλωσή του στο δελτίο του ΑLPHA ο Νικόλαος Σηφουνάκης Υπουργός Αιγαίου είχε ζητήσει την κατάργηση του Σταυρού από την σημαία «διότι μια πολυπολτισμική κοινωνία όπως η ελληνική,δεν μπορεί να έχει στο κρατικό της σήμα θρησκευτικό σύμβολο που δεν εκφράζει όλους τους Έλληνες πολίτες»

Έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της ομοιογενούς κοινωνικής αντίληψης απέναντι στην Σημαία, επιχειρεί να την αποχριστιανοποίηση του κράτους και του ολοκληρωτικού διαχωρισμού του από την Ορθοδοξία χάρις στην οποία διατηρήθηκε ο Ελληνισμός στα σκοτεινά χρόνιαν της Τουρκοκρατίας.
Στο «ουδετερόθρησκο» κράτος που προτείνεται να δημιουργηθεί θα εξαλειφθούν πλήρως τα θρησκευτικά σύμβολα. Αυτό σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εξαφανίσει και τις  εικόνες από όλους τους δημόσιους χώρους.

Στην πρόταση Αναθεώρησης του Συντάγματος που δημοσιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει αναφορά σε ζήτημα αλλαγής σημαίας, αν και επισημαίνεται ότι η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη.

Επικρατούσα θρησκεία παραμένει η Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά στην ερμηνευτική δήλωση προστίθεται ότι ο όρος επικρατούσα θρησκεία δεν αποτελεί αναγνώριση επίσημης κρατικής θρησκείας.

Υπάρχει αναφορά επίσης στην κατάργηση του θρησκευτικού όρκου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους βουλευτές.

Η διατύπωση της θρησκευτικής ουδετερότητας αφήνει ανοιχτό το έδαφος επίσης για ενδεχόμενη κατάργηση του Σταυρού και των εικονισμάτων από σχολεία, δικαστήρια κλπ. ως θρησκευτικών συμβόλων, αν και δεν έχει διευκρινιστεί τι θα ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι όμως σαφέστατη η πρόθεση.

Διαψεύδεται κατηγορηματικά από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο κατάργησης του σταυρού στη σημαία αλλά και της κατάργησης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους, παρά την πρόθεση διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας, με τη πρόταση Αναθεώρησης του Συντάγματος αλλά στην Ελλάδα όλα ξεκινούν από μία... διάψευση που στην συνέχεια γίνεται επιβεβαίωση.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικά υποστηρίζει την αθεϊα και ενοχλείται ιδιαίτερα από την Πίστη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού καθώς αποτελεί εμπόδιο, πρώτον στην ιδεοληψία του και δεύτερον στο να αποκομίζει ψήφους.

Όσο περισσότεροι άθρησκοι-άθεοι-αγνωστικιστές τόσο πιο πιθανό να εκπέσουν στην σφαίρα επιρροής του υποτιθέμενου «προοδευτικού» χώρου και άρα να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ή κάτι παρόμοιο.

Οι σχεδιασμοί κατά της Ορθοδοξίας κατά την δήλωση του Ν.Σηφουνάκη το 2000 είναι σαφές ότι ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν και έχουν σχεδιαστεί από ξένα κέντρα εξουσίας.

Άλλωστε για τους ξένους η Ορθοδοξία έχεί ένα ακόμα... κακό. Κάνει τον ελληνικό λαό να νιώθει πνευματικά συγγενής με τον ρωσικό και τον σερβικό που αυτήν την στιγμή θεωρούνται αντίπαλοι γεωπολιτικοί των ΗΠΑ και της άθεης Δύσης γενικότερα.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

2 σχόλια :

 1. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΦΡΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΥΝ
  ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης πραγματοποιούνται βήμα βήμα.
  Η δική μας αντίδραση ποια είναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή