Ξήλωμα δίγλωσσων πινακίδων & διωγμοί Ελλήνων υποψηφίων - Ο Ε.Ράμα δημιουργεί ελληνοαλβανική κρίση για να σωθεί


Μετά το ξήλωμα των δίγλωσσων πινακίδων στην Βόρεια Ήπειρο το καθεστώς Ράμα διώκει και τους υποψήφιους της ελληνικής ομογένειας για να προκαλέσει ελληνοαλβανική κρίση ώστε να
σταματήσουν οι διαδλώσεις εναντίον του προκαλώντας συσπείρωση στην αλβανική κοινωνία ενάντια στον «εχθρό»

Η επιτροπή στην Αλβανία που απαρτίζεται από εκπροσώπους των αλβανικών κομμάτων αποφάσισε να μην δώσει τη δυνατότητα στον ομογενή να θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του δημάρχου Χειμάρρας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Όπως ανακοινώθηκε απ’ την αλβανική εκλογική επιτροπή (KQZ), η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη στην Χιμάρα δεν επικυρώνεται εξαιτίας δικαστικής απόφασης εις βάρος του από το Αλβανικό κράτος το 2003.

Το 2003 ήταν οι δημοτικές εκλογές όπου όσοι σήκωσαν ανάστημα να προστατεύσουν το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του Βασίλη Μπολάνου και βρέθηκαν απέναντι σε αυτούς που προσπάθησαν να νοθεύσουν τα αποτελέσματα, ως αντίποινα καταδικάστηκαν ερήμην τους από την Αλβανία σε 3 χρόνια φυλάκισης. Ανάμεσα σε αυτούς τους 5 Χιμαραίους ήταν και ο Μπελέρης.

Για την εξέλιξη αυτή τοποθετήθηκε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας, που απαρτίζεται από εκπροσώπους των αλβανικών κομμάτων, να απορρίψει την υποψηφιότητα του Προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας κ. Μπέλερη για το αξίωμα του δημάρχου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η απόφαση αυτή δεν έχει νομικό έρεισμα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τους εκπροσώπους της μειονότητας».

Οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία έχουν προκηρυχθεί για τον Ιούνιο. Αποτελούν υπαρξιακό ορόσημο για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα την μόνη εκτός συνόρων μας συμπαγή Μειονότητα.

Δυστυχώς παρά τη νομοθεσία που προστατεύει τον ελληνικό πληθυσμό, οι Ελληνες της Αλβανίας καταγγέλλουν πως και και επί των ημερών του σοσιαλιστή Πρωθυπουργού Έντι Ράμα η χώρα συνεχίζει την πρακτική των Ενβέρ Χότζα και Ραμίζ Αλία. Δεν αναγνωρίζει τον αυτόχθονα Eλληνισμό της Χειμάρρας ως Εθνική Μειονότητα.

Το περιστατικό έρχεται 10 μέρες μετά τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής μειονότητας που προκάλεσε το ξήλωμα δίγλωσσων πινακίδων στα μειονοτικά χωριά του δήμου Φοινίκης.

Συνεργεία της Επιχείρησης Συντήρησης των Εθνικών Οδών από το Αργυρόκαστρο, υπό την προστασία αστυνομικών δυνάμεων της Αλβανίας, άρχισαν μέσα στη νύχτα να κόβουν με τροχούς τις πινακίδες, στους κεντρικούς δρόμους της Φοινίκης.

Σε αυτές τις πινακίδες στην Αλβανία, αναφέρονται τα ονόματα των χωριών στην αλβανική και την ελληνική γλώσσα και παρότι είχαν τοποθετηθεί μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, το αλβανικό κράτος αποφάσισε να τις ξηλώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :