Διώξεις Σοφών στην Αρχαία Ελλάδα απο τους παγανιστές


-Γράφει η Κίττυ Παπαδοπούλου* 

Τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνουμε μια αφύσικη στροφή πολλών συνανθρώπων μας προς την αναβίωση των αρχαίων ξεχασμένων παγανιστικών θρησκευμάτων. 

Αυτό στα πλαίσια της ανεξιθρησκίας, η οποία χαρακτηρίζει τον πολιτισμό μας, κανένας δε θα είχε αντίρρηση, όποιοι το επιθυμούν, να ακολουθούν τα αρχαία θρησκεύματα.  Όμως η κατάσταση είναι πολύπλοκη

Ο νεοπαγανισμός είσβαλε στις κοινωνίες με εκδηλωμένες μορφές αντιπαλότητας και θανάσιμου μίσους κατά του Χριστιανισμού, που σπάνια γνώρισε η ανθρωπότητα εως τώρα. 

Μια απο τις κύριες τακτικές των αρχαιολατρών  σε όλο τον κόσμο είναι οτι διαστρέβλωνουν την ιστορίας, προκειμένου να εξωραΐσουν τις αρχαίες παγανιστικές θρησκείες, αλλά και να κατασυκοφαντήσουν-αφανίσουν τον Χριστιανισμό. 

Η όλη προσπάθειά τους είναι ενταγμένη στο γενικότερο σχέδιο για την αποχριστιανοποίηση του πλανήτη.  

Μια από τις αισχρότερες κακοποιήσεις της ιστορικής πραγματικότητας είναι η προσπάθεια να παρουσιαστεί στην χώρα μας η αρχαιοελληνική θρησκεία ως η βάση της επιστήμης και η γενέτειρα του "ορθού" λόγου, την στιγμή που είναι απόλυτα αποδεδειγμένο ότι υπήρξε μέγας εχθρός της επιστήμης και της προόδου, διότι δίδασκε ακριβώς τα αντίθετα απ’ ότι πρέσβευε και αποδείκνυε η επιστήμη. 

Το τρομερότερο ηταν οτι δεν έμενε στην θεωρητική αντιπαράθεση, αλλά έπαιρνε ενεργή εχθρική στάση απέναντι στις επιστημονικές γνώσεις-έρευνα και στους ίδιους τους σοφούς, με συγκεκριμένες πρακτικές και διώξεις.

Η αρχαία θρησκεία, όπως είναι γνωστό, είχε πανθεϊστικό χαρακτήρα. Ο υλικός κόσμος θεωρούνταν έμψυχος και ένθεος. 

Οι παιδαριώδεις μύθοι, οι οποίοι μας διασκεδάζουν με την αφέλειά τους, μας παραξενεύουν με τις παραδοξότητές τους και μας αηδιάζουν με τις ανηθικότητές τους ήταν για την αρχαία θρησκεία δόγματα πίστης, η «θεολογία» της!

Δίδασκε ότι ο ήλιος, η σελήνη και τα αστέρια ήταν «θεοί»! Ο ηλιακός δίσκος λατρευόταν ως πραγματικός «θεός» (Υπερίων, Φοίβος, Απόλλων), το ίδιο και η σελήνη (Εκάτη, Άρτεμις) καθώς και οι άλλοι πλανήτες λατρεύονταν ως «θεοί» (Δίας, Αφροδίτη, Άρης κλπ).

Στα Ρωμαικά χρόνια ο Ιουλιανός (361-363) κάθε πρωί προσευχόταν και θυσίαζε στον ήλιο. Έγραψε και έργο με τίτλο: "Εις Βασιλέα Ήλιον», παρ’ όλο ότι η επιστήμη της εποχής του είχε αποφανθεί σαφέστατα ότι ο ήλιος είναι άψυχη ύλη. Τα μετεωρολογικά και τα άλλα φυσικά φαινόμενα πιστευόταν ως θεϊκές ενέργειες. 

Οι άνεμοι θεωρούσαν ότι προερχόταν από το ασκί του Αιόλου. Τα ηφαίστεια προκαλούσαν οι Τιτάνες και τα υπόγεια εργαστήρια του Ηφαίστου, τα κύματα της θάλασσας και τους σεισμούς προκαλούσε η τρίαινα του Ποσειδώνα, τους κεραυνούς τους εκτόξευε ο Δίας, κλπ. 

Τα μετεωρολογικά φαινόμενα ονόμαζαν «διοσημίες», δηλαδή σημάδια του Δία. Είναι γνωστές οι απίστευτες δεισιδαίμονες φοβίες των αρχαίων μπροστά στα φυσικά φαινόμενα, καθ’ ότι σε αυτά έβλεπαν» την μήνη των θεών!

Η αρχαιοελληνική γραμματεία διέσωσε πληθώρα μαρτυριών του ανείπωτου φόβου που ένοιωθαν οι λάτρεις των αρχαίων "θεών" και τις απίστευτες μαγικού χαρακτήρα τελετουργίες για τον υποτιθέμενο εξευμενισμό τους, με αποκορύφωμα τις αμέτρητες-φρικτές ανθρωποθυσίες από την μυθική περίοδο, στα ιστορικά χρόνια της αρχαιότητας εως και τον 4ο μ. Χ. αιώνα! 

Αρχαίοι συγγραφείς, οι οποίοι έζησαν μετά Χριστόν, όπως ο περιηγητής Παυσανίας, ο Πλούταρχος, ο γεωγράφος Στράβων, ο νεοπλατωνικός Πορφύριος, ο Λιβάνιος κ.α. αναφέρουν λεπτομέρειες ανθρωποθυσιών της εποχής τους.

Επίσης ένα ακόμη παράδειγμα θρησκευτικου παραλογισμού της αρχαίας θρησκείας, ηταν οι ποταμοί της Ελλάδος.

 Οι ποταμοί θεωρούνταν "θεοί" και λατρεύονταν από τις παρακείμενες πόλεις, για να τύχουν της ευμένειάς τους προέβαιναν σε εκατόμβες θυσιών. 

Ο  έσχατος εξευτελισμός, θυσίαζαν στα άψυχα ποτάμια! 

Στο «Περί Δεισιδαιμονίας» σύγγραμμα του Πλατωνικού φιλοσόφου Θεόφραστου (4ος π. Χ. αιών) ή το «Περί Δεισιδαιμονίας» κεφάλαιο στα «Ηθικά» του Πλουτάρχου (2ος μ. Χ. αιών) και οι δυο μας βεβαιώνουν για τον αφάνταστο σκοταδισμό της αρχαίας θρησκείας.

Με ολα τα προαναφερόμενα διαπιστώνουμε σαφέστατα την αγεφύρωτη διάσταση μεταξύ της αρχαίας θρησκείας και της επιστήμης.  Το δωδεκάθεο ηταν ένα από τα πιο πρωτόγονα και σκοταδιστικά θρησκεύματα της ιστορίας.

Εν τούτοις το αθάνατο Ελληνικο πνευμα παρ’ όλο ότι συνθλίβονταν για αιώνες από τις φοβερές συμπληγάδες της θρησκείας, δεν έπαψε ποτέ να είναι αναζητητής της αλήθειας. 

Εκτος  απο τα εωσφορικά "ιερά", τα μαντεία, τα θυσιαστήρια ζώων και ανθρώπων, δίπλα στους μαύρους μάντεις, τους μάγους, τους οιωνοσκόπους, τους ορφεοτελεστές, τους μητραγύρτες, τους θεραπευτές, τους πυθαϊστές κλπ, συντελούνταν η επιστημονική κοσμογονία, ξέχωρα από την πρωτόγονη θρησκεία και τα σκοτεινά επιτελεία της.


Δεν υπάρχει καμία ιστορικη μαρτυρία στην μακραίωνη αρχαιοελληνική ιστορία να είναι κάποιος ιερέας της αρχαίας θρησκείας και ταυτόχρονα επιστήμων και σοφός πλην του Πλουταρχου.

Το αποτέλεσμα ήταν η ανάπτυξη του πνεύματος και της θετικής επιστημονικής σκέψεως να περιορίζει την επιρροή της παγανσιτικής θρησκείας, με τα αντιεπιστημονικά και παράλογα δόγματά της και τις άκρως δεισιδαίμονες τελετουργίες της. 

Μια ομαδα σοφών ανθρώπων με οδηγό τον ορθό λόγο και την παρατήρηση, διαπίστωσαν πως στην φύση κυριαρχεί ο νόμος του αιτιατού. Τα πάντα μέσα σε αυτή λειτουργούν βάσει αιώνιων φυσικών νόμων και ό, τι αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας είναι αποτελέσματα φυσικών αιτιών. 

Η μεταφυσική ερμηνεία της φύσεως, που έκανε η αρχαία θρησκεία, καταδείχτηκε αναμφίβολα παράλογη και το πνευματικό και ηθικό ξεγύμνωμα των σκοτεινών παραγόντων της υπήρξε σημαντικός σταθμός για την ανάπτυξη της επιστήμης και την επικράτηση του ορθού λόγου.

Η πνευματική επανάσταση άρχισε στην Ιωνία, εξαιτίας του ευνοϊκού πολιτικού και κοινωνικού κλίματος που επικρατούσε εκεί τον 6ο π.Χ. αιώνα και εντεύθεν. 

Μακριά από τα θρησκευτικά σκοταδιστικά κέντρα της μητροπολιτικής Ελλάδος και τον φανατισμό των όχλων, μπόρεσαν οι Ίωνες σοφοί να απαγκιστρωθούν από τους ασφυκτικούς βρόγχους του θρησκευτικού κατεστημένου και να σκεφτούν ελεύθερα, με οδηγό την λογική-έρευνα. 

Οι μεγάλοι εκείνοι άνδρες, σύμφωνα με το Σουηδό καθηγητή M. Nilsson : 

"έχτιζαν σε έδαφος λιγότερο παιδιάστικο από εκείνο που μπορούσε να προσφέρει η ανθρωπομορφική θεωρία του Ομήρου. Είχαν υψωθεί πάνω από την λαϊκή δεισιδαιμονία και είχαν δώσει βάρος στον τρόπο που εξελισσόταν ο κόσμος και στη διάφορη μοίρα των ανθρώπων" 

(M.Nilsson, Ιστορία της αρχαίας ελληνικής θρησκείας, 
σελίδα 238).

Αυτή η ανατολή της επιστήμης δεν έγινε χωρίς την σφοδρή αντίδραση της θρησκείας. Όταν οι επιστήμονες αποφάνθηκαν ότι τα ουράνια σώματα είναι υλικές μάζες και τα μετεωρολογικά φαινόμενα φυσικές διεργασίες, οι φανατικοί λάτρεις της Αιγυπτιακής θρησκείας αντέδρασαν δυναμικά και τους κατήγγειλαν ως ασεβείς και άθεους. 

Οι μεγάλοι Ίωνες φιλόσοφοι δεινοπάθησαν από το ιερατείο και τον δεισιδαίμονα ειδωλολατρικό όχλο, όταν προσπάθησαν να απομυθοποιήσουν την φύση και να εξηγήσουν ότι ο υλικός κόσμος διέπεται από φυσικούς νόμους. 

Ο καθηγητής M.Nilsson επισημαίνει πως οι ερμηνειες των φιλοσόφων παρουσιάσθηκαν σαν αντίπαλες των θρησκευτικών ιδεών και η διαμάχη έγινε πραγματική» (M.Nilsson, Μ. έργο, σελίδα 279). Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός μελετητής της αρχαιότητας, Ελληνας ή ξένος, που να μην αναφέρεται σε αυτή την φοβερή σύγκρουση. 

Μόνον οι ανιστόρητοι, οι απαίδευτοι και οι εμπαθείς βλέπουν την αρχαία θρησκεία ως "θεμέλιο" της επιστήμης, μόνο αυτοί τα παρουσιάζουν όλα αγγελικά πλασμένα στην αρχαία Ελλάδα. 

Οι διάφοροι παντογνώστες "ειδήμονες" προσπαθούν να μας πείσουν ότι τις διώξεις περί αθεΐας στην αρχαία Αθήνα τις έκανε η Πολιτεία και όχι η θρησκεία. 

Τίποτε δεν είναι πιο ψευδές από αυτό. Ειναι φαιδρή διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας. Τις διώξεις τις πραγματοποιούσε η Πολιτεία, κατ’ απαίτηση της θρησκείας. 

Το παντοδύναμο ιερατείο είχε απόλυτη επιρροή στις μάζες και κατά συνέπεια μπορούσε όχι απλά να επηρεάζει πολιτικές επιλογές, αλλά και να τις επιβάλλει. 

Για αυτον τον λόγο αυτό οι πολιτικοί ήταν οι μόνιμοι εντολοδόχοι του. 

Απόδειξη περι αυτών ηταν το γεγονός ότι οι διώξεις γινόταν σχεδόν πάντοτε κατ’ απαίτηση του διαβόητου Αθηναίου ιερέα και μάντη Διοπείθη. 

Εκεινος παρακολουθούσε με το πολυπληθές αργόσχολο «ιερό» συνεργείο του τα λόγια, τα γραπτά και τις πράξεις των επιστημόνων και των φιλοσόφων και όπου έκρινε ότι θίγεται η θρησκεία, τους κατάγγειλε στις αρχές και δρομολογούνταν η απηνή δίωξή τους.

Το αποτέλεσμα της σφοδρότατης σύγκρουσης μεταξύ της αρχαιοελληνικής Αιγυπτιακής-Φοικικική ς θρησκείας και της επιστήμης υπήρξε προδοτικό και καταστροφικο, καθως περισσότεροι από 600 γνωστοί σοφοί και επιστήμονες, μόνο στην Αθήνα, θα διωχθούν, θα εξορισθούν, θα καούν τα συγγράμματά τους και θα βρουν φρικτό θάνατο. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε, τον Σωκράτη, τον Αναξαγόρα, τον Αλκιβιάδη, τον Περικλή,την Ασπασία, το Φειδία, τον Αισχύλο, τον Ευριπίδη, το Θεόφραστο, τον Αριστοτέλη, τον Αρίστιππο, τον Αντισθένη, τον Κριτία, τον Διαγόρα το Μήλιο, τον Στείλπωνα το Μεγαρέα, τον Πρωταγόρα και εκατοντάδες άλλους. 

Ο θρησκευτικός διωγμός ήταν γενικευμένος και σε άλλες πόλεις, μόνο που δεν έχουν καταγραφεί τα περιστατικά των διωγμών αυτών.

Τον παγανισμό απέρριψαν οι ίδιοι οι αρχαίοι πρόγονοι μας και ασπάστηκαν ελεύθερα την πνευματική και λογική λατρεία του μόνου αληθινού Θεού-δημιουργού (Πλατων-Τιμαιος), ο οποίος αποκαλύφτηκε μερικούς αιωνες αργοτερα στο Θείο Πρόσωπο του Χριστού. 


Ολα τα μεγάλα πνεύματα της αρχαιότητας άσκησαν κριτική και αρνήθηκαν την αρχαιοελληνική ειδωλολατρία. «Κατά τους εξ π.Χ. αιώνας προσεπάθησαν να υπερβούν την πολυθεΐαν, να διαμορφώσουν μίαν υψηλοτέραν ιδέαν περί πνευματικού Θεού, να καθάρουν την έννοιαν του θείου από όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία είχαν επισωρεύσει η μυθολογία, η δεισιδαιμονία και η πρωτόγονος μαγική σκέψις των μαζών» (Κ. Σπετσιέρη, «Εικόνες Ελλήνων Φιλοσόφων», Αθήαν 1964, σελ.75). «Οι μεγάλοι Έλληνες φιλόσοφοι αντιτάχθησαν στην ειδωλολατρική πολυθεΐα και ηγωνίσθησαν, ώστε να καθαρθεί η έννοια του θείου από το μη θεοπρεπές στοιχείον» (Ν. Βασιλειάδη « Ο ανθρωπισμός του Χριστιανισμού» Αθήναι 1986, σελ. 48). Πρώτος ο Ξενοφάνης ο Κολοφώνιος τόλμησε να αρνηθεί την κρατούσα ειδωλολατρική θρησκεία της εποχής του και να διακηρύξει επίσημα: «Είς Θεός, εν τε θεοίσι καί ανθρώποισι μέγιστος ούτε δέμας θνητοίσι όμοιος ουδέ νόημα». Όμως «πάντα θεοίσ’ ανέθηκαν Όμηρος θ’ Ησίοδος τε… όσσα παρ’ ανθρώποισιν ονείδεα και ψόγος εστίν, κλέπτειν, μοιχεύειν τε και αλλήλους απατεύειν» (Ξενοφ. Απ.,11)! Τους θεούς θεωρούσε εξ ολοκλήρου αποκυήματα της ανθρώπινης φαντασίας, ανάρμοστα για τη θεία φύση. Υποστήριζε μάλιστα πως όσοι πιστεύουν ότι οι θεοί γεννήθηκαν, ασεβούν το ίδιοι με όσους λένε πως οι θεοί πεθαίνουν.

Ο Ηράκλειτος επιζητούσε «εξαγνισμόν από τα είδωλα» και πνευματική λατρεία του θείου (Αποστ.5, Diels). Συνέλαβε την έννοια του ενός Θεού υποστηρίζοντας πως « Έν πάντα… εκ πάντων έν καί εξ ενός πάντα…ταυτό τε ζών καί τεθνηκός καί εγρήγορος καί καθεύδον καί νέον και γηραιόν… αγαθόν και κακόν -εν καί ταυτόν-» (Β΄ 50, 10, 88, 58). Καθιέρωσε την πνευματική έννοια του Λόγου ως την υπέρτατη αιτία των πάντων και ως τον πάνσοφο νου που συγκροτεί τον κόσμο και προνοεί γι’ αυτόν (Α 16)Υποστήριζε πως ο Ομηρος και ο Ησίοδος, αποδίδοντας στους θεούς κακίες και ανηθικότητες είχαν ολέθρια επίδρασή στα ήθη των ανθρώπων. Ακόμη στηλίτευσε τον ανόητο ανθρωπομορφισμό, τόνισε την απόλυτη διαφορά ανθρώπου και Θεού (Αποσπ. 88) και απειλούσε όσους έκαναν ανίερες τελετές (Βακχισμός, ιερά όργια, ιερή πορνεία κλπΟ Αναξίμανδρος αποφάνθηκε πως το θείον είναι «αθάνατον καί ανόλεθρον», «περιέχει δε άπαντα καί πάντα κυβερνά» (Αριστ., Μεταφ. 203Β). Ο Εμπεδοκλής (493-433 π.Χ.) καταδίκασε έντονα τον ανθρωπομορφισμό της αρχαιοελληνικής θρησκείας και όρισε ότι το θείον είναι πνεύμα (Β΄ 134).


Ο Παρμενίδης αρνήθηκε μετά βδελυγμίας τις απαράδεκτες αντιλήψεις της εποχής του για το θείο και αποφάνθηκε πως αυτό είναι πέρα από κάθε φυσικό φαινόμενο και ανθρώπινη σύλληψη. Το θείον είναι «ατεμές» και «ακίνητον» (Β΄ 23,24,26). Ο Αναξαγόρας απεφάνθη ότι ο ήλιος, η σελήνη και τα αστέρια, δεν είναι θεοί, όπως πρέσβευε η ειδωλολατρική θρησκεία και η οποία απαιτούσε λατρεία γι’ αυτά, αλλά πύρινες μάζες. Το ίδιο είχαν υποστηρίξει και ο Αναξίμανδρος, ο Αναξιμένης, ο Θαλής, ο Λεύκιππος, ο Δημόκριτος. Ο Αναξαγόρας είχε ιδρύσει σχολή στην Αθήνα. 

Μεταξύ των μαθητών του ήταν ο Περικλής, ο δάσκαλος του Σωκράτη Αρχέλαος και ο Ευριπίδης. Επηρεασμένος από τις θεωρίες της Σχολής της Μιλήτου ο Αναξαγόρας συγκέντρωσε τις έρευνές του στη σπουδή των φυσικών φαινομένων, πολλά από τα οποία είχε ερμηνεύσει επιτυχώς.
     
Κατόπιν αστρονομικών παρατηρήσεων διατύπωσε την θεωρία, ότι ο Ήλιος είναι μύδρος διάπυρος ή λίθος διάπυρος, κατά τον Πλάτωνα. 

("Απολογία Σωκράτους", 26 d) και τον Ξενοφώντα
(«Απομνημονεύματα», VI 7 κ.ε.). 

Η θεωρία όμως αυτή ερχόταν σε αντίθεση προς την θρησκευτική παράδοση, σύμφωνα με την οποία ο Ήλιος ήταν θεότητα. 

 
Ο Αναξαγόρας μηνύθηκε για ασέβεια, ρίχτηκε στην φυλακή και καταδικάστηκε σε πρόστιμο πέντε ταλάντων και εξορία. Κατά άλλους καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο, αλλά με την επέμβαση του Περικλή η ποινή μετατράπηκε σε ισόβια εξορία. [«Σωτίων μεν γαρ φησιν εν τη Διαδοχή των φιλοσόφων υπό Κλέωνος αυτόν ασεβείας κριθήναι, διότι τον ήλιον μύδρον έλεγε διάπυρον· απολογησαμένου δε υπέρ αυτού Περικλέους του μαθητού, πέντε ταλάντοις ζημιωθήναι και φυγαδευθήναι. Σάτυρος δ’ εν τοις Βίοις (FHG iii. 163) υπό Θουκυδίδου φησίν εισαχθήναι την δίκην, αντιπολιτευομένου τω Περικλεί· και ου μόνον ασεβείας αλλά και μηδισμού· και απόντα καταδικασθήναι θανάτω» (Διογένης Λαέρτιος, «Βίοι Φιλοσόφων», 2, 12-13).]
     
Βρισκόμενος στην φυλακή ο Αναξαγόρας ασχολούνταν με το πρόβλημα του τετραγωνισμού του κύκλου, όπως πληροφορούμαστε από τον Πλούταρχο, που γράφει: «Αλλ’ Αναξαγόρας μεν εν τω δεσμωτηρίω τον του κύκλου τετραγωνισμόν έγραφε» («Περί φυγής» 17, 607 F).


Ο Μητρόδωρος μαθητής του Αναξαγόρα, διακήρυξε πως «οι θεοί δεν είναι εκείνο που νόμιζαν όσοι τους έχτιζαν ναούς και τους προσκυνούσαν» (P. Decharme, «Ελληνική Μυθολογία» τομ. Α΄, σελ.286).

Ο Πρωταγόρας θεμελίωσε την έννοια της απόλυτης υπερβατικότητας του θείου και σατύρησε την παιδαριώδη θρησκευτικότητα της εποχής του, γι’ αυτό οι φανατικοί ειδωλολάτρες αποφάσισαν να τον σκοτώσουν (Θ.Η.Ε., τομ. 10,692).

Στο βιβλίο του "Περί θεών" ο Πρωταγόρας υποστήριζε, ότι δεν ήξερε εάν υπάρχουν θεοί, οι αθηναίοι τον έδιωξαν από την πόλη, κατέκαψαν τα βιβλία του στην Αγορά κι απέστειλαν κήρυκα και τα μάζεψαν ένα-ένα από όσους είχαν αντίτυπα. 

"Δια ταύτην δε την αρχήν του συγγράμματος εξεβλήθη προς Αθηναίων· και τα βιβλία αυτού κατέκαυσαν εν τη αγορά, υπό κήρυκι αναλεξάμενοι παρ’ εκάστου των κεκτημένων» (Διογένης Λαέρτιος, «Βίοι Φιλοσόφων", 9, 52). 


Ο Ηρόδοτος δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στο Μαντείο των Δελφών για ψεύτικους χρησμούς και στηλίτευσε την απαράδεκτη ιερή πορνεία (Ιστ. Ι. 199). Ο Αριστόδημος και ο Δημοσθένης περιγελούσαν επίσης τις ανόητες μαντείες του δελφικού μαντείου (P. Dech., ό.π.). Επίσης ο Επίχαρμοςλοιδορούσε την αρχαία ειδωλολατρεία, διότι αυτή θεωρούσε τούς θεούς είναι ανέμους, ύδωρ, γήν, ήλιον, πύρ, αστέρες (Στοβ. Ανθ. 91,92).


Ο Πίνδαρος στα περίφημα ποιήματά του απογύμνωσε τους θεούς από τις μυθολογικές γελοιότητες που προσβάλουν το θείο, (Πινδ. Ολυμ. Θ΄35) και (P. Dech., ό.π., σελ.7) και δεν έκρυβε τις μονοθείζουσες ιδέες του (Θ.Η.Ε., τόμ. 10, 393).Ο Πρόδικος υποστήριξε με πάθος πως οι άνθρωποι της αρχαιότητας, λόγω πλάνης, θεωρούσαν ως θεούς ό,τι ήταν χρήσιμο για τη ζωή τους, όπως ο ήλιος, η σελήνη, τα ποτάμια οι πηγές, τα ζώα, κ.λπ. (Ξενοφ. Απομν. 11,3) Ο Αντισθένης διακήρυξε πως ο Θεός είναι ένας και απόλυτα υπερβατικός για τον ανθρώπινο νου. Αποκήρυξε την θρησκεία της εποχής του γιατί οι θεοί της ήταν θεοποιηθέντες άνθρωποι! (Cicero de Nat. Deor. I,II, 13). Ο Θεόφραστος ζήτησε να πάψουν οι ανόητες ζωοθυσίες, αφενός μεν από σεβασμό προς τα ζώα και αφετέρου, επειδή ο Θεός δεν έχει ανάγκη τέτοιες ταπεινές πράξεις (Θ.Η.Ε., τόμ. 6,415).

Ο Ευριπίδης χαρακτήρισε τις γελοίες για τους θεούς διηγήσεις των ποιητών «αοιδών δυστήνους λόγους» (Ευρ., Ηρακλ. Μαιν. 1346) και υποστήριξε πως «εί οι θεοί εισί κακοί ουκ εισί θεοί» (Ευρ., Βαλλεροφ. 23) με αποτέλεσμα να γίνει στόχος του φανατικού ειδωλολατρικού όχλου και να καταφύγει στη Μακεδονία. Ο Σωκράτης υπήρξε σαφώς μονοθεϊστής. Κατά κανόνα ομιλούσε για Θεό και σπανιότατα ομιλούσε για θεούς. Στους μαθητές του δίδασκε διαφορετική θρησκευτική πίστη, γι’ αυτό καταδικάστηκε σε θάνατο ως «έτερα καινά δαιμόνια εισφέρων». Ο Πλάτων δεν αναφερει τον Όμηρο στην «Πολιτεία» του, διότι θεώρησε ότι οι ανήθικοί μύθοι για τους θεούς αποτελούν επιζήμια πρότυπα για τους νέους. Τόνισε εμφατικά ότι ο Όμηρος και ο Ησίοδος έπλασαν ψευδείς και ανάξιους μύθους για τους θεούς (Πολιτ. 368Α-383C). Αρνήθηκε ουσιαστικά την πατρώα ειδωλολατρική θρησκεία και προσηλώθηκε στην δική του ιδεατή θεότητα, το «Όντως Όν». Χαρακτηριστικά είναι τα εξής αποφθέγματα του μεγάλου φιλοσόφου, τα οποία προδίδουν τις μονοθεϊστικές αντιλήψεις του: «Ο δή Θεός ημίν πάντων χρημάτων μέτρον άν είη μάλιστα» (Νομ. IV 716e), «Ομοιούσθαι Θεώ» (Πολ. 613Β), «Ο Θεός έχει ταίς χερσίν αυτού τήν αρχήν, το μέσον και το πέρας πάντων των όντων» (Νομ. Δ 713e). Ο Αριστοτέλης όρισε το θείον ως «τό πρώτον κινούν ακίνητον», ως «Νόησιν Νοήσεως» και ως «Ζώον αΐδιον άριστον» (Μεταφ. 1072, Β΄ 29) ορίζοντας έτσι την πίστη του σε μία υπερβατική αρχή. Υπεράσπισε την ενότητα της θείας ουσίας ως εξής: «ουκ πολυκοιρανίη εις κοίρανος» (Μεταφ. 1076Α). Αρνήθηκε κατηγορηματικά τις ανόητες περί θεών πίστεις της αρχαιοελληνικής θρησκείας και γι’ αυτό κατηγορήθηκε για αθεϊσμό.

Οι Στωικοί, ακολουθώντας την διδασκαλία του Ζήνωνα καθιέρωσαν την πίστη στον ένα Θεό και ερμήνευσαν τους μύθους του Ομήρου αλληγορικά (P. Nilsson, Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας, Αθήναι 1977, σελ 304). Αρνητές της αρχαιοελληνικής ειδωλολατρικής θρησκείας υπήρξαν ακόμα ο Καρνεάδης, ο Θεόδωρος ο Κυρηναίος, ο Λεύκιππος, ο Δημόκριτος, ο Επίκουρος και όλοι οι σοφιστές, οι κυνικοί και οι στωικοί φιλόσοφοι.
Το τελειωτικό κτύπημα στην αρχαία θρησκεία, το έδωσε ο Ευήμερος ο Μεσσήνιος ο οποίος διατύπωσε τη θεωρία η οποία έγινε τελικά ευρέως αποδεκτή, πως οι θεοί της αρχαιοελληνικής θρησκείας ήταν κάποιοι επιφανείς άνθρωποι της παλιάς αρχαιότητας, τους οποίους οι άνθρωποι λόγω αμάθειας θεοποίησαν.

Η μεγάλη εποχή της ελληνικής Διανόησης ήταν επίσης μια εποχή Διωγμών - δίωξη των διανοουμένων, παρωπίδες στη σκέψη, και ακόμη κάψιμο βιβλίων» (Πηγή: E.R. Doods, Οι Έλληνες και το παράλογο, εκδ. Καρδαμίτσα, σ. 124).


Κλεινοντας, συνοπτικα ο Ξενοφάνης εξορίστηκε, ο Πυθαγόρας έγινε σκλάβος στην Βαβυλώνα, δικάστηκε για αθεΐα και διαφθορά των νέων, αργότερα εξορίστηκε και οι οπαδοί του κάηκαν μέσα στην σχολή τους ζωντανοί, ο Ίππασος εκδιώχθηκε επειδή κοινοποίησε τα απόρρητα της Πυθαγόρειας σχολής και θανατώθηκε με πνιγμό από τους ιερείς και συμπολίτες του, ο Διογένης ο Απολλωνιάτης εκδιώχθηκε στην Αθήνα με την κατηγορία της αθεΐας.

Ο Φαληρεύς (Παρ. Διογ. Λαερτ. IX57) μας λέει ότι ο Διογένης κινδύνευσε να διωχθεί στην Αθήνα, διότι θεωρούσε τον αέρα αρχή του παντός, αυτός όμως ο αέρας ήταν πνευματική δύναμη κατ΄ αυτόν που τον ταύτιζε με τον Θεό (Diels. Frg. 51 B 5 – ει του περί φύσεως βλ. 51 Α 8).

Ο Ζήνωνας ο Ελεάτης καταδικάστηκε σε θάνατο από τον τύραννο της πατρίδας του, ο Σωκράτης καταδικάστηκε δια ασέβεια διότι κατά την κατηγορία δίδασκε νέες θεότητες στην πόλη της Αθήνας, ο Πλάτωνας αναγκάστηκε να φύγει από την Αθήνα μετά τον θάνατο του Σωκράτη εφόσον το κλίμα ήταν βαρύ ενώ πουλήθηκε  ως σκλάβος από τους Σπαρτιάτες,

Ο Φιλόλαος εκδιώχθηκε μαζί με άλλους Πυθαγόρειους της Μεγάλης Ελλάδας κατά τον διωγμό τους το 430 π.Χ., ο Ανάξαρχος ο Αβδηρίτης θανατώθηκε από τον Αλέξανδρο τον Μακεδόνα, ο Διογένης ο Κυνικός εξορίστηκε και πουλήθηκε ως δούλος,

Ο Σπεύσιππος χαρακτηρίστηκε άθεος, ο Αριστοτέλης έφυγε από την Αθήνα διότι κινδύνεψε να κατηγορηθεί για ασέβεια, ο Καλλισθένης ο Ολύνθιος θανατώθηκε από τον Μ. Αλέξανδρο ως συνωμότης,  ο Μενέδημος ο Ερετριεύς εξορίστηκε ως ύποπτος για προδοσία, ο Αρίσταρχος ο Σάμιος κατηγορήθηκε για ασέβεια επειδή υποστήριξε το ηλιοκεντρικό σύστημα, ο Ηγησίας εκδιώχθηκε από την Αλεξάνδρεια διότι η διδασκαλία του είχε ολέθρια επίδραση στους νέους, ο Βίων ο Βορυσθενίτης πουλήθηκε ως σκλάβος.


Ο ΣΤΙΛΠΩΝ Ο ΜΕΓΑΡΕΥΣ ΕΙΡΩΝΕΥΤΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ.

Για αυτο καταδικάστηκε για ασέβεια προς το άγαλμα της Αθηνάς· η ποινή του ήταν η εξορία. [«Τούτόν φασιν περί της Αθηνάς της του Φειδίου τοιούτόν τινα λόγον ερωτήσαι· “άρά γε η του Διος Αθηνά θεός εστι;” φήσαντος δε, “ναι,” “αύτη δε γε,” είπεν, “ουκ έστι Διος, αλλά Φειδίου·” συγχωρουμένου δε, “ουκ άρα,” είπε, “θεός εστιν” εν ω και εις Άρειον πάγον προσκληθέντα μη αρνήσασθαι, φάσκειν δ’ ορθώς διειλέχθαι· μη γαρ είναι αυτήν θεόν, αλλά θεάν· θεούς δε είναι τους άρρενας. και μέντοι τους Αρεοπαγίτας ευθέως αυτόν κελεύσαι της πόλεως εξελθείν. Ότε και Θεόδωρον τον επίκλην θεόν επισκώπτοντα ειπείν, “πόθεν δε τούτ’ ήδει Στίλπων; η ανασύρας αυτής τον κήπον εθεάσατο;” ην δ’ αληθώς ούτος μεν θρασύτατος· Στίλπων δε κομψότατος


 
*Η Κίττυ Παπαδοπούλου ειναι απόφοιτη φιλοσοφίας, παιδαγωγικής, ψυχολογίας και αθλήτρια 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΩΣ ΠΡΟΛΟΓΟ ΣΤΗΝ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΟΥΡΕΛΗ :

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟΛΛΥΩΝ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ 


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

17 σχόλια :

 1. ΣΕ ΤΣΑΠΕΛΩΣΕ Ο ΣΚΟΥΡΤΕΛΗΣ
  ΓΥΦΤΟ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΑΓΡΙΑ
  ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ
  ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ
  ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΓΑΘΟ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΟ
  ΧΑΠΑΤΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ
  ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΓΥΦΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑ ΚΙΤΤΥ,
   ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.
   ΤΟ "ΕΛΛΗΝΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ.

   ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΕΡΙΛΕΛΩΣ.


   ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΔΙΑΣ", ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΒΙΒΟΛΟ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΤΙ.

   ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΩΡΑ ΑΒΡΑΑΜ, ΙΣΑΑΚ, ΛΩΤ
   ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΟΔΟΞΟ ΣΟΥ ΑΥΝΑΝ.

   Διαγραφή
 2. ΑΥΤΗ Η HELLO ΚΙΤΤΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟ??

  ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΑΓΑΝΙΣΤΑΚΟΣ, Η ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΟΣ ΜΑΖΙ ;

   ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΓΥΦΤΟ,ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΚΥΔΩΝΙ Η ΚΥΡΙΑ ΚΥΤΤΥ, ΣΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ
   ΣΚΟΥΡΤΕΛΗΣ.

   Ανώνυμος27 Μαΐου 2019 - 1:56 μ.μ.
   ΣΕ ΤΣΑΠΕΛΩΣΕ Ο ΣΚΟΥΡΤΕΛΗΣ
   ΓΥΦΤΟ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΑΓΡΙΑ
   ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ
   ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ
   ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΓΑΘΟ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΟ
   ΧΑΠΑΤΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ
   ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΓΥΦΤΟΥ.

   Διαγραφή
  2. ΛΟΓΙΚΑ ΠΙΟ ΒΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!!

   ΕΙΣΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ!!

   ΑΣΕ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΖΩΟΥΛΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟ ΡΕΜΑΛΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΟΥ Η ΑΛΛΗ "ΖΩΗ" ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ ...

   ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΣΥΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΤΕ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΝΤΑΣ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΦΗΥΡΑΤΕ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΗΡΘΑΤΕ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΠΑΛΙΟ ΡΕΜΑΛΙ!!

   Διαγραφή
 3. ΤΟ ΟΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΟΤΙ ΦΕΡΑΝΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ
  ΜΕ 1.000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
  ΠΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΘΝΗ.
  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΟΡΙΣΕΙ-ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ-ΚΑΨΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ
  ΠΟΥ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ (ΒΡΕΞΕΙ Ο ΘΕΟΣ-ΦΩΤΙΑ Ο ΘΕΟΣ-ΚΑΡΚΙΝΟ Ο ΘΕΟΣ!)
  ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ
  ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ Η ΕΝΝΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ
  ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΚΛΕΦΤΕΣ-ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΙ
  ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
  ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΒΙΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΥΒΡΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΘΝΗ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ...

  ΕΙΠΕ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ

  ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Η HELLO ΚΙΤΤΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ!!

  ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΟΙ Η ΘΕΟΣ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ-ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!!

  ΤΟ 90% ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΕΖΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΜΗΝ
  ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΤΟΥΣ
  ΚΑΙ ΤΟ 10% ΕΙΝΑΙ ΡΑΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ!

  ΔΕΙΤΕ ΡΕ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΟΛΕΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ..

  ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΑΓΑΝΙΣΤΑΚΟΣ, Η ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΟΣ ΜΑΖΙ ;

   ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΓΥΦΤΟ,ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΚΥΔΩΝΙ Η ΚΥΡΙΑ ΚΥΤΤΥ, ΣΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ
   ΣΚΟΥΡΤΕΛΗΣ.

   Ανώνυμος27 Μαΐου 2019 - 1:56 μ.μ.
   ΣΕ ΤΣΑΠΕΛΩΣΕ Ο ΣΚΟΥΡΤΕΛΗΣ
   ΓΥΦΤΟ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΑΓΡΙΑ
   ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ
   ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ
   ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΓΑΘΟ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΟ
   ΧΑΠΑΤΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ
   ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΓΥΦΤΟΥ.

   Διαγραφή
  2. ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ..
   ΛΕΕΙ ΟΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ..........

   ΕΤΣΙ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

   Διαγραφή
  3. ΕΛΑ ΓΙΩΡΓΟ?....ΕΕ ΝΑΙ Α ΠΑ ΠΑΑΑ ΛΕΓΕ?.....ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΩ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΩΡΓΟ?....ΑΑΑ ΠΑ ΠΑΑΑΑ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΙ'ΑΥΤΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΤΟΝ ΕΖΗΣΑ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΡΟΜΟΣ!!!.....ΑΜΑΝ ΓΙΑ ΛΕΓΕ ΓΙΑ ΛΕΓΕ?.....ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΤΙ ΩΡΑ ΗΤΑΝΕ Ε ΚΟΙΜΟΜΟΥΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΟΧΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ?.....ΚΑΜΙΑ Μ'ΝΑΡΑ ΤΣΙΤΣΙΔΗ ΤΙ?....ΑΧΧΧΧ ΟΟΧΙΙ Ο ΚΑΡΑΦΛΟΣ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΤΣΑΠΕΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΗΛΘΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΩΩΩ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΚΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΕΦΤΕΔΕΕΣ!!! ΤΟ ΤΙ ΤΡΑΒΗΞΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΣΥΓΚΟΡΜΟΣ ΕΤΡΕΜΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΝΟΙΩΘΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ!!.... ΤΕΛΙΚΑ ΤΕΛΙΚΑ? ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕΣ?.....ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΑ Ο Κος ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΚΟΡΠΑ!! ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΙΙ? ΕΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΘΑ ΣΚΑΣΩΩΩ!!!!....ΧΜΜΜ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ Ε? ΟΡΜΗΞΕ ΣΑΝ ΜΑΥΡΟΣ ΛΥΚΟΣ ΦΑΛΑΚΡΟΣ ΟΜΩΣ ΓΥΑΛΙΖΕ Η ΦΑΛΑΚΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ''ΠΕΡΙΑΡΧΙΔΕΙΟΝ'' ΜΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΕΡΙΚΛΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΜΟΥ ΕΝΔΥΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΣΩΝ ΜΕΤΑ ΒΟΥΛΗΜΙΑΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΕΖΕΩΝ ΜΟΥ ΗΡΠΑΣΕΝ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ!!! ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΠΡΑΓΜΑ ΑΝΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙ ΑΜΦΟΤΕΡΟΥΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΝ ΤΟΥ ΚΟΙΛΩΤΗΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ? ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕ ΜΙΑΝ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑΝ ΚΙΝΗΣΗ ΕΞΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΙΗΝ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΗΡΠΑΣΕΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΔΕΞΙΟΝ ΜΟΥ ΟΡΧΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΕΣΕ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΛΩΤΗΤΟΣ!!! ΩΩΩ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΤΕΧΝΗ ΠΕΠΕΙΡΑΜΕΝΟΥ ΠΕΟΘΗΛΑΣΤΟΥ ΗΡΧΗΣΕΝ ΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΑΠΑΛΟ 'ΤΡΑΓΑΝΙΣΜΑ'' ΠΙΞΕ ΛΟΞΕ ΠΙΞΕ ΛΟΞΕ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΣΣΕΛΑΝ ΤΟΥ ΕΝΟΙΩΣΑ ΜΙΑ ΠΡΟΤΟΓΝΩΡΗ ΗΔΟΝΗ ΚΑΘΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑΝ ΤΟΥ (ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΣΑΠΕΛΟΖΟΥΜΟ ΠΑΝΑΘΕΜΑΤΟΝ) ΜΕ ΛΑΓΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ''ΕΠΑΙΖΕ''ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΟΚΑΥΛΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΣΘΗΣ ΜΟΥ ΜΕ ΕΦΕΡΝΕ ΣΤΟΝ 7ον ΟΥΡΑΝΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ!!!....ΧΑΑΑ ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ ΩΩ ΘΕΟΙ ΤΙ ΓΕΛΩΤΑΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΑΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΝΕΙΠΩΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑ!!!!...ΝΑΙΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ......ΑΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ?...Ε ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΕΡΙΠΕΣΩΝ ΕΙΣ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΚΑΥΛΑ Ο ΚΑΡΑΦΛΟΣ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΟΣ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΑΜΦΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΝ ΤΟΥ ΚΟΙΛΩΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑ ΑΝΕΦΙΚΤΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΕΝΑ ΑΡΧΙΔΟ-ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ ΚΑΙ ΦΑΠΠΠ ΞΥΠΝΗΣΑ ΚΑΘΙΔΡΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΩΝ ΤΟΥ ΟΥΛΩΝ ΝΑ ΤΡΑΓΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΖΕΑ ΜΟΥ!!....ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ Ε ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΟΝΕΙΡΑ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟ ΟΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΩ!! ΧΟ Ο ΧΟΟΟΟΟ ΑΛΛΑ ΕΙΔΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΩΝΑΞΕΣ Κος ΚΑΗΓΗΤΗΣ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΚΟΡΠΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΛΟΥΤΣΟ ΠΕΡΙΕΠΕΣΕ Ε?..ΝΑΙ ΝΑΙ ΑΣΤΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΥΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?.....ΝΑΙΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΟ ΑΡΧΙΔΟΓΛΥΨΙΜΟ ΘΑ ΠΑΠΟΥΔΙΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΥΦΑ ΓΛΥΨΕ ΤΑ ΜΕΖΕΑ ΤΟΥ ΧΑΑΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!! ΩΩΧΧΧ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΓΕΛΩΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΣ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΕ ΕΛΑ ΛΕΕΙ ΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΒΟΤΚΑΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ Β.ΚΟΡΕΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΕΞΩ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο Κος ΠΡΕΣΒΗΣ ΕΛΑ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΜΕΛΕΤΗΤΟ ΣΤΟΥ ΨΥΡΡΗ!!!....ΟΧΙ ΟΧΙΙ ΑΛΛΟ ΑΜΕΛΕΤΗΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΝΕΝΑ ΓΑΥΡΑΚΙ ΚΑΜΙΑ ΣΑΡΔΕΛΙΤΣΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ''ΠΕΦΡΥΓΜΕΝΑ'' ΜΕΖΕΑ!!!!...ΧΑΑΑΑΑ ΩΩΩΧΧΧΧ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΣΑΙ ΑΛΛΟ ΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΕΛΑ ΑΙΝΤΕ....salom....salom..

   Διαγραφή
 4. ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ ΥΒΡΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΒΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

  ΔΙΑΒΑΖΕ ΡΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΕΜΑΛΙ ΤΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΟΥ!!!

  ΕΚΤΟΣ ΗΛΙΘΙΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΝΑ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟ ΤΟΝΙΣΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ!

  ΟΤΑΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΠΡΟΒΑΤΟ Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ?
  ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ???

  ΔΩΣΕ ΕΣΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ Μ@Λ@ΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΩ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΡΑΖΕΙ!

  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΦΙΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΑΛΛΗ ΠΡΟΒΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΓΚΙΛΟΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ Μ@Λ@ΚΙ@ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙΣ
  ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΔΕΨΩ?
  ΕΓΩ ΠΡΟΒΑΤΟ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΞΟΡΙΑ Η ΜΕ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ!

  ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΕΠΗΔΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΠΙΟΝΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΞΕΦΤΙΛΑ!
  ΚΟΛΛΗΜΕΝΕ ΦΑΝΑΤΙΚΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΛΗΚΤΕ

  ΛΕΩ ΨΕΜΜΑΤΑ?

  NON SERVIAM !!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μην εξαγριωνεται το πληθος των 25.000 ψηφοφορων του κυριου Αρτεμη Σωρρα
  γιατι στις εθνικες εκλογες θα σκισουν ανεβαζοντας το ποσοστο τους
  με τους δωδεκα θεους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΛΑ ΓΙΩΡΓΟ?....ΝΑΙ ΕΛΑ.....ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο Κος ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙς ΝΤΡΙΙΙΝ ΝΤΡΙΙΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ ΕΧΩ ΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΙΣΟ....ΚΑΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ....ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ....ΤΟΥΥΥΤ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ 1, ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ 2, ΓΙΑ ΓΥΦΤΙΚΑ ΠΑΤΡΙΝΑ ΛΑΣΤΕΙΚΑ ΚΩΛΟΜΠΑΡΕΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ 3, ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΙΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕΖΕΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ....ΓΙΩΡΓΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ?...ΣΑΜΠΩΣ ΞΕΡΩ ΚΙ'ΕΓΩ? ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ...ΑΑ ΑΝΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ....ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΥΡΕΣΙΣ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΙΠΑ ΑΛΑ ΓΚΟΥΡΛΙΟΥ ΠΡΟΣ 5 ΕΥΡΩ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ 1, ΓΙΑ ΠΙΣΩΚΟΛΗΤΟ (ΣΤΑ ΟΡΘΙΑ) ΠΑΤΗΣΤΕ 2, ΓΙΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΑΡΑΦΛΟ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΟΜΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ 3 ΘΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΑ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΗ (ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΚΗΨΙΑ ΑΝΕΥ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΑΣ). ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΔΟΣ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΣΑΠΕΛΟΠΙΤΑΡΙΔΙΑ. ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΧΑΙΦΑΣ ΕΙΣ ΔΥΝΑΥΤΟΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΓΥΓΕΤΕ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΠΟΡΑΚΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ! ΕΥΚΛΑΣΙΑΣ Πρρρρρ ουυιιιτ.....ΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ ΩΩΩ ΘΕΕ ΜΕΓΑΛΕ ΟΛΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ?? ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ΣΤΟΝ ΓΕΛΩΤΑ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ?....ΕΜΕΝΑ ΡΩΤΑΣ? ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ?.....ΩΩΩΩΩ ΧΑ ΧΑ ΧΑΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ?.....Ε ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ? ΕΠΕΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ ΣΚΑΤΟ ΤΣΑΠΕΛΑ ΣΚΑΥΤΟ ΤΣΑΠΕΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ ΞΕΡΑΘΗΚΕ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ 5 ΕΥΡΩ Η ΠΙΠΑ ΕΕ ΞΕΥΤΙΛΙΣΤΗΚΕ Η ΥΠΟΘΣΗ...ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ ΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΓΕΛΩΤΑ ΩΧΧΧΧ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΜΟΥ ΑΝΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΡΟΥΠΟΥΤΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΩΛΑΔΑ....ΑΑ ΩΡΑΙΑ... ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΑΓΑΠΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΜoΥ ΑΑΑΑΑΑ .....salom....salom..

   Διαγραφή
 7. ΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΠ΄ ΟΛΕΣ. Ο ΚΑΘΕ "ΠΑΤΕΡ" ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ,μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε κουτς κουτς
   ελα ελα σανο σανο φρεσκο σανο ο αρτεμης
   οτι παρεις πληρωνει ο george soros

   Διαγραφή
 8. ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΣΟΛΟΠΑΝΑ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ. ΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΥΦΤΟΠΙΘΗΚΙΑ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΕΣ. ΟΙ ΓΥΦΤΟΝΤΙΝΕΣ. ΜΟΝΟ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΥΒΡΕΙΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ, ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΑ ΓΥΦΤΟΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. To profil giannis paterakis τελος δεν ισχυει πια

  ΑπάντησηΔιαγραφή