ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗΝ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΘΕ, ΝΑ ΕΛΘΕΤΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΤΟΠΟ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ....

Κοινοποιεί ο Γεωκών

Μην ζητάτε ποτέ, ούτε και μέσα στην σκέψη σας το «γιατί» από τον Θεον, αυτό το γιατί, να το ψάξετε στις πράξεις σας, στην μετάνοια σας και
στα υπόλοιπα που κάνετε.

Εάν το κάνετε αυτό, τότε να ρωτήσετε Τον Θεό το γιατί.

Γιατί το λέγω αυτό; Διότι την ώρα που εσείς δεν σκέπτεσθαι λογικά και βάζετε τον θυμό σας, που είναι γέννημα του εγωισμού, φτάνετε στις πράξεις που είναι γέννημα της αμαρτίας.


Μέσα δε από τον θυμό σας, ξεχνάτε ένα μεγάλο έπαθλο, που είναι η ταπείνωσης και η Θεια υπομονή, διότι η ταπείνωσης φέρνει την υπομονή και η υπομονή φέρνει την θεότητα, και η υπομονή μαζί με την θεότητα, φέρνει τους γερούς καρπούς της ζωής σας.

Βεβαίως, δεν είναι τόσο εύκολα αυτά για εσάς που ζείτε στην γη, γιατί υπήρξαν περιπτώσεις που και οι Άγιοι το ρώτησαν αυτό, το γιατί συνδέεται με την θεωρία και την πράξιν σας, γι’αυτό ζητείστε το από τον εαυτόν σας.

Όταν θα πολεμήσετε, θα αγωνιστείτε, θα ταλαιπωρηθείτε για να γίνετε Άγιοι επί της γης, τότε ελάτε να ρωτήσετε το «γιατί» από τον Χριστό.

Όσο και αν ξεριζώσετε, παιδιά μου, ένα δένδρο μαζί με τις ρίζες του και με το χώμα του ακόμα, οι ψηλές ρίζες που δεν μπόρεσε να πάρει το χώμα έμειναν πάλι στις θέσεις τους,

Και θα μεγαλώσουν αυτές και νέα βλαστάρια θα βγάλουν, και τότε, θα θυμηθεί το δένδρο τι άφησε πίσω, και πολλοί θα πουν, ότι έβγαλαν το δένδρο από εδώ, αλλά οι ρίζες του έμειναν.

Όλοι σας, έχετε ταξιδέψει σε ένα καλό κομμάτι του κόσμου αυτού, καθίσατε δίπλα σε λίμνες και θάλασσες και σε βουνά ακόμα, φυσούσε και καθαρός αέρας και δεν χορτάσατε, απλώς νοιώθατε καλά, και όταν γυρίσατε στον τόπον που σας γέννησε, βρίσκατε μια πέτρα που καθόσαστε όταν ήσαστε πολύ μικροί, καθίσατε επάνω, χόρτασε η ψυχή σας και ξεκουραστήκατε μαζί με το σώμα σας, και πετάξατε από χαρά…ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΤΡΙΣ !

Και Ο Χριστός όταν περπατά όλη την γη, κάπου αφήνει την αναπνοή Του για λίγο να ξεκουραστεί και χωρίς όνομα σας λέγω, ότι αυτό λέγεται Πατρίς.

Σας λέγω επίσης, μην λησμονείτε αυτήν την Πατρίδα, όπου και εάν είσθε, γιατί μόνον σ’αυτήν ο αέρας που φυσάει σήμερα, το κύμα που θα σας βρέξει αύριο και ο ουρανός που θα σας σκεπάσει μεθαύριο, θα λέγεται Ουράνια Πατρίδα.

Διαλέξτε τι Πατρίδα θέλετε, Ο Χριστός δεν την ονομάζει, αλλά η ονομασία θα μείνει.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑΔεν υπάρχουν σχόλια :