Τζανακόπουλος: «Εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου αποφάσισε o A.Tσίπρας»


"Η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου" ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης ΤζανακόπουλοςΠιο αναλυτικά, τέλος στη σεναριολογία σχετικά με τον χρόνο των πρόωρων εθνικών εκλογών έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δηλώνοντας πως με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα οι κάλπες θα στηθούν στις 7 Ιουλίου και όχι στις 30 Ιουνίου, που προκρινόταν έως σήμερα.

Οπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», «η απόφαση του πρωθυπουργού είναι πράγματι, οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των (σχολικών) εξετάσεων.

H απόφαση πάρθηκε από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα​».

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, μία εβδομάδα μετά τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ώστε να του ζητήσει την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας έχει ήδη επικοινωνήσει με τον κ. Παυλόπουλο, ο οποίος του εξήγησε το διαδικαστικό ζήτημα, ότι δηλαδή, σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 41, παράγραφος 3), από την ημέρα έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μέσα σε 30 μέρες το μάξιμουμ.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως είχε κλειδώσει η 30η Ιουνίου ως η ημερομηνία που θα στηθούν οι εθνικές κάλπες [με ένα μικρό παράθυρο για τις 23/6], τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε αρκετές εισηγήσεις από συνεργάτες του για κάλπες στις 7 Ιουλίου. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει λίγο χρόνο παραπάνω ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα για την κορυφαία πολιτική αναμέτρηση.

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος διέψευσε ότι ο Πρωθυπουργός θα παραιτηθεί λέγοντας ότι ουδέποτε τέθηκε στην πραγματικότητα τέτοιο ζήτημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :