Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 320 ανθρώπους. Η ανακοίνωση έγινε μέσα απ’ το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης, το Amaq.

Ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, από τις οποίες πέθαναν 320 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 500 άνθρωποι.

To ISIS υποστήριξε ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που έγιναν την Κυριακή στη Σρι Λάνκα, λέγοντας πως ήταν το έργο των «μαχητών του Ισλαμικού Κράτους». Η ανακοίνωση έγινε μέσα από το πρακτορείο ειδήσεων Amaq.

H οργάνωση δεν έδωσε στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό της.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις από τα Ηνωμένα Έθνη την Τρίτη, τουλάχιστον 45 παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στα 320 άτομα που σκοτώθηκαν από τις βομβιστικές επιθέσεις.

Το σύνολο σήμερα είναι 45 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους, δήλωσε εκπρόσωπος της UNICEF, τονίζοντας πως υπάρχουν πολλά ακόμη που έχουν τραυματιστεί και δίνουν μάχη για τη ζωή τους, πράγμα που σημαίνει πως ίσως ο τραγικός απολογισμός αυξηθεί.

Να σημειωθεί πως όπως δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας της Σρι Λάνκα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας οι πολύνεκρες αυτές επιθέσεις ήταν αντίποινα για τους φόνους σε τζαμιά του Κράισττσερτς στη Νέα Ζηλανδία.

Οι προκαταρκτικές έρευνες αποκάλυψαν πως αυτό που συνέβη στη Σρι Λάνκα διαπράχθηκε σε αντίποινα για την επίθεση εναντίον των μουσουλμάνων του Κράισττσερτ

Ο ίδιος δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ότι υπεύθυνες την επίθεση πιστεύεται πως είναι δύο ντόπιες ισλαμιστικές οργανώσεις.
«Έγινε από την Εθνική Ταουχίντ Ταμα’ούτ μαζί με την JMI», δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας.

loading...