Ιερώνυμος προς κυβέρνηση: «Θα συζητήσουμε ό,τι θέλετε πλην του μισθολογικού και μετά τις εκλογές... »

Κατά τη σημερινή έναρξη συνεδρίασης της Ιεραρχίας , οι ιεράρχες ξεκαθάρισαν στην κυβέρνηση ότι «θα συζητήσουμε ό,τι θέλετε εκτός μισθολογικού», ενώ επισημαίνουν προς την κυβέρνηση
και κυρίως προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του και δεν τους έδωσε νομοσχέδιο, αλλά μόνο κείμενο διαλόγου χωρίς νομική βαρύτητά.

Με τη σημερινή του ομιλία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ουσιαστικά παραπέμπει το θέμα για συζήτηση μετά τις εκλογές.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του ουσιαστικά αρνείται να γίνει η Εκκλησία και οι κληρικοί τα εξιλαστήρια θύματα και η εργαλειοθήκη στα χέρια οποιουδήποτε προς την κατεύθυνση προεκλογικών μικροπολιτικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων στο πλαίσιο μάλιστα μιας χρονικά παρατεταμένης εκλογικής περιόδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζητά ουσιαστικά τη συνέχιση του διαλόγου παραπέμποντας ουσιαστικά το όλο ζήτημα στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές.

Ο Αρχιεπίσκοπος ρητά και επανειλημμένα τονίζει ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συναίνεση και την συγκατάθεση των κληρικών, οι οποίοι μάλιστα από τη μία άκρη έως την άλλη της Ελλάδας στήριξαν και στηρίζουν, και μάλιστα τους πιο αδύναμους, όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Στην πρόταση του προτάσσονται ρητά η διασφάλιση μισθολογικού καθεστώτος κληρικών και διασφάλιση των εργασιακών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος «φωτογραφίζει» και τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο και υπαρχηγούς του, ο οποίος μάλιστα ασκούσε όψιμη κριτική την ώρα που ήταν υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών απαξιώνοντας τα συλλαλητήρια, όπως χαρακτηριστικά λένε Ιεράρχες.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όταν το 50% της εκκλησιαστικής περιουσίας περάσει στο Υπερταμειο κοινώς ΤΑΙΠΕΔ τότε θα δείτε τα σημεία των καιρών....κύριοι της εκκλησίας και
    να υπενθυμήσω στους αγαπητούς ιεράρχες οτι τα ράσα ειναι σάβανα ,και τα σάβανα δεν έχουν τσέπες ! Και ας μην ξεχνάνε γιατί αυτοί το λένε συνέχεια οτι ο κύριος έρχετε και θα περάσει απο ρομφαία τους κακούς ποιμένας!!!Τα κουμάντα αρχιεπίσκοπε σπίτι σου οι ιεράρχες δεν είναι κτήμα σου,είναι ελέυθεροι να εκφράζουν απόψεις και γνώμες.
    Το παράκανες φίλε του τσιπριστάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...