Βίτσας: Το 20% του πληθυσμού στην Αθήνα είναι αλλοδαποί - Θέλουμε να εντάξουμε ακόμη 20.000Ακάθεκτος ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ.Βίτσας οραματίζεται χωρίς διακοπή την αφομοίωση και ένταξη «προσφύγων και μεταναστών» (πάνε πακέτο οι δύο αυτές κατηγορίες) στην ελληνική κοινωνία, όση εν πάση περιπτώσει έχει απομείνει στη χώρα.


«Η Ελλάδα μπορεί με συγκεκριμένες πολιτικές, που ήδη έχουμε ξεκινήσει και εκδηλώνονται, στα επόμενα δύο χρόνια να εντάξει στην κοινωνία και στην οικονομία της περίπου 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες μέσα από προγράμματα ελληνομάθειας, εκπαίδευσης και προγράμματα απασχόλησης» δήλωσε σήμερα ο Βίτσας.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 247», ο υπουργός τόνισε ότι «πρέπει να βρούμε λύσεις και για τους υπόλοιπους. Άνθρωποι που έχουν πάρει άσυλο μέχρι τον Ιούλιο του 2017 συμφωνήσαμε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ότι θα πάρουν τρία μηνιαία βοηθήματα, θα νοικιάσουν ένα σπίτι. Πρόκειται για περίπου 200 άτομα, και έτσι θα αδειάσουν θέσεις για να φέρουμε κόσμο από τη Λέσβο και τη Σάμο».

Τα νούμερα του Βίτσα

Στη συνέχεια ο Δ.Βίτσας αναφέρθηκε στα περίφημα νούμερα των αλλοδαπών στην Ελλάδα που μόνο ο ίδιος φαίνεται να γνωρίζει.

Έτσι ο Βίτσας σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν περίπου 73.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς περίπου 25.000 μένουν και φιλοξενούνται σε διαμερίσματα και κατοικίες, ενώ περίπου 20.000 σε 28 κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σήμερα 11.500 είναι στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και άλλοι περίπου 2.000 είναι στο Καρατεπέ και σε σπίτια στα νησιά. Υπάρχουν περίπου 2.000 ασυνόδευτα ανήλικα σε δομές του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αυτοί οι αριθμοί είναι δυναμικοί. Υπάρχουν κάποιοι ακόμη που διαβιούν με δικά τους μέσα και φιλική υποστήριξη. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η Σάμος, γιατί εκεί έχει αυξηθεί η προσέλευση, έχουμε δύο προγράμματα για να αποσυμφορηθεί το νησί. Στην Ελλάδα έχουμε 550.000 οικονομικούς μετανάστες από πριν το 2016. Στην Αθήνα το 20% του πληθυσμού είναι οικονομικοί μετανάστες» είπε.

Εκτός του ότι κατά Βίτσα οι παράνομοι μετανάστες έγιναν ξαφνικά «οικονομικοί» μετανάστες, η ΕΛΑΣ με τα στοιχεία της διαψεύδει τον Βίτσα.

Οι 550.000 αλλοδαποί είναι παραπάνω καθώς μόνο το 2016 μπήκαν στη χώρα 204.000, το 2017 68.100, 132.000 το 2010, 100.000 το 2011, 76.000 το 2012 και η λίστα συνεχίζεται.

Παραδοχή για Σαλβίνι: Τώρα πηγαίνουν στην Ισπανία

Σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική, ο υπουργός ανέφερε ότι «στην Ε.Ε. πρέπει να αντιμετωπιστούν τα εξής: Να επιλυθούν ειρηνικά οι ένοπλες συγκρούσεις, να δοθούν χρήματα για ανάπτυξη στις χώρες προέλευσης των προσφύγων και μεταναστών, να αντιμετωπιστούν οι συνοριακές διαδικασίες με βάση τη συνθήκη της Γενεύης, να υπάρξει επιμερισμός των βαρών σε ολόκληρη της Ε.Ε. Τελικά, ο Σαλβίνι έχει πετύχει να πηγαίνουν οι μετανάστες στην Ισπανία αντί για την Ιταλία» επισήμανε ο κ. Βίτσας.

Και που ενοχλεί αυτό τον Δ.Βίτσα; Αυτός δεν ήταν και στόχος του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών;
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

 1. αντε γα@η σου ρε μα@@ κα αθεε προδοτη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Ιστορία διδάσκει αλλά ποιος έμαθε! !
  Όσες φορές ήλθαν στα πράγματα ανθελληνες, το μόνο που κοιτούν είναι πως θα αλλοιώσουν τον λαό! !!!
  Και η ΝΔ ένα μάτσο χάλια αν δεν τους βάλει φυλακή !!!!!
  Ο Τούρκος δεν είναι χαζός. Σε λίγα χρόνια θα στείλει πάρα πολλούς στα νησιά και λογικά μετά από 30 - 40 Χρόνια θα παρακαλουν τα νησιά να συνδεθούν με την Τουρκία, έτσι απλά θα γίνουν όλα, απλά ξυπνήστε Συνελληνες πριν είναι αργα !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ψηφίστε ζώα τέτοιους αλήτες,εθνομηδενιστές, προδότες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΤΑΚΩΜΑ ΤΩΝ ΑΣΙΑΤΟΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ.ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΤΣΙΚΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΝΑ ΑΝΘΕΛΛΕΝΙΣΕΤΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ,ΣΚΑΤΟΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΤΑΚΩΜΑ ΤΩΝ ΑΣΙΑΤΟΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ.ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΤΣΙΚΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΝΑ ΑΝΘΕΛΛΕΝΙΣΕΤΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ,ΣΚΑΤΟΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πόσο ανθέλληνες είναι όλοι αυτοί οι αλήτες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...