IncreaseRev

Τσίπρας: «Η Αθήνα ανήκει στους πολλούς, όχι στην ελίτ»

«Σε γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, κυρίως νέοι άνθρωποι που αποκτήσανε κανονικότητα στη ζωή τους χάρη στις προσπάθειες σου στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν έχουν ωράρια από ήλιο σε ήλιο, αλλά υποχρεούνται
οι εργοδότες τους να τηρήσουν την κανονικότητα», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στο Νάσο Ηλιόπουλο, κατά την επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του για τον Δήμο της Αθήνας.

Σε ολιγόλεπτο χαιρετισμό του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο αγώνας του Νάσου Ηλιόπουλου για τον Δήμο της Αθήνας έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποδειχθεί αυτή τη φορά νικηφόρος και σημείωσε ότι παράλληλα δίνει και τη συμβολική μάχη «να αποδείξουμε ότι η Αθήνα ανήκει στους πολλούς, δεν ανήκει στις ελίτ, στα τζάκια, στις πολιτικές οικογένειες που θεωρούν και την Αθήνα κληρονομικό δικαίωμα». «Η Αθήνα ανήκει στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, τις νέες και τους νέους, στους ανθρώπους που έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται και να ζουν με αξιοπρέπεια σε αυτή την πόλη που μπορεί να γίνει ξανά βιώσιμη και φιλική προς την καθημερινότητα των ανθρώπων και ιδιαίτερα εκείνων που ζουν στις λαϊκές γειτονιές, τις υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης. Διότι η Αθήνα δεν είναι μόνο η βιτρίνα, αλλά είναι οι γειτονιές της», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι «πολύ γρήγορα θα σπάσουμε αυτό το κέλυφος της αναγνωρισιμότητας, μέσα από τον πολιτικό λόγο, μέσα από τις παρεμβάσεις μας και μέσα από την πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία της Ανοιχτής Πόλης που είναι πλέον "έφηβη" 13 ετών».Ως προς αυτό ο κ. Τσίπρας αφηγήθηκε έναν διάλογο με έναν φίλο του. Απευθυνόμενος στον Νάσο Ηλιόπουλο, ανέφερε: «Προχτές μίλαγα με έναν φίλο μου Αθηναίο, στην ηλικία μου, που δεν ασχολείται πολύ με την πολιτική, του λέω: "Τον Νάσο τον Ηλιόπουλου θα ψηφίσεις ε;". Μου λέει: "Ποιον; Ποιος είν' αυτός;". Ανοίγω το κινητό μου, βγάζω τη φάτσα σου. Μου λέει: "Δεν τον ξέρω, αλλά κάτι μου θυμίζει, ρε συ αυτός μου θυμίζει τον καθηγητή από το Casa de Papel" (σ.σ. ισπανική σειρά που έχει σημειώσει παγκόσμια επιτυχία). Του λέω: ‘και πού να δεις όταν τινάξει τη μπάνκα στον αέρα, θα είναι ακριβώς ο ίδιος!'».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ζηλεύει τον Νάσο Ηλιόπουλο για δύο λόγους. «Όταν εμείς ξεκινάγαμε το 2005 φτιάχνοντας την Ανοιχτή Πόλη, δεν υπήρχε τέτοιος ενθουσιασμός, τέτοια υποδομή, τέτοια εμπειρία», είπε, για να τονίσει: «Αλλά όμως υπήρχαν κάποια κοινά σημεία υπό την έννοια ότι και τότε Νάσο, όπως και τώρα, όταν τους λέμε για τον υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας, λένε: "Ποιον; Ποιος ειν' αυτός;"». «Έτσι έλεγαν για μένα, χειρότερα λέγανε για μένα, εσένα σε γνωρίζουν γιατί είχες μια εξαιρετικά σημαντική θητεία στο υπουργείο Εργασίας και αυτοί που θα έπρεπε να σε γνωρίζουν σε σχέση με το αντικείμενο της εργασίας σου, σε γνωρίζουν πάρα πολύ καλά», τόνισε ο κ. Τσίπρας. Για να σημειώσει: «Είναι οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, κυρίως νέοι άνθρωποι που αποκτήσανε κανονικότητα στη ζωή τους χάρη στις προσπάθειες σου στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν έχουν ωράρια από ήλιο σε ήλιο, αλλά υποχρεούνται οι εργοδότες τους να τηρήσουν την κανονικότητα».

«Αυτό είναι μια πολύ σημαντική συνεισφορά και σε ευχαριστώ γι' αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι «από τα μικρά καθημερινά πράγματα γίνεται η διαφορά όχι από τα μεγαλεπήβολα. Αυτοί λοιπόν σε ξέρουν πολύ καλά».

Ο δεύτερος λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας «ζηλεύει» τον Νάσο Ηλιόπουλο, είναι διότι «είναι μια ωραία μάχη όταν τη δίνεις με όρεξη, με αποφασιστικότητα, με την αυτοπεποίθηση της γνώσης των προβλημάτων και ενός πολιτικού λόγου μεστού και διεκδικητικού και κυρίως όταν τη δίνει από τη θέση του αουτσάιντερ, έχει ακόμα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα». «Έτσι την έδωσα κι εγώ τότε, αργότερα με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και στο τσακ δεν πήραμε τον Δήμο. Εσύ τώρα ξεκινάς έναν ωραίο αγώνα που έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποδειχθεί αυτή τη φορά νικηφόρος».

«Πέραν της μάχης των ιδεών και του αυτοδιοικητικού λόγου», τόνισε ο κ. Τσίπρας προς τον Νάσο Ηλιόπουλο, «δίνει και μια άλλη, συμβολική μάχη: Να αποδείξουμε ότι η Αθήνα ανήκει στους πολλούς, δεν ανήκει στις ελίτ, στα τζάκια, στις πολιτικές οικογένειες που θεωρούν και την Αθήνα κληρονομικό δικαίωμα. Η Αθήνα ανήκει στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, τις νέες και τους νέους, στους ανθρώπους που έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται και να ζουν με αξιοπρέπεια σε αυτή την πόλη που μπορεί να γίνει ξανά βιώσιμη και φιλική προς την καθημερινότητα των ανθρώπων και ιδιαίτερα εκείνων που ζουν στις λαϊκές γειτονιές, τις υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης. Διότι η Αθήνα δεν είναι μόνο η βιτρίνα, αλλά είναι οι γειτονιές της».

«Καλή δύναμη και καλό αγώνα, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρεις και θα τα καταφέρουμε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του στην επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του Νάσου Ηλιόπουλου για τον Δήμο της Αθήνας.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. ΌΠΑ , μεγάλο λόγο μας είπε ο μεγάλος , αλλά όμως ξέχασε να μας πει ότι η ΑΘΗΝΑ ανήκει στους ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ και στους ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΟΥΣ και σε όλους τους εισαγόμενους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΣΕΝΑ ΡΕ ''ΧΑΧΑΜΙΚΟ'' ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΟΙ ΦΥΛΑΝΕ ΕΣΕΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΝΕΣΤΟ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΛΟΥΓΚΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ; ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΦΡΕ. ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΓΕΛΟΙΕ ΑΛΗΤΑΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΓΓΥ ΜΕΛΛΟΝ ΒΛΑΚΑ,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. «Ψάχνεις μια τσούλα προκοπής, πέφτεις πάνω στον Ζακ
  Τύφλα απ’ την άσπρη σκόνη, γρασίδι απ’ το προζάκ
  Κωλότρυπα αντίφα, στην ούγια γράφει «Σόρος»
  Πουστρίλα-πρέζα-ρουφιανιά, του Σύριζα ο χώρος.
  Σατανιασμένοι κάλοι, τους φάγανε τα πόδια
  Γόβες στιλέτο και τζι στρινγκ, ντίλντος με ηλεκτρόδια.
  Που πήγανε, χαθήκανε οι κλασικές πουτάνες
  Τώρα κλαπούστρες, τράβελοι, λούγκρες, μπαζοφακλάνες
  Aids, κομμούνια, ψώλεθρα και συνδικαλισμός
  Σου πέφτει η πούτσα μονομιάς, σκέτος ευνουχισμός.
  Άντε μαλάκες σκάστε τα, ο δρόμος είναι ευθεία
  Πάμε στη βάση του μουνιού, στην πλατινέ Σκυθία».


  Από την ποιητική συλλογή: «Πίνω πετρέλαια, κλάνω ναπάλμ»

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...