Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να «εμβολίσει» το ΚΙΝΑΛ και «ξεφορτώνεται» τον Ραγκούση

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ιδιωτικώς ρίχνουν μέρος των ευθυνών, για την αποτυχία της διεύρυνσης προς την κεντροαριστερά, σε συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως ο υπουργός
Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος διαχειρίστηκε  τον «διεμβολισμό» του ΚΙΝΑΛ κάνοντας αμετροεπείς δηλώσεις ότι «το ΚΙΝΑΛ δεν θα πάρει ούτε 3%».

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Open δήλωσε ότι «η προσέγγιση με το ΚΙΝΑΛ οφείλει να γίνει με προγραμματικούς όρους», αδειάζοντας ουσιαστικά τον Χ. Βερναρδάκη, και υπενθυμίζοντας με νόημα τα δικά του βιώματα όταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, στο παρελθόν, ακολουθούσε στρατηγική διεμβολισμού, στον μικρό τότε σε μέγεθος «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ».

Παράλληλα, το Μαξίμου φαίνεται να αποσύρει από την «κυκλοφορία» πρόσωπα που εμπλέκονται στην συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, που έχουν προκαλέσει με την γενικότερη στάση τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου που πρωτοστατεί στην «Γέφυρα», δήλωσε σήμερα με έμφαση, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ο «κύριος Ραγκούσης δεν συνυπέγραψε την διακήρυξη της κίνησης ‘Γέφυρα’ που φιλοδοξεί να φέρει κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ».

loading...