Επίδομα ενοικίου – δανείου: 500 εκατ. ευρώ σε 440.000 νοικοκυριά


Το ποσό του επιδόματος ενοικίου και δανείου που θα καταβάλλει η κυβέρνηση, αλλά και τον αριθμό των δικαιούχων ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας.«Πριν λίγους μήνες, στην έκθεση της Θεσσαλονίκης είχαμε ανακοινώσει μια δέσμη μέτρων ενίσχυσης των εισοδημάτων» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αφού αναφέρθηκε σε όσα έχουν πραγματοποιηθεί τους προηγούμενους μήνες προχώρησε στην ανακοίνωση της επιδότησης ενοικίου και δανείου:

«Σήμερα είμαστε έτοιμοι, το πρόγραμμα αποτελεί μια τομή για τη χώρα μας. Σήμερα ήρθε η ώρα να κάνουμε το μεγάλο βήμα».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι 260.000 νοικοκυριά θα πάρουν από 70 - 210 ευρώ ως επίδομα ενοικίου. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν 200 εκατομμύρια σε 180.000 νοικοκυριά για επιδότηση δανείων.

Τα δύο προγράμματα
Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου με συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ θα αφορά συνολικά 260.000 νοικοκυριά και 667.000 ανθρώπους. Η επιδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα και τα μέλη του νοικοκυριού ξεκινώντας από 70 ευρώ και φτάνοντας μέχρι και το ποσό των 210 ευρώ το μήνα. Ενώ επίσης πολύ κρίσιμη παράμετρος είναι ότι στο επίδομα στέγασης το παιδί προσμετράτε ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων όσο και στον υπολογισμό του επιδόματος.

«Και η επιλογή αυτή έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα οριζόντια μέτρα στήριξης του παιδιού που έχουμε ήδη λάβει. Και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό για το παιδί από 822 εκατομμύρια ευρώ όπου το βρήκαμε το 2015, στο 1δις 416 εκατομμύρια ευρώ το 2018. Μια αύξηση δηλαδή 594 ευρώ ή 72% σε μια μόνο τετραετία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥ ΤΣΙΠΡΑ,ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥ ΔΑΝΕΙΟ.ΖΟΡΙΖΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ.ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΝΑ.ΑΡΚΕΤΑ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΔΙΝΩ.ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή