Γιατί ο Αλ. Τσίπρας κοιτούσε κάτω δεξιά οταν μίλαγε στην Ελλη Στάη ; – Η ψυχολογία λέει οτι είναι άρρωστος ψεύτης !
Αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open και τη δημοσιογράφο Έλλη Στάη.
Από τα πρώτα λεπτά της συνέντευξης, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε να κοιτάει κάτω δεξιά αντί για αριστερά, εκεί όπου βρίσκεται η παρουσιάστρια ή έστω στο κέντρο, εκεί όπου βρίσκεται η κάμερα.


Πρόκειται για μία εξαιρετικά αντιτηλεοπτική εικόνα, που δείχνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει χάσει το πλεονέκτημα που είχε σε τέτοιου είδους εμφανίσεις.

Τι λέει η ψυχολογία και οι επαγγελματίες του είδους για κάποιον που κοιτάει δεξιά και κάτω δεξιά όταν μιλάει;

Σύμφωνα με τον Mark Bouton, ο οποίος ήταν πράκτορας του FBI για 30 χρόνια και έχει γράψει το βιβλίο “How to Spot Lies Like the FBI”, στο οποίο αποκαλύπτει όσα έχει μάθει για τις εκφράσεις του προσώπου ενός ψεύτη και αποκαλύπτει πώς μπορούν να ανιχνευθούν εκείνες οι ενδείξεις οι οποίες σηματοδοτούν το ψεύδος το να κοιτάει κάποιος δεξιά όταν μιλάει, δείχνει ότι λέει ψέματα.

Συγκεκριμένα αναφέρει «αν ρωτήσετε ένα άτομο τι άκουσε, τα μάτια του θα μετατοπιστούν προς το αριστερό αυτί για να ανακαλέσει τον ήχο που άκουσε, αλλά αν τα μάτια μετατοπιστούν προς τη δεξιά μεριά του, τότε είναι έτοιμος για ψέμα» και προσθέτει με νόημα ότι τα μάτια του θα μετατοπιστούν προς τα κάτω και δεξιά, αν πρόκειται να πει ψέματα για μία αίσθηση που πρέπει να ανακαλέσει από τη μνήμη του.

Δείτε τις φωτογραφίες από διαφορετικά χρονικά σημεία της συνέντευξης:
loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

2 σχόλια :

  1. Ο ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΟΡΑΕΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΟ ΒΛΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΖΕΙ ΘΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΙΡΜΟ ΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ.. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΟΔΥΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΗΡΩΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡΤΙ ΕΛΕΙΨΕΙ ΚΑΤΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ Η ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή