Κουτσούμπας: Επαίσχυντη η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ


Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση για τα εκατό χρόνια ιστορίας του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.
χαρακτήρισε την «συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ» «Επαίσχυντη»  και «καταπέλτη» κατά των συμφερόντων και των δύο λαών και «όλων των λαών της Βαλκανικής»,

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι όποτε κι αν γίνουν οι επόμενες εκλογές, βουλευτικές ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές, «είτε όλες μαζί το Μάη, είτε χώρια οι βουλευτικές, πρέπει να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ» και πρόσθεσε: «Ο λαός να γυρίσει την πλάτη σε παλιούς και νέους «σωτήρες» να απορρίψει τη λογική του μικρότερου κακού, που τον οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο. Τώρα έχει την πείρα και πρέπει να την αξιοποιήσει σωστά. Τα έχει δοκιμάσει όλα, το μόνο που δεν έχει δοκιμάσει είναι η δική του, η πραγματική δύναμη. Γι' αυτό δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, σε όλη την Ελλάδα».

Ο κ. Κουτσούμπας ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι με τη στήριξη ΚΚΕ θα κατέβουν ως υποψήφιοι, επικεφαλής των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο 38χρονος πολιτικός μηχανικός Σωτήρης Αβραμόπουλος και στη δημαρχία Θεσσαλονίκης ο νυν ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος και σχολίασε : «Βλέπετε, παρότι λέμε ότι δεν κοιτάμε σε «σωτήρες», πέσαμε σε δύο «Σωτήρες», σε δύο Σωτήρηδες στη Θεσσαλονίκη, στην Κ. Μακεδονία..» είπε, ο κ. Κουτσούμπας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι νικηφόρα τα ψηφοδέλτια και οι συνδυασμοί, που θα στηρίξει το ΚΚΕ.

«Δυναμώστε το ΚΚΕ παντού και στα σωματεία, στους συλλόγους και στις εκλογές» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας, καλώντας τον κόσμο να ταχθεί «υπέρ μιας μαχητικής καθημερινής λαϊκής αντιπολίτευσης στην κεντρική εξουσία» και πρόσθεσε: «Για να εμποδίζουμε καλύτερα και πιο αποφασιστικά μέτρα αντιλαϊκά. Για να ανοίξουμε το δρόμο του φωτεινού μας μέλλοντος, για μια νέα κοινωνική οργάνωση της οικονομίας, της παραγωγής, των υπηρεσιών».

«Καμιά κυβέρνηση, ούτε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αυτή της ΝΔ, με τους κολαούζους τους, μπορεί να δώσει διέξοδο στα λαϊκά προβλήματα. Γιατί το σχέδιο τους είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ» είπε ο γενικός γραμματέας και πρόσθεσε:

«Διέξοδο στα λαϊκά προβλήματα μπορεί να δώσει μόνο η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Γιατί το επεξεργασμένο σχέδιο του ΚΚΕ απαντά στην ανάγκη του λαού μας να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του. Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσει καλύτερα, με μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε, επίσης, στους «ιμπεριαλιστικούς» ανταγωνισμούς για επιχειρηματικά συμφέροντα του «μεγάλου κεφαλαίου» και των «μονοπωλίων» στην ευρύτερη περιοχή από την Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα, μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και τους κινδύνους που εγκυμονούν. Κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι «υμνώντας τη λεγόμενη, αναβάθμιση του ρόλου της χώρας» συνεχίζει «να πλέκει γύρω από τον λαό και τη χώρα μας τον «ιστό», που έπλεκαν πριν απ' αυτήν άλλες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, πότε μαζί πότε χώρια», τον ιστό της «ανισότιμης αλληλεξάρτησης της χώρας με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις» και συνέχισε:

«Μάλιστα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ οι άλλοι μνηστήρες της αστικής εξουσίας, ισχυρίζονται πως μόνον όσο ο λαός κι η χώρα μας βρίσκεται μέσα σ' αυτό το «κουκούλι», στο «κουκούλι» του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, της στρατηγικής σχέσης με τις ΗΠΑ, μόνον τότε μπορεί να νιώθει δήθεν ασφαλής» είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε δεν αποτελούν εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας και χαρακτήρισε τη «συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ» ως "επαίσχυντη" και ως «καταπέλτη» κατά των συμφερόντων και των δύο λαών και "όλων των λαών της Βαλκανικής", γιατί, όπως είπε, ενισχύει στα Βαλκάνια το ΝΑΤΟ «που βαρύνεται με δεκάδες αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις».

«Μιλάμε για μια συμφωνία που όχι μόνον δεν βάζει τέρμα στον αλυτρωτισμό, αλλά με την αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση των ανιστόρητων θέσεων περί "Μακεδόνα πολίτη" και "μακεδονικής γλώσσας", δίνει νέο «αέρα στα πανιά» του. Κι από την άλλη δίνει αέρα στον εθνικισμό και από την ελληνική πλευρά» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και η ΝΔ κι από κοντά κι άλλες δυνάμεις του «αστικού τόξου» έως και τη φασιστική ΧΑ, ευθύνονται για το ότι ύπουλα έστρεψαν την προσοχή του λαού στην ονοματολογία της γειτονικής χώρας. Την ίδια ώρα τα ουσιώδη ζητήματα που θέτει το ΚΚΕ, όπως είναι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ και η διατήρηση του αλυτρωτισμού, είναι αυτά που ναρκοθετούν το μέλλον των λαών της Βαλκανικής κι όλοι τους προσπαθούν να κρύψουν από τον λαό μας».

Ο κ. Κουτσούμπας υπεστήριξε ότι «ούτε οι αντιφασιστικές κορώνες, ούτε οι επικλήσεις για ειρήνη και φιλία, μπορούν να κρύψουν ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, με την πολιτική τους, ρίχνουν νερό στο μύλο του εθνικισμού» και πρόσθεσε:

«Ενάντια στην ακροδεξιά, τον εθνικισμό, το ναζισμό παλεύουν καθημερινά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, με πράξεις και όχι με μεγάλα λόγια. Γιατί το δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής πάλης, η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας, είναι η δύναμη η οποία μπορεί να ανακόψει την άνοδο της ακροδεξιάς, του ναζισμού, του φασισμού».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην εκατόχρονη ιστορία του κόμματος, στη δράση του, στη συμβολή του στο εργατικό κίνημα, στους αγώνες του στην εθνική αντίσταση με το ΕΑΜ -ΕΛΑΣ -ΕΠΟΝ και ενάντια στη δικτατορία, στις διεκδικήσεις του για τα κοινωνικά δικαιώματα, στους νεκρούς, τους φυλακισμένους, τους εκτοπισμένους αγωνιστές και μάλιστα με τη Θεσσαλονίκη να έχει το δικό της μερίδιο στους αγώνες και πρόσθεσε :

«Εδώ πραγματοποιήθηκε και ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του φασισμού, το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη από Γερμανούς και ταγματασφαλίτες. Γι' αυτό βροντοφωνάζουμε: Δεν χωράνε οι φασίστες στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, πουθενά στην Ελλάδα».

«Ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» είπε ο κ. Κουτσούμπας, χαιρετίζοντας τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ. Προηγήθηκε βίντεο με προβολή ντοκουμέντων και ακολούθησε δρώμενο με θέμα τους κυριότερους σταθμούς της ιστορίας του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

4 σχόλια :

 1. Αυτό το ΚΚΕ είναι που σήμερα κυβερνά με τη "μάσκα" τού ΣΥΡΙΖΑ ...Ο πρώην "Συνασπισμός" ...Το Λενινιστικό ΚΚΕ-εσωτερικού ...Το ΚΚΕ των "επαγγελματιών επαναστατών" ...Των "επαναστατών", οι οποίοι - από τότε που υπάρχουν - πληρώνονται από τους Σιωνιστές και δρουν εις βάρος τού Ελληνισμού!! Ο πολιτικός υπόκοσμος του κομμουνισμού στο σύνολό του βγήκε σήμερα στο προσκήνιο, χωρίς να υπάρχει το "μυστήριο" που τον προστάτευε μέχρι τώρα. Έγινε εμφανής σε όλες του τις διαστάσεις και βέβαια στην ποιότητά του.

  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ :

  http://perimajestic.blogspot.com/2018/12/blog-post_9.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για τις 105 πυραμίδες-ορόσημα που ξήλωσαν την περασμένη εβδομάδα οι σκοπιανοί στα σύνορά μας, κανένα σχόλιο;!.... Πολύ γρήγορα το κάναμε γαργάρα!.... ΑΙΣΧΟΣ!...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΣΕ ΡΕ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΠΟΥ ΠΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ...ΕΔΩ ΕΠΙ ΜΠΟΛΣΒΙΚΟ-ΑΛΗΤΟ-ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΥΟΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΛΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ'' ΤΟΤΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΙΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΟΔΙΑΖΕ ΣΑΣ ΤΑΙΖΕ ΣΑΣ ΓΙΑΤΡΟΠΟΡΕΥΕ ΣΑΣ ΕΚΡΥΒΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ? ΕΤΟΙΜΟΙ ΗΣΑΣΤΑΣΝ ΡΕΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΑΥΤΑ? ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ...ΕΔΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΟΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΤΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΔΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΕΙ ΓΙΑ 10% ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ 4% ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ....ΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΜΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΣΤΟΝ ΔΙΜΗΟΥΡΓΟ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟΝ ΓΡΟΝΘΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΜΗΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΡΩΓΑΤΕ 100 ΧΡΟΒΝΙΑ... ΦΤΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΑΙΝΤΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΣΑΝ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΞΑΤΕ...ΤΙ? ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΝΑΥΛΑ? Ε ΠΑΝΤΕ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΗΤΑΝΕ Ο ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ ΚΑΙ ΗΛΘΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΠΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕ ΕΚΕΙ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΛΩΤΟΦΑΓΟΥΣ", ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή