Πάπας: Μην κατηγορείτε τους μετανάστες για τα πάντα


Ο πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε σήμερα τους εθνικιστές ηγέτες, οι οποίοι
κατηγορούν τους μετανάστες για τα προβλήματα στις χώρες τους και οι ίδιοι καλλιεργούν την δυσπιστία στην κοινωνία επιδιώκοντας ανέντιμα οφέλη και ασκώντας ξενοφοβική και ρατσιστική πολιτική.

Ο 82χρονος πάπας, ο οποίος έκανε την υπεράσπιση των μεταναστών βασική θέση της θητείας του, προέβη στα σχόλια αυτά στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης της Καθολικής Εκκλησίας την 1η Ιανουαρίου, το οποίο αποστέλλεται σε επικεφαλής κρατών και σε κυβερνητικούς και διεθνείς οργανισμούς.

Το μήνυμά του συμπίπτει με μια περίοδο κατά την οποία το μεταναστευτικό είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Γερμανία και η Ουγγαρία. Ο Φραγκίσκος έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον αρχηγό της ιταλικής ακροδεξιάς Λέγκας Ματέο Σαλβίνι για τα δικαιώματα των μεταναστών.

«Οι πολιτικές ομιλίες που τείνουν να αποδίδουν όλα τα κακά στους μετανάστες και να στερούν από τους φτωχούς την ελπίδα είναι απαράδεκτες», είπε ο πάπας χωρίς να κατονομάσει χώρες ή ηγέτες.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είπε ότι η σημερινή εποχή «χαρακτηρίζεται από ένα κλίμα δυσπιστίας ριζωμένο στον φόβο για τους άλλους ή για τους ξένους και ανησυχίας για την προσωπική ασφάλεια του ανθρώπου».

Ο Φραγκίσκος χαρακτήρισε θλιβερό το ότι η δυσπιστία «παρατηρείται ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο με συμπεριφορές ή μορφές εθνικιστικές που θέτουν υπό αμφισβήτηση την αδελφοσύνη την οποία η παγκοσμιοποιημένη κοινωνία μας έχει τόση ανάγκη».

Την περασμένη εβδομάδα, ο πάπας εξήρε το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Μετανάστευση, το οποίο θέτει τους στόχους για την διαχείριση του μεταναστευτικού με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης. Ορισμένες χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Πολωνία δεν συμμετείχαν στη σύνοδο στο Μαρόκο.

Ο Φραγκίσκος καταδίκασε μια λίστα από «αμαρτίες» πολιτικών, που σύμφωνα με τον πάπα υπονομεύουν την αυθεντική δημοκρατία και ντροπιάζουν την δημόσια ζωή μέσω διαφόρων μορφών διαφθοράς.

Ανάμεσα σε αυτές ανέφερε την κατάχρηση δημόσιου χρήματος, το ανέντιμο κέρδος, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την έλλειψη ενδιαφέροντος για το περιβάλλον και την κατασπατάληση των φυσικών πόρων.
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

7 σχόλια :

 1. BINTEΟ: Oι κακοδοξίες της Αίρεσης του Παπισμού και η σχεδιαζόμενη παγκόσμια φυλακή του Αντιχρίστου.

  https://www.youtube.com/watch?v=Dcnvr_3Y230

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ειναι γλυκια η πουτσα του Μπαχτιαρ ξερει ο Μπεργκολιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μπα που να σε παρει ο διαβολος παναθεμασε....αααα χα χα χααααα αχρειε αλλα ωραιε αχρειε....

   Διαγραφή
 3. Τράγος χωρίς γενειάδα, ήτοι κατσίκα!!!..............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Παπισμός έχει πάρει ήδη θέση και είναι υπέρ της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, δηλαδή υπέρ της δικτατορίας του διεθνούς οικονομικού κεφαλαίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτός σκέφτεται φωναχτά, οι δικές μας κοπριές με
  τα μαυρα φουστάνια τα ίδια σκέφτοντε, αλλά μουλωχτά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εσείς οι έντιμοι του ξυπνάτε ρε , Αρέσκεστε ή ικανοποιήστε πνευματικά διαβάζοντας τις αναρτήσεις τύπου 9,28μμ; αν ΝΑΙ τότε μπράβο στο καναλι σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή