Στην αντεπίθεση οι πολίτες – Νέα προσφυγή για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν θα επιτρέψουμε στον Τσίπρα να αλλάξει την Ελληνική ιστορία»

Στο στόχαστρο βρίσκεται ο Ελληνισμός και η πίστη. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ένοχη σιωπή των ΑΝΕΛ, έχουν βαλθεί να να πολεμήσουν οτιδήποτε έχει σχέση με τον Ελληνισμό.

Έχουν αλώσει τα πάντα και εμείς τι κάνουμε; Απλά παρακολουθούμε; Διαγράφουν, ή καλύτερα προσπαθούν να διαγράψουν από την μνήμη μας ιστορία χιλιάδων ετών, ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Τους λόγους που ώθησαν ενώσεις και πολίτες να προσφύγουν στο ΣτΕ κατά της Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ για τις ενδεχόμενες αλλαγές στα σχολικά βιβλία, εξηγεί με δηλώσεις της στο Sputnik, η δικηγόρος που μαζί με τον κ. Αναστάσιο Καραΐσκο, ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, κυρία Αριάδνη Νούκα.

Για σοβαρότατους κινδύνους αλλοίωσης της εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ύλης, και κατ’επέκταση της ιστορίας της Μακεδονίας και εν γένει της Ελλάδας, κάνει λόγο, μιλώντας στο Sputnik, η κυρία Αριάδνη Νούκα, η δικηγόρος που από κοινού με τον κ. Αναστάσιο Καραΐσκο, ανέλαβαν την πρωτοβουλία της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της σύστασης της ειδικής επιτροπής με εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και την πΓΔΜ που μελετά τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας — πΓΔΜ που έχει τεθεί αρμόδια, σε συνέχεια της Συμφωνίας των Πρεσπών, να εξετάσει και να αναθεωρήσει, εάν χρειαστεί, τα σχολικά βιβλία.

Εκφράζοντας ανησυχίες για τον κίνδυνο βλάβης του δημοσίου συμφέροντος που ελλοχεύει, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος — Αυστραλίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δήμου Μουρικίου και ένας γονέας δύο ανήλικων παιδιών που φοιτούν σε Δημοτικό και Γυμνάσιο, άσκησαν αίτηση ακύρωσης και αναστολής, με αίτημα προσωρινής διαταγής, κατά της υπουργικής απόφασης ως προς τον ορισμό του Ελληνικού τμήματος της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής.

Όπως παρατηρεί η δικηγόρος κυρία Νούκα, «η εκτέλεση της υπουργικής απόφασης του κ. Κοτζιά καθώς και του έργου που θα εκτελέσουν παράγει σοβαρότατους κινδύνους αλλοίωσης της εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ύλης και σαφέστατα είναι βλαπτική του δημοσίου συμφέροντος».

Ειδικότερα, εξηγώντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν, η ίδια αναφέρεται σε κίνδυνο αλλοίωσης της ελληνικής εθνικής αξίας αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών τόπων λαογραφικής, εθνολογικής, ιστορικής και επιστημονικής σημασίας.

Η δικηγόρος διαπιστώνει ακραίες και επεκτατικές τάσεις της πΓΔΜ σε βάρος της Ελλάδας, προειδοποιώντας ότι οι «ανιστόρητες και αβάσιμες απαιτήσεις τους» θα μπορούσαν να δημιουργήσουν «άκρως επικίνδυνα προηγούμενα» όσον αφορά στη διαμόρφωση του περιεχομένου των ελληνικών βιβλίων.

«Με δεδομένη τη συμμετοχή στη μεικτή επιτροπή προσώπων από την πλευρά των Σκοπίων με ακραίες και επεκτατικές τάσεις εναντίον της χώρας μας, και τις ήδη παράλογες, ανιστόρητες και αβάσιμες απαιτήσεις τους που είδαν το φως της δημοσιότητας από μεσα μαζικής ενημέρωσης του γειτονικού κρατιδίου, μετά βεβαιότητας θα δημιουργηθούν μοναδικά και άκρως επικίνδυνα προηγούμενα, από την επιρροή τους, στη διαμόρφωση του περιεχομένου, της σύνταξης και γραμματικής των ελληνικών βιβλίων, ενώ κάτι τέτοιο μπορεί να σημάνει την οριστική αλλοίωση της ιστορίας και του πνευματικού πολιτισμού της Μακεδονίας και εν γένει της Ελλάδας», τονίζει συγκεκριμένα η κυρία Νούκα.

Η ίδια, άλλωστε, αναφερόμενη στις απαιτήσεις των Σκοπιανών, υπενθυμίζει ότι επιχειρείται, επί της ουσίας, η αλλαγή της ιστορίας σε βάθος 2.500 χρόνων και ο διαχωρισμός της Ελλάδας από την Αρχαία Μακεδονία στα σχολικά βιβλία, την ώρα που ισχυρίζονται ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν μιλούσαν ελληνικά εκτός από τη βασιλική οικογένεια.

«Έφτασαν στο σημείο να αιτηθούν να μην αποκαλείται Βουλγαροκτόνος ο αυτοκράτορας Βασίλειος Β’ του Βυζαντίου, να διαχωριστεί το Βυζάντιο από τη Μακεδονία, να αναγνωριστεί σλαβική καταγωγή στους Κύριλλο και Μεθόδιο, να γίνει αποδεκτό ότι στη Βόρεια Ελλάδα το 1821 έγινε δήθεν «μακεδονική» επανάσταση…», αναφέρει ακόμη.

Ως προς το πώς ερμηνεύεται στην πράξη αυτή η προσφυγή και το τι θα σημάνει η απόφαση του ΣτΕ, η δικηγόρος επισημαίνει ότι σε περίπτωση θετικής έκβασης αρχικά της προσωρινής διαταγής και στη συνέχεια της αίτησης αναστολής, η ελληνική ομάδα δεν θα δύναται να συμμετέχει στις εργασίες της Επιτροπής μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της κύριας αίτησης ακύρωσης. Συνεπώς, θα σταματήσουν οι εργασίες της Κοινής Διεπιστημονικής Επιτροπής Ελλάδος — ΠΓΔΜ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΜ

Με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου και τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμο Κουζέλη, το ΔΣ της ΠΟΠΣΜ ζητάει να μην προχωρήσει το “ψαλίδισμα” της ιστορίας του “Μακεδονικού Αγώνα”, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση κάθε σύλλογος – μέλος της, θα λειτουργήσει ως σύγχρονο “κρυφό σχολείο”, προκειμένου η νεολαία -ειδικά της Μακεδονίας- να γίνει κοινωνός της νεότερης ιστορίας του τόπου.

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΟΠΣΜ έχει ως εξής :

Με μεγάλη έκπληξη και απορία, πληροφορηθήκαμε ότι αποφασίστηκε η περικοπή της εξεταστέας ύλης στο μάθημα της ιστορίας, για τους μαθητές των Λυκείων. Μετά την έντονη αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας, εκδόθηκε ανακοίνωση εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, στην οποία έγινε απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Αιτιάσεις του τύπου:

«Μόνον από την Δ΄ τάξη Εσπερινών Λυκείων αφαιρέθηκε από το μάθημα της Ιστορίας, το κεφάλαιο για τον Παύλο Μελά, στο πλαίσιο της ελάφρυνσης της διδακτέας ύλης. Στην Γ΄Λυκείου το κεφάλαιο αυτό διδάσκεται κανονικά» μόνο θυμηδία προκαλούν και δημιουργούν απορίες και οργή στην ελληνική κοινωνία. Πραγματικά θεωρείτε ότι αυτή η ανακοίνωση παρέχει εχέγγυα δημοκρατικών διαδικασιών και ισότιμης μεταχείρισης όλων των μαθητών;

Όπως ίσως δεν γνωρίζετε, οι μαθητές των εσπερινών σχολείων είναι άνθρωποι που αγωνίζονται στον δρόμο της γνώσης και της προσωπικής τους βελτίωσης σε συνθήκες πολύ δυσκολότερες. Είναι ενήλικες με όραμα και πάθος για τη γνώση.

Κυρίες και Κύριοι, το Σύνταγμα της Ελλάδας ορίζει στο άρθρο 16 παράγραφος 2: Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

Εν προκειμένω, ποιοί είναι οι παιδαγωγικοί, επιστημονικοί, διδακτικοί λόγοι, εξ αιτίας των οποίων έγινε η αφαίρεση της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου; Έχει προηγηθεί επιστημονική έρευνα με συγκεκριμένα ερευνητικά ερωτήματα, με αποτελέσματα δημοσιευμένα και ανθεκτικά στην βάσανο της κριτικής; Η ελληνική ιστορία δεν είναι πεδίο άσκησης ιδιωτικών κληρονομικών δικαιωμάτων . Ανήκει σε όλους τους Έλληνες και σκόπιμο είναι η Ιστορία να αντιμετωπίζεται όπως ακριβώς είναι, δηλαδή ως Επιστήμη.

Γνωρίζετε καλύτερα από μας τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των μαθητών με κυρίαρχο θέμα την ελληνικότητα της μίας και μοναδικής Μακεδονίας. Επίσης θα έχετε πληροφορηθεί ότι υπήρξαν κάποιοι, οι οποίοι χαρακτήρισαν τους μαθητές ως υποκινούμενους από εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις . Προσέξτε καλά… τούτα τα παιδιά είναι τα παιδιά του Ελληνικού λαού. Τα ανατρέφουμε με το αίμα της καρδιάς μας και δεν επιτρέπουμε σε οποιονδήποτε περαστικό, καιροσκόπο και ιδεοληπτικό, να τα χαρακτηρίζει με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο. Είναι το μέλλον του τόπου. Περιττό ίσως, αλλά οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι τον πατριώτη από τον εθνικιστή, τους χωρίζει αστρικό χάος.

Ασκώντας τα εκ του Συντάγματος και των Νόμων απορρέοντα δικαιώματά μας, σας υποβάλλουμε την παρούσα επιστολή/διαμαρτυρία προκειμένου να προχωρήσετε στις οφειλόμενες ενέργειες προκειμένου να μην υπάρξει η άνωθεν κατονομαζόμενη αφαίρεση της ύλης των μαθητών, των όποιων μαθητών! Σε αντίθετη περίπτωση δεσμευόμαστε στη Μνήμη των αγωνιστών του Έθνους ότι ο κάθε σύλλογός μας θα λειτουργήσει ως «κρυφό σχολειό» για να γίνονται τα παιδιά μας ΚΟΙΝΩΝΟΙ της Ιστορίας του Μακεδονικού Αγώνα, μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα στην Πατρίδα μας.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Το «Μακεδονικό διεθνές κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα- ММДЧП” καταδικάζει την ‘αντι-μακεδονική’ υποκρισία των Ηνωμένων Εθνών και τον εορτασμό τους για την 70η επέτειο της Ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και έχουν ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια», λέει το άρθρο 1 του Παγκόσμιου Χάρτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Εκτός εάν είναι ‘Μακεδόνες’.

Γιατί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ο ΟΗΕ παραβίασε το δικό του Χάρτη, το διεθνές δίκαιο και τις συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, το νόημα της λέξης ‘Μακεδονία’ και την ταυτότητα και την ιστορία μια ολόκληρης εθνικής ομάδας.

Οι ενέργειες αυτές δεν αντιπροσωπεύουν μόνο μια πολιτιστική γενοκτονία, αλλά μια πραγματική γενοκτονία- σύμφωνα με τον ορισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Το ‘ММДЧП’ ζητά από τα Ηνωμένα Έθνη να σεβαστούν τις δικές τους αρχές και να αποδεχθούν αμέσως τη Δημοκρατία της Μακεδονίας ως μέλος με το πραγματικό της όνομα, καταργώντας έτσι νομικά και μόνιμα όλες τις προσπάθειες αλλαγής του ονόματος και της ταυτότητας της Μακεδονίας.

Το Μακεδονικό Διεθνές Κίνημα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εργάζεται ενεργά στον τομέα των ανθρωπίνων και εθνικών δικαιωμάτων των Μακεδόνων και άλλων καταπιεσμένων λαών από την ίδρυση του το 1986», γράφει το σλαβικό κίνημα της διασποράς- που εδρεύει στον Καναδά, σε επιστολή του προς τα Ηνωμένα Έθνη.

loading...