ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ…

Ο ΚΑΛΟΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ 
ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΑΙΚΤΗΣ κ. ΠΟΥΤΙΝ! 




Γράφει ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης*



Όλοι περίμεναν τις αναμενόμενες πολεμικές εξελίξεις στην επαρχία του Ιντλίμπ στην Συρία
.Είχαν προηγηθεί πολλά, ενδιαφέροντα και επικίνδυνα, που οδηγούσαν με βεβαιότητα στην έναρξη των επιχειρήσεων στο άμεσο μέλλον.

Και ξαφνικά ο πρόεδρος της Ρωσίας συναντά τον πρόεδρο της Τουρκίας στο Σότσι και αποφασίζουν συμφωνία κατάπαυσης πυρός, με μια συμφωνία που δεν αναμένετο, αφού προ δεκαημέρου στην τριμερή συνάντηση της Τεχεράνης (Ρωσία-Τουρκία-Ιράν) ο Πούτιν αρνήθηκε κατάμουτρα στον Ερντογάν οιαδήποτε συμφωνία.

Η συμφωνία των 10 σημείων, όπως αναφέρθηκε υπογράφηκε μεταξύ των δύο ηγετών και εδώ είναι το παράδοξο.

Ο πρόεδρος μιας χώρας, της Ρωσίας, που νομίμως μετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος μιας άλλης χώρας, της Συρίας, αφού εκλήθη για βοήθεια από την χώρα αυτή, συμφώνησε με τον πρόεδρο μιας άλλης χώρας, της Τουρκίας, η οποία παρανόμως εισέβαλλε σε άλλη χώρα, στην Συρία, κατέχοντας μάλιστα εδάφη αυτής, καταπατώντας το Διεθνές Δίκαιο. Και αποφασίζουν για το μέλλον αυτής της χώρας!!

Η Ιντλίμπ

Η Ιντλίμπ βρίσκεται βορειοδυτικά της Συρίας. Συνορεύει στα νότια και νοτιοδυτικά με τη Χάμα, στα ανατολικά με το Χαλέπι, στα βορειοδυτικά με τη Λατάκεια και στα βόρεια με την Τουρκία. Έχει έκταση 6.097 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 1.464.000 (2010), ενώ τώρα εκτιμάται ότι είναι πάνω από 2,5 εκατομμύρια.

Η Ιντλίμπ δεν ελέγχεται από μία και μόνη ισλαμιστική οργάνωση , αλλά από πολλές οργανώσεις και ομάδες, περίπου 40-45, σύμφωνα με τον Ρώσο διαπραγματευτή για την Συρία Βασίλι Νεμπένζια , που σε αρκετές περιπτώσεις είναι σε διαμάχη και αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον Νεμπένζια, ο αριθμός των τζιχαντιστών ανέρχεται σε πάνω από 50.000, αν και πολλοί τον ανεβάζουν μέχρι και 70.000.

Η ισχυρότερη δύναμη στην Ιντλίμπ είναι η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS), μια συμμαχία τζιχαντιστών που συνδέεται άμεσα με την αλ Κάιντα και έχει χαρακτηριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη, ως τρομοκρατική.

Δεύτερη ισχυρότερη δύναμη θεωρείται το «Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο», που υποστηρίζουν οι Τούρκοι και αποτελείται από διάφορες ισλαμιστικές-τζιχαντιστικές ομάδες.

Θεωρείται σκληρή οργάνωση και περιλαμβάνει σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές της οργάνωσης Αχράρ αλ Σαμ και των Ταξιαρχιών Νουρ αλ Ντιν Αλ Ζίνκι, καθώς και μαχητές που υπάγονται στον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό».

Η σημασία της περιοχής, είναι πολύ μεγάλη, καθόσον έχει σύνορα με την Τουρκία, ενώ από αυτήν διέρχονται μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, που οδηγούν από το Χαλέπι στη Χάμα και τη Δαμασκό και δυτικά προς τη Λαττάκεια.

Εάν η Ιντλίμπ απελευθερωθεί από τον Συριακό Αραβικό Στρατό, ο πόλεμος τελειώνει οριστικά και αμετάβλητα, με συντριπτική ήττα των τζιχαντιστών και του Ισλαμικού Κράτους και μεγάλους νικητές, την Συρία, που ανακτά το έδαφός της, προσωπικά τον πρόεδρο Άσαντ, που πέτυχε αυτό που φάνταζε αδύνατον πριν μερικά χρόνια και την Ρωσία και το Ιράν με μια μεγαλειώδη προβολή ισχύος των στην περιοχή

Εξετάζοντας τις τακτικές κινήσεις του Πούτιν. Τι αποβλέπει με την Συμφωνία.

Εξετάζοντας την συμφωνία αυτή, από αυτά που ανακοινώθηκαν, καθόσον πολλά σημεία της είναι μυστικά, θα προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τις γεωστρατηγικές επιδιώξεις και τακτικές του καλού γεωστρατηγικού παίκτη Βλαδίμηρου Πούτιν, προέδρου της Ρωσίας. Τι πέτυχε με την συμφωνία αυτή.

Κατ΄αρχήν αφόπλισε επικοινωνιακά Αμερική και Δύση που τον περίμεναν στην γωνία και απειλούσαν στρατιωτική παρέμβαση, καθόσον θεωρούσαν βέβαιο ότι ο Συριακός Αραβικός στρατός θα έκανε χρήση Χημικών όπλων, κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων.

Και όπως δήλωσε η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ πρέσβης κ. Χάλεϊ «αν πέσουν χημικά στην Ιντλίμπ, εμείς ξέρουμε ποιοι θα τα ρίξουν», εννοώντας τον Συριακό στρατό!! Τόση απροκάλυπτη σιγουριά για τον μελλοντικό ένοχο, που προαναγγέλλεται!!Προφανώς η κυρία πρέσβης διαθέτει κληρονομικό χάρισμα και προβλέπει τα μελλούμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...