Η Σερβία είναι έτοιμη να λάβει νέο δάνειο από τη Ρωσία

Τη δυνατότητα λήψης νέου δανείου από τη Μόσχα επιθυμεί το Βελιγράδι, το οποίο φιλοδοξεί να υλοποιήσει μια σειρά έργων στο σερβικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

 Συζητήσεις με τη Μόσχα για την πιθανότητα λήψης ενός νέου δανείου επιθυμεί το Βελιγράδι, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των σερβικών σιδηροδρόμων.

«Σήμερα είχαμε συζητήσεις για τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου δανείου» δήλωσε η υπουργός Μεταφορών της Σερβίας, Ζοράνα Μιχαήλοβιτς, σύμφωνα με το sputniknews.

«Το προηγούμενο ρωσικό δάνειο έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε ποσοστό 90%» πρόσθεσε, μετά το πέρας της συνάντησης με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, Αλεξάντερ Μισάριν.

Σύμφωνα με την υπουργό, η Σερβία χρειάζεται περίπου 500 εκατ. δολάρια προκειμένου να χτίσει ένα νέο κέντρο ελέγχου, να ανακατασκευάσει τη σιδηροδρομική γραμμή Βελιγραδίου-Μπαρ, να τοποθετήσει υψηλής ταχύτητας γραμμές και να υλοποιήσει ορισμένα άλλα σιδηροδρομικά έργα.

Διευκρίνισε πάντως, ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί με τη ρωσική πλευρά ούτε οι όροι, ούτε το σύνολο του νέου δανείου.

Σημειώνεται ότι η τρέχουσα βοήθεια συμφωνήθηκε το 2013 και ανερχόταν σε 800 εκατ. δολάρια.

loading...