ΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ

Ας γράψουμε κάτι ,για να ξεπιαστούμε  από τον καναπέ και να λέμε ότι αγωνιζόμαστε με τον τρόπο μας,ασφαλείς και άνετοι,
και βέβαιοι ότι συμβάλουμε στην προσπάθεια συλλογικής αφύπνισης για ξεσήκωμα και ανατροπή αυτών που μας ζημιώνουν

οικονομικά ή εθνικά ή περιορίζουν τις ελευθερίες μας.
Οι μικροί και οι νέοι  πράττουν αυτά που κάναμε εμείς στην ηλικία τους ,έχουν απόψεις αντίθετες ή παρόμοιες με εμάς τους μεγαλύτερους,λογικό  στο μέτρο του δικαιώματος  τους  να μας κρίνουν αποφασίζοντας,αυτοί  για τις ιδέες τους και τις δράσεις τους.
Εμείς οι μεγαλύτεροι υπήρξαμε ή είμαστε γονείς ,παιδαγωγοί ,εκπαιδευτικοί ,κοινωνικά μοντέλα και πρότυπα προς αποφυγή ή μίμηση,ανάλογα με την κριτική τους ικανότητα ,στον βαθμό που τους την διδάξαμε ή επιτρέψαμε εμείς να αναπτύξουν τότε που ήταν στην επιμέλειά μας.

Το σύστημα και το κράτος ,οι πολιτικοί,η πολιτική ,οι εξουσίες ,οι θεσμοί,έχουν την μορφή που εμείς συλλογικά ψηφίζουμε ή αποδεχόμαστε να έχουν.
Για να γίνω κατανοητός θα αναφέρω εδώ μια παρατήρηση που μου έκανε ο δικηγόρος δικαστικός αντιπρόσωπος που γνώρισα σε  ένα εκλογικό κέντρο,τα πρώτα χρόνια μετά την μεταπολίτευση,όταν εμείς σαν φαντάροι ένοπλοι,φιλούσαμε σκοποί εκεί, όλη την μέρα και την νύκτα των εκλογών.
Γιατί εμείς οι φαντάροι φύλακες στις κάλπες,ήταν η ερώτηση μου,
μην ξεχνάμε είμαστε δυο τρία χρόνια μετά την μεταπολίτευση,καταμέτρηση ψήφων με το χέρι,χωρίς κομπιούτερ.
Ορίστε η απάντηση με την ερμηνεία μαζί.
Ρευστά τα πράγματα ακόμη ,για αυτό φιλάτε εσείς οι φαντάροι με τα όπλα,όταν σταθεροποιηθούν,θα αναλάβει τον ρόλο η αστυνομία πάλι με όπλο,μετά όταν παγιωθούν ,θα είναι άοπλοι ή θα βάλουν σεκιουριτάδες.
Ισχύει η διαβάθμιση του κινδύνου μου λέει , και η ανάλογη σειρά επιβολής του νόμου δια  του θανάτου.
Ο στρατός επιβάλει την ισχύ του, δια του θανάτου,δεν απειλεί ,προειδοποιεί,αν δεν υπ ακούσεις την έφαγες κατακούτελα.

Η  αστυνομία έχει το όπλο στη θήκη,σαν απειλή θανάτου μόνον,απ’ το χεράκι στο δικαστήριο ,μετά μέχρι το ταμείο,πληρώνεις και τέρμα μέχρι εκεί.
Αν διαδηλώνεις τρως δακρυγόνα,άντε καμιά πλαστική σφαίρα,αν όμως σε καταδιώκει και δεν ακούς να σταματήσεις ,μπορεί να την φας στα μαλακά ή κατακούτελα εκ παραδρομής.

Οι σεκιουριτάδες είναι άοπλοι,δεν απειλούν,σου υπενθυμίζουν με την παρουσία τους ότι ελέγχεσαι ,  κάτσε καλά λοιπόν.
Κατάλαβες μέχρι εδώ, μου λέει.

Αν η κάλπη βγάλει αποτέλεσμα απαράδεκτο,την φορτώνετε και την παραδίνετε εκεί που θα σας πουν,ποιος θα κουνηθεί,στον στρατό με τα όπλα.
Αυτοί που θα την ανοίξουν αν έχει  μέσα άγριο  λαγό θα βγάλουν ήμερο κουνέλι και όλα καλά.
Οποιος από τους νεώτερους  δεν το κατάλαβε ,φταίει ο πιο παλιός που δεν του έμαθε να βλέπει,ή ήταν γκαβός κι΄αυτός.
Παλιά βάρβαρα κόλπα ,αχρείαστα να είναι ,σήμερα υπάρχουν πιο πολιτισμένοι τρόποι.
Κάμερες,υπολογιστές,εταιρίες μετρήσεως -συγκέντρωσης αποτελεσμάτων και πολλά άλλα κόλπα ευγενικά ανεπαίσθητα.
Όμως ας κρατάμε και τα παλιά δοκιμασμένα για πισινή.
Ποιός δουλεύει ποιόν σήμερα,αν παραδεχθούμε τα παραπάνω,περί ισχύος επιβολής του νόμου δια του θανάτου,ανάλογα με την διαβάθμιση  του κινδύνου ή της απώλειας εσόδων για το κράτος.
Σουρωτήρι τα σύνορα,τι φυλάει ο στρατός,αντίσκηνα στην Αριστοτέλους,παραπήγματα παντού στα νησιά,στα χωριά ,στις πόλεις,που είναι οι πολεοδομίες,οι δήμοι που βάζουν πρόστιμα σε ημιύπαιθριους,υπάρχουν άδειες, τηρούνται οι διατάξεις ασφαλείας,που είναι το υγειονομικό ,που γράφει τα γυράδικα,η αστυνομία που γράφει τους κουλουρτζήδες ,δεν βλέπει στα πεζοδρόμια και στις λαϊκές.
Το αλλοδαπών και η αδεία παραμονής και εργασίας που χρυσοπλήρωνες κάποτε.Η  ΑΑΔΕ και η εφορία που μας ξέσκισε και τα επιδόματα τέκνων,τι  παιρνει απο τα 400σαρια ανά άτομο που δίνονται σε αναξιοπαθούντες και πρόσφυγες οχι Συρίας ,αλλα απο Μαρόκο, μεχρι Αγιο Δομινικο και άλλες 120 χώρες.
Αποδείχνεται η άνεση και το χιούμορ μας σαν λαός, που κάνουμε πλάκα με όλα αυτά, όπως ιδιωματικά το λέμε ,
όμως πλάκα κυριολεκτικά σημαίνει ,πλακάκι δαπέδου,πεζοδρομίου ή πλάκα ορόφου,
ας κόψουμε τα παιχνίδια και τις πλάκες με όλα αυτά,πριν μας έρθουν στο κεφάλι.

Οι αγέννητοι θα μας δικάσουν  και οι νεκροί ,είχε πει ο ποιητής.
 
Τα έγραψα,εκτονώθηκα,στα χάι του και το εγώ μου ,αύριο πάλι θα δράσω, θα τα διαβάσουν πολλοί ,λίγοι θα προσέξουν και θα καταλάβουν,άλλοι θα γελάσουν,άλλοι θα διαφωνήσουν άκριτα,άλλοι θα συμφωνήσουν και όλοι μαζί ξανά θα αράξουμε στον καναπέ μας γυρίζοντας σελίδα,σε  πιο ευχάριστα θέματα,ικανοποιήμενοι που μπορούμε να σκεφτόμαστε και να κρίνουμε,και να δεχόμαστε και να μεταφέρουμε πληροφορίες μέσω μειλ ,καλα ξηγούμαστε στα σίγουρα.
ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΛΑΚΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.

αναγνωστης

loading...