Στη δημοσιότητα από το Φανάρι έγγραφα για το Ουκρανικό

Εγγραφα που αναφέρονται στο ουκρανικό ζήτημα έδωσε στη δημοσιότητα το Οικουμενικό Πατριαρχείο απαντώντας στο Πατριαρχείο Μόσχας σχετικά με τη δικαιοδοσία στην Ουκρανία. Το Φανάρι θεωρεί, πως με αυτά βοηθά στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

Η ανακοίνωση του Φαναρίου αναφέρει:

Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον ευχαριστεί τους εκλεκτούς ερευνητάς, Έλληνας και Ρώσσους, οι οποίοι διά της αδιαβλήτου επιστημονικής συνεισφοράς των συνέβαλαν εις την αποκατάστασιν της ιστορικής αληθείας περί της σχέσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας προς την Μητέρα Εκκλησίαν της.

Όλως ιδιαιτέρως ευχαριστεί το Μορφωτικόν Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος και τον Προιστάμενον του Ιστορικού και Παλαιογραφικού Αρχείου του, διακεκριμένον ιστορικόν, φιλόλογον και παλαιογράφον κ. Αγαμέμνονα Τσελίκαν, διότι έθεσαν εις την διάθεσιν του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εις το πρωτότυπον και την μεταγραφήν των τα αρχαία αντίγραφα των κρισίμων Πατριαρχικών και Συνοδικών Εγγράφων περί των σχέσεων της Εκκλησίας Ουκρανίας προς τα Πατριαρχεία Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας κατά τον ιζ’ αιώνα.

Τέλος, ευχαριστεί θερμώς τον λογιώτατον ερευνητήν κ. Κωνσταντίνον Βετόσνικωφ, ο οποίος έθεσεν εις την διάθεσιν του Οικουμενικού Πατριαρχείου τας πολυτίμους γνώσεις του περί του θέματος.

Δείτε τα έγγραφα εδώ


Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]