Πρόστιμο 150 ευρώ για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ μέχρι 30/9

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν προθεσμία όσοι δεν έχουν περάσει το όχημα τους για έλεγχο από ΚΤΕΟ, καθώς αν δεν το πράξουν θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 55 του ν.4530 (ΦΕΚ 59 Α/ 30.3.2018) προβλέπεται η επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ, το όποιο επιβάλλεται από το υπουργείο Μεταφορών και βεβαιώνεται ταμειακά από την φορολογική διοίκηση, στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που συμπληρώνεται χρονικό διάστημα :

έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου,
έξι μηνών από την ημερομηνία κατά την οποία υποχρεούνται να υποβληθούν αντί του επαναληπτικού ελέγχου σε αρχικό έλεγχο.
Το πρόστιμο θα επιβάλλεται κάθε φορά που θα προκύπτει από τη διαδικασία εντοπισμού και η εφαρμογή του μέτρου ξεκινά από 30 Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται ότι όλα τα οχήματα (κυκλοφορούντα) προβλέπεται όπως ελέγχονται από ΚΤΕΟ σε τέσσερα χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και έπειτα κάθε δύο χρόνια (αυτοκίνητα και μηχανές-εξαιρούνται τα ταξί και τα βαρέα οχήματα για τα οποία προβλέπεται ετήσιος έλεγχος εξ’ αρχής)

Εκτός από το παραπάνω πρόστιμο, προβλέπεται επιπλέον «ποινή» κατά τη διαδικασία στα ΚΤΕΟ με την μορφή παραβόλου εκπροθέσμου ελέγχου ΚΤΕΟ, το ύψος του οποίου ανέρχεται από 10€ έως 140 € ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης και την κατηγορία οχήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ: «Συστήνεται στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ελέγξουν άμεσα τις προθεσμίες ελέγχου του οχήματός τους και εφόσον κρίνεται σκόπιμο να σπεύσουν άμεσα να κλείσουν ΡΑΝΤΕΒΟΥ με το ΚΤΕΟ επιλογής τους ώστε να μην επαναληφθούν νοσηρά φαινόμενα του 2015».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ. ΠΑΝΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑΚΗ. ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΔΙΣΚΟ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΦΕΡΟΥΣΑΝ ΜΙΑΝ ΜΑΥΡΗΝ ΚΥΛΩΤΑ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΑΥΡΟΚΥΛΩΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ Μ'ΝΑΡ'ΤΣ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΤΕ 150ευρω ΧΛΑΑΑΤΣΣ ΘΑ ΤΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΟ Μ'ΝΤΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ''ΧΑΡΤΙΑ'' ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΘΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΤΕΟ ΔΑΝΕΙΑ ΔΕΗ ΟΤΕ ΤELESTET ( ε κοψε κατι η telestt δεν υπαρχει πλεον) Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΕΙΣ ΤΑ ΦΥΛΑΚΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΡΤΕΜΗΣ ΠΣΩΡΡΑΣ!! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΘΑ ΤΟΥ ΓΛΥΦΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Ο ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΟΣ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΡΙΣΕΚΑΥΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]