Επίθεση Κοτζιά στη Ρωσία για την απέλαση Ελλήνων διπλωματών: Πολεμάτε μαζί με τους Τούρκους και απομακρύνεστε από την Ελλάδα και τη φιλία μας

Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντάει στην απόφαση της Ρωσίας, να απελάσει στελέχη που εργάζονται στην Ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η συγκεκριμένη απόφαση είναι «αυθαίρετη και εκδικητική», ενώ «δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο».

Όπως αναφέρει το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών «η απόφαση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν βασιζόταν σε στοιχεία, όπως εκείνη της ελληνικής πλευράς που στηρίχθηκε σε συγκεκριμένες αποδείξεις παράνομης και παράτυπης δραστηριότητας Ρώσων αξιωματούχων και πολιτών στο εσωτερικό της χώρας. Αντίθετα, η απόφαση της ρωσικής πλευράς είναι αυθαίρετη και εκδικητική, δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο»

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως «ως προς τα αυθαίρετα μέτρα που έλαβε η ηγεσία του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, η Ελλάδα θα απαντήσει με υπομονή και νηφαλιότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
«Η Ελλάδα είναι χώρα φιλειρηνική, με πολυδιάστατη, ανεξάρτητη δημοκρατική εξωτερική πολιτική. Ως κυρίαρχο κράτος με μακρά ιστορία, απαιτεί σεβασμό και σχέσεις ισότητας από κάθε τρίτο. Σε αυτά τα πλαίσια τάσσεται υπέρ μιας πολιτικής φιλικής συνύπαρξης και με τη Ρωσία. Μιας μεγάλης χώρας με ισχυρή παρουσία στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής, η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά καλές σχέσεις και συνεργασία με τους γείτονές της προκειμένου να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα όπως το ονοματολογικό, προς όφελος της ίδιας, των Βαλκανίων, της Ευρώπης και όλων των λαών.

Η Ρωσία, αυτή τη στιγμή, δείχνει ως να μη μπορεί να αντιληφθεί τις θέσεις αρχών της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Από τότε που πολεμά ως σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας και της παρέχει σειρά διευκολύνσεων στον τομέα της ασφάλειας, δείχνει να απομακρύνεται σταθερά από θέσεις που αρμόζουν στο επίπεδο φιλίας και συνεργασίας που χαρακτήριζε τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας εδώ και 190 χρόνια. Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα έχει δικά της συμφέροντα και κριτήρια στη διεθνή πολιτική.

Σε αυτά τα πλαίσια πρέπει να διαβάσει κανείς την κίνηση της Ρωσίας να προβεί σε απελάσεις στελεχών της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα. Η απόφαση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν βασιζόταν σε στοιχεία, όπως εκείνη της ελληνικής πλευράς που στηρίχθηκε σε συγκεκριμένες αποδείξεις παράνομης και παράτυπης δραστηριότητας Ρώσων αξιωματούχων και πολιτών στο εσωτερικό της χώρας. Αντίθετα, η απόφαση της ρωσικής πλευράς είναι αυθαίρετη και εκδικητική, δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο.

Θέλουμε να θυμίσουμε στους φίλους Ρώσους ότι καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν απόπειρες α) εξαγοράς κρατικών αξιωματούχων, β) υπονόμευσης της εξωτερικής πολιτικής, και γ) παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Η Ελλάδα προέβη σε μέτρα μόνο κατόπιν καταγραφής απτών επιβαρυντικών στοιχείων. Εξάλλου, η ίδια ουδέποτε παρενέβη ή αποπειράθηκε να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

Είναι φανερό ότι υπάρχει μια μερίδα Ρώσων, ευτυχώς μειοψηφική, που νομίζει ότι μπορεί να κινείται στην Ελλάδα χωρίς να σέβεται νόμους και κανόνες, ακόμα και να εκτοξεύει απειλές. Η ελληνορωσική φιλία επιτάσσει την εγκατάλειψη τέτοιων αντιλήψεων και όχι το αντίστροφο.

Τέτοια περίπτωση είναι και η προσπάθεια να επιβληθεί στη χώρα η παρουσία της "Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Παλαιστινείας Εταιρείας", οργάνωσης που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα από τις μυστικές υπηρεσίες των Τσάρων που στόχο είχαν τον αφελληνισμό των πατριαρχείων της Μέσης Ανατολής.

Τέλος, ως προς τα αυθαίρετα μέτρα που έλαβε η ηγεσία του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, η Ελλάδα θα απαντήσει με υπομονή και νηφαλιότητα».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. Ντροπή σας.
  Εάν κάποιος προσέβαλλε παντοιοτρόπως και κατ΄εξακολούθησιν την Ρωσία αυτή είναι η Ελλάδα με την προσάρτηση της στο Αμερικανογερμανικό άρμα από το οποίο ουδέποτε ουδέν καλόν προσέλαβε.
  Απέκλεισε την Ρωσία από κάθε επενδυτικό πρόγραμμα (λιμάνι Θεσσαλονίκης,Αλεξανδρούπολης,σιδηρόδρομος,αέριο,ενέργεια κλπ.
  Την κατηγόρησε ανυπόστατα για εμπλοκή της στο Σκοπιανό με δήθεν υποκίνηση κινητοποιήσεων παρελθόντων και επικειμενων (ΔΕΘ).
  ΄Εστησε ο υποτακτικός της δύσης τον Πούτιν με δικαιολογία ότι έπρεπε να πλύνει τα χέρια του !!!!
  Απαγορεύει την είσοδο σε κληρικούς της Ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας.
  Συντάσσεται με την δύση στην λογική ότι για όλα φταίει η Ρωσία.
  Και έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα γιατί η Ρωσία στηρίζει Ερντογάν.
  Γιατί ο Ερντογάν παρότι στυγνός δικτάτορας (όχι σαν τους μαλακόβιους απριλιανούς) δεν γίνεται το σκυλάκι κανενός.Παίζει σε όλα τα ταμπλό ,αρκεί να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας του (και τα δικά του φυσικά).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Ρωσία τους πείραξε.
  Έχεις το Τουρκικό προξενείο και τους Τούρκους κατασκόπους να αλωνίζουν τη χώρα και να ετοιμάζουν την ανεξαρτησία της Θράκης,Τον Αμερικανό ανακατωσούρα Πάϊατ να είναι πανταχού παρών σε όλα τα νευραλγικά πόστα αλλά η Ρωσία είναι ο εχθρός.
  Αυτή η γεωπολιτική υποβάθμιση της χώρας,ενάντια στα συμφέροντα της είναι η επιτυχία του Τσιπροκοτζιά στους οποίους θα στήσουν άγαλμα κάποια μέρα Αλβανοί,Σκοπιανοί και έπονται οι Τούρκοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ Ο ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΑΥΤΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΕΙΧΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΝ ΙΣΧΥΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ . ΟΙ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΙΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ.ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΜΜΑΧΟ Ο ΑΡΧΙΨΕΥΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΕΧΘΡΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.ΑΝΙΚΑΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΕΦΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. μιλαει και ο προδοτης της χωρας κουραδα του κερατα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]