«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι διυλίζετε τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνετε!».

Ανδρέας Μελεζιάδης
Η Βούλα Παπαχρήστου, με την αξία της ( και όχι με ξένες πλάτες, που λέει το τραγούδι…) κέρδισε το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ στο άλμα τριπλούν γυναικών στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Ανοικτού Στίβου, στο Βερολίνο.

Αμέσως, τα «συγχαρητήρια» έπεσαν βροχή από όλους, και ιδιαίτερα των πολιτικών, κομμάτων και μεμονωμένα.

Και εδώ, ξεκινάει το παράδοξο της υποθέσεως. Η Βούλα έπαψε ξαφνικά να είναι «ρατσίστρια» και «ξενοφοβική»; Έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη, απλώς ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ;, Όταν με το καλό γυρίσει, όλοι θα τρέξουν να φωτογραφηθούν μαζί της, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Χωρίς Ντροπή!

Και αυτό το λέω, γιατί όλοι αυτοί οι ματσουλαραίοι που τώρα στέλνουν αγάπη, συγχαρητήρια, φιλιά, λουλούδια και ό τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας, πρίν από λίγα χρόνια, της στέρησαν με το «έτσι θέλω» την ύψιστη αθλητική αναγνώριση, την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Επειδή, όλως παραδόξως, η μνήμη μου δουλεύει καλά ακόμα, θυμάμαι πως με αφορμή ένα χιουμοριστικό σχόλιο στο twitter, έσπευσαν ΟΛΟΙ να την πετροβολήσουν, να την καταδικάσουν, να την βρίσουν, και τελικά να την τιμωρήσουν με απόσυρση συμμετοχής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παραμονές των, και ενώ ήδη βρισκόταν στο Λονδίνο!

Τι είχε γράψει τότε η Βούλα;

«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό»!..

Αμέσως, με μπροστάρηδες τους κόκκινους «προοδευτικούς» και άλλα σκύβαλα, έριξαν την χολή τους, όση περισσότερη μπορούσαν! Και άρχισαν οι…. επιπτώσεις!

Η ΕΟΕ:
«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».
Ο ΣΕΓΑΣ:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ καταδικάζει το απαράδεκτο σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, το οποίο αντίκειται στις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού αλλά και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που προάγει την αρμονική συνύπαρξη και συναδέλφωση όλων των λαών και φυλών του Κόσμου.
Με απόφασή του, στην σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ παραπέμπει την αθλήτρια στην Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.
Για την συμμετοχή της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτημα που εκ των πραγμάτων έχει μπει δημόσια, αρμόδια να αποφασίσει είναι η ΕΟΕ την απόφαση της οποίας, όποια και αν είναι, ο ΣΕΓΑΣ θα στηρίξει».
Η Δημοκρατική Αριστερά

«Ρατσιστικό χιούμορ και "αστειάκια" που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια "αστεία" θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο»,

Το ΠΑΣΟΚ

«Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους.»Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής».
Το ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι δηλώσεις ρατσιστικού μίσους της αθλήτριας Β. Παπαχρήστου της Εθνικής ομάδας στίβου, που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, βάλλουν ευθέως εναντίον του αθλητικού ιδεώδους και της συναδέλφωσης των λαών.» Καλούμε τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΕ και τον υφυπουργό Αθλητισμού να πάρουν θέση εάν μπορεί η χώρα μας να εκπροσωπείται από αθλητές και αθλήτριες που διαδίδουν το ρατσισμό δίνοντας κάκιστα μαθήματα στη νέα γενιά και την αθλητική οικογένεια».

To ΚΚΕ

«Μία βασική αιτία που γεννά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως της Β. Παπαχρήστου, είναι ο εθνικισμός και η εθνική υπεροψία, που καλλιεργούνται γενικότερα και ιδιαίτερα στο χώρο του αθλητισμού. Ο αποκλεισμός της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν αντιμετωπίζει από μόνος του το πρόβλημα. Η ουσιαστική του αντιμετώπιση προϋποθέτει πρώτα απ’ όλα διαπαιδαγώγηση που θα καλλιεργεί τη φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, άρα προϋποθέτει αθλητισμό σε εντελώς διαφορετική βάση από το σημερινό του εμπορίου, της ντόπας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Κούβελος: Πρόεδρος Ολυμπιακής Επιτροπής
«προστατεύουμε την αθλήτρια, την ελληνική ομάδα και την Ολυμπιακή Επιτροπή» «Φανταστείτε να ερχόταν στο Λονδίνο και να την γιούχαραν μέσα στο στάδιο».
«Όταν κάποιος δεν σέβεται τη διαφορετικότητα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός στην ολυμπιακή οικογένεια» «Συγνώμη μπορεί να ζητήσει και κάποιος που παίρνει αναβολικά. Δεν μπαίνουν σε ζυγαριά αυτά τα ζητήματα: Λίγο ή πολύ έλλειψη σεβασμού στη διαφορετικότητα· λίγο ή πολύ χρήση απαγορευμένων ουσιών».

Αυτοί οι ίδιοι δεν είναι που σήμερα πανηγυρίζουν για την επιτυχία; Λές και είναι δική τους; Τι έγινε τώρα, από την μια στιγμή στην άλλη η Βούλα έπαψε να είναι αυτό που την κατηγορούσαν και έγινε αυτή που ήθελαν; Σκέτη αηδία μου προκαλούν όλα αυτά. Μόνο ένα θα πώ, εκφράζοντας την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων. ΜΠΡΑΒΟ ΒΟΥΛΑ, ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ!
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. Τους εβαλε ολους τα γυαλια και τους δειλους νεοδημοκρατες που την αποκλεισαν τοτε και σε ολους τους κατακριτες της και απεδειξε οτι μπορεις να βασιστεις ΜΟΝΟ στον εαυτο σου και να ξαναγεννηθεις απο τις σταχτες σου.Φατε τη σκονη της ρε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η εθνική μας μοναξιά
  Εδώ που μάθανε τα μάτια μας να κλαίνε
  που συνηθίσαμε σε κάλπικους καιρούς
  εδώ θα μείνουμε γιατί έχουμε και λέμε
  ένα φιλότιμο και λόγους σοβαρούς....
  ********
  Γιατί εδώ
  εδώ ειν’ ο έρωτας που ξέρουμε
  εδώ κι οι πίκρες που μας θέλουν και τις θέλουμε
  εδώ κι εμείς για να `χει πάντα συντροφιά
  η εθνική μας μοναξιά
  ********
  Εδώ που μάθανε τα χρόνια μας να φταίνε
  κι όλοι οι γειτόνοι μας ζητάνε μερτικό
  παίξε το τζόγο σου και βρίσε τους καημένε
  με λεξιλόγιο πολύ ελληνικό
  ********
  Γιατί εδώ
  εδώ ειν’ ο έρωτας που ξέρουμε
  εδώ κι οι πίκρες που μας θέλουν και τις θέλουμε
  εδώ κι εμείς για να `χει πάντα συντροφιά
  η εθνική μας μοναξιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΣΠΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ,ΕΝΩ....!!!!

  ΑΠΛΑ ΑΠΛΑ,10 ΕΤΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΡΘΡΟ 216 ΑΝ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΤΟΥΣ 300 ΣΩΤΗΡΕΣ ΗΤΑΝ ΠΛΑΣΤΑ 🤔

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πες του να φέρει τα λεφτά στην Ελλάδα και ο Λαός θα τον κάνει ΙΣΟΒΙΑ πρόεδρο ...

   Διαγραφή
 4. Ευγε Βουλα Παπαχρηστου και ασε το Κυριτση
  να λιαζεται στην Ομονοια με το σκουλαρηκι ....Π

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΤΕ. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΗ. ΕΞΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΗΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ. ΥΓ: ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΤΕΡΑΚΗ Ή ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ. (ΙΩΑΝΝΗΣ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μπραβο Βουλα και απο μενα.Δικαιωθηκες κοριτσι μου.Αποκλειστηκες το 2012,αλλα σημερα κερδισες και μη δεχτεις να φωτογραφιστεις και να παρεις τα συχσρικια απο αυτους τους αθλιους.Αυτη η περιφρονηση σου θα ειναι η ικανοποιηση σου για την πικρα που σου δωσανε τοτε.Συγχαριτηρια λεβεντισα και ειμαστε ολοι υπερηφανοι για σενα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...