Κονγκό: Έτσι ξεκίνησε η νέα επιδημία του Έμπολα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΟΥ όλα ξεκίνησαν με το θάνατο και τη ταφή χωρίς τη λήψη μέτρων ασφαλείας μιας 65χρονης γυναίκας στην Μανγκίνα της ΛΔ του Κονγκό.


Ο επικεφαλής της υπηρεσίας άμεσης αντίδρασης του ΠΟΥ Πίτερ Σαλαμά είπε ότι επτά μέλη του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος της γυναίκας επίσης πέθαναν έχοντας εμφανίσει συμπτώματα που παραπέμπουν στον Έμπολα και ότι πιθανά κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε δέκα περιοχές

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας άμεσης αντίδρασης του ΠΟΥ Πίτερ Σαλαμά είπε ότι επτά μέλη του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος της γυναίκας επίσης πέθαναν έχοντας εμφανίσει συμπτώματα που παραπέμπουν στον Έμπολα και ότι πιθανά κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε δέκα περιοχές.

Εκτός από τη Μανγκίνα στην επαρχία του Βόρειου Κιβού, ύποπτα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην πόλη Μπενί και στη γειτονική επαρχία Ιτούρι, είπε ο Σαλαμά στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Χθες Πέμπτη ο ίδιος ανακοίνωσε ότι πιθανόν να είναι αδύνατη η χρήση ενός εμβολίου για την αντιμετώπιση της νέας κρίσης του Έμπολα στη ΛΔΚονγκό.

Αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη ταυτοποιήσει το στέλεχος του Έμπολα, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 20 ανθρώπους και έχει προκαλέσει συμπτώματα σε άλλους τέσσερις, ανάμεσά τους και δύο εργαζόμενοι στον τομέα υγείας και πιθανόν να πρόκειται για το στέλεχος του Ζαϊρ, του Σουδάν ή του Μπουντιμπούγκιο, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων του ΠΟΥ Πίτερ Σαλαμά.

Αν πρόκειται για το στέλεχος του Ζαϊρ, το εμβόλιο της Merck που χρησιμοποιήθηκε στην τελευταία επιδημία του ιού, πιθανόν να είναι μια καλή επιλογή, διαφορετικά η κατάσταση θα είναι πολύ πιο σύνθετη "και ενδεχομένως να μην έχουμε επιλογές εμβολίων", είπε ο ίδιος χθες στο Reuters από τα κεντρικά του ΠΟΥ στη Γενεύη.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝ ΠΙΘΗΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΕΞΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ. ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ 40ημερη ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΙΑΙΩΣ ΚΑΙ ''ΛΑΘΡΑ'' ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟΜΑΣ. ΘΑ ΞΕΚΛΗΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...